12-04-2022, 06:22 AM
Vorige donderdag een lunch genomen in de Oude Maalderij te Eke.
Bij het voorgerecht koos ik een halfje G&N Fevre, Chablis, 2019, ging perfect bij de Vlaamse klassieker. Het ziltige was heel herkenbaar en gaf een fijne touch aan deze mooie wijn. 24 euro.
[attachment=6088]
Bij het heerlijke stuk lamsfilet koos ik voor het halfje Grand Enclos Du Chateau de Cerons, Graves, 2016. Heel zuivere, moderne Bordeaux, met mooi geïntegreerde houtlagering.
[attachment=6089]
Als afsluiter koos ik voor een nagerecht dat ik sedert mijn jeugd niet meer had gegeten. Mijn mama maakte dat veel als we bezoek hadden eind jaren 70. Erg van genoten.
[attachment=6090]
Besluit: Aan 129 euro voor 2 personen vond ik dit een heel mooie PQ.
Ik was aangenaam verrast door de Chablis, de rest van de wijnkaart is echter redelijk beperkt. Geen enkele rode Bourgogne, Loire, Jura, Noordelijke Rhone… Daar is dus nog ruimte voor verbetering.
Bij het voorgerecht koos ik een halfje G&N Fevre, Chablis, 2019, ging perfect bij de Vlaamse klassieker. Het ziltige was heel herkenbaar en gaf een fijne touch aan deze mooie wijn. 24 euro.
[attachment=6088]
Bij het heerlijke stuk lamsfilet koos ik voor het halfje Grand Enclos Du Chateau de Cerons, Graves, 2016. Heel zuivere, moderne Bordeaux, met mooi geïntegreerde houtlagering.
[attachment=6089]
Als afsluiter koos ik voor een nagerecht dat ik sedert mijn jeugd niet meer had gegeten. Mijn mama maakte dat veel als we bezoek hadden eind jaren 70. Erg van genoten.
[attachment=6090]
Besluit: Aan 129 euro voor 2 personen vond ik dit een heel mooie PQ.
Ik was aangenaam verrast door de Chablis, de rest van de wijnkaart is echter redelijk beperkt. Geen enkele rode Bourgogne, Loire, Jura, Noordelijke Rhone… Daar is dus nog ruimte voor verbetering.