Ik wil beginnen met dat ik niet zeker weet of ik deze vraag in het juiste gedeelte van het forum post. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan hoor ik dat graag van jullie.
Ik ga komende zomer (midden augustus) een tweetal weken naar Frankrijk, waaronder een week midden in de Beaujolais-streek. Ik wil tijdens deze week een 3-tal wijndomeinen bezoeken in deze streek (ik heb helaas maar tijd voor 3 bezoeken).
Welke 3 domeinen zijn het beste om te bezoeken (en staan überhaupt bezoekjes toe)? Aangezien ik maar 3 domeinen bezoeken en geen ruimte heb om mega veel flessen mee terug te nemen, mogen de flessen best wat prijziger zijn. Al valt dit volgens mij allemaal redelijk mee als ik de prijzen in NL en België zie.
Ik zat zelf als 1 vd namen aan Mee Godard te denken.
Scrollen door de Topic 'Bourgogne' en daar kan je de Bojo domeinen zou uitpikken met alle commentaren. Is natuurlijk een beetje huiswerk maar dat is de aanloop naar het plezier ter plaatse.
(07-06-2022 07:49 AM)Vince schreef: [ -> ]Scrollen door de Topic 'Bourgogne' en daar kan je de Bojo domeinen zou uitpikken met alle commentaren. Is natuurlijk een beetje huiswerk maar dat is de aanloop naar het plezier ter plaatse.
Dat begrijp ik ook! En die heb ik ondertussen ook gelezen, maar mogelijk weten sommigen van jullie of bepaalde domeinen niet te bezoeken zijn. Of dat men ter plekke een goede/leuke/gezellig ervaring heeft gehad bij het proeven. De proefnotities deel ik met jou, die kan ik hier voldoende vinden.
(07-06-2022 07:49 AM)Vince schreef: [ -> ]Scrollen door de Topic 'Bourgogne' en daar kan je de Bojo domeinen zou uitpikken met alle commentaren. Is natuurlijk een beetje huiswerk maar dat is de aanloop naar het plezier ter plaatse.
Dat begrijp ik ook! En die heb ik ondertussen ook gelezen, maar mogelijk weten sommigen van jullie of bepaalde domeinen niet te bezoeken zijn. Of dat men ter plekke een goede/leuke/gezellig ervaring heeft gehad bij het proeven. De proefnotities deel ik met jou, die kan ik hier voldoende vinden.
Hehe, ja, Bouland is doorzetten geblazen. En daar kan je alleen maar veel flessen meenemen eens je de prijzen hoort...
(En mits hij ze geprepareerd krijgt)
(07-06-2022 01:33 PM)redacteur schreef: [ -> ]Hehe, ja, Bouland is doorzetten geblazen. En daar kan je alleen maar veel flessen meenemen eens je de prijzen hoort...
(En mits hij ze geprepareerd krijgt)
Dat las ik al in de aangedragen topics! Ik vermoed dat ik als 'nadeel' heb dat ik maar zeer beperkt Frans spreek in tegenstelling tot jullie.
(07-06-2022 01:58 PM)BramC schreef: [ -> ] (07-06-2022 01:33 PM)redacteur schreef: [ -> ]Hehe, ja, Bouland is doorzetten geblazen. En daar kan je alleen maar veel flessen meenemen eens je de prijzen hoort...
(En mits hij ze geprepareerd krijgt)
Dat las ik al in de aangedragen topics! Ik vermoed dat ik als 'nadeel' heb dat ik maar zeer beperkt Frans spreek in tegenstelling tot jullie.
Effectivement, ça va pas faciliter les choses…
Bwa, de taal der wijn is toch universeel?
Mijn Frans is ook niet al te denderend hoor, maar kies dan misschien eerder voor wijnboeren die op zijn minst een Engelstalige website hebben en die je via mail kan contacteren.
Dan kan je op voorhand eens polsen of ze je in het Engels kunnen ontvangen. Vermoed dat dit bij Thivin of Les Capréoles wel moet lukken.
(07-06-2022 04:00 PM)redacteur schreef: [ -> ]Bwa, de taal der wijn is toch universeel?
Mijn Frans is ook niet al te denderend hoor, maar kies dan misschien eerder voor wijnboeren die op zijn minst een Engelstalige website hebben en die je via mail kan contacteren.
Dan kan je op voorhand eens polsen of ze je in het Engels kunnen ontvangen. Vermoed dat dit bij Thivin of Les Capréoles wel moet lukken.
Je bent toch al een eind op weg met je " schoolfrans."? In Italië ligt het wel iets moeilijker...
(07-06-2022 04:00 PM)redacteur schreef: [ -> ]Bwa, de taal der wijn is toch universeel?
Mijn Frans is ook niet al te denderend hoor, maar kies dan misschien eerder voor wijnboeren die op zijn minst een Engelstalige website hebben en die je via mail kan contacteren.
Dan kan je op voorhand eens polsen of ze je in het Engels kunnen ontvangen. Vermoed dat dit bij Thivin of Les Capréoles wel moet lukken.
In sommige gevallen wel, maar in de Champagne ook al wel gemerkt dat je als niet Frans sprekende binnen 15 minuten buiten staat.
Het school-Frans van de gemiddelde Belg is toch wat beter, dan het Frans van de gemiddelde Nederlander.
Ik ben ondertussen wat aan met mailen geslagen richting de verschillende domeinen. Heeft iemand van jullie een e-mailadres van Daniel Bouland? En mogelijk ook van Anthony Thenevet?
(07-06-2022 09:05 PM)BramC schreef: [ -> ] (07-06-2022 04:00 PM)redacteur schreef: [ -> ]Bwa, de taal der wijn is toch universeel?
Mijn Frans is ook niet al te denderend hoor, maar kies dan misschien eerder voor wijnboeren die op zijn minst een Engelstalige website hebben en die je via mail kan contacteren.
Dan kan je op voorhand eens polsen of ze je in het Engels kunnen ontvangen. Vermoed dat dit bij Thivin of Les Capréoles wel moet lukken.
In sommige gevallen wel, maar in de Champagne ook al wel gemerkt dat je als niet Frans sprekende binnen 15 minuten buiten staat.
Het school-Frans van de gemiddelde Belg is toch wat beter, dan het Frans van de gemiddelde Nederlander.
Ik ben ondertussen wat aan met mailen geslagen richting de verschillende domeinen. Heeft iemand van jullie een e-mailadres van Daniel Bouland? En mogelijk ook van Anthony Thenevet?
Ik ben na een crash van mijn Telenet accounts al mijn mails en adressen van vóór 2021 kwijt
(07-06-2022 09:05 PM)BramC schreef: [ -> ]Ik ben ondertussen wat aan met mailen geslagen richting de verschillende domeinen. Heeft iemand van jullie een e-mailadres van Daniel Bouland? En mogelijk ook van Anthony Thenevet?
anthony.thevenet (at) bbox.fr
Wordt vast een geweldige reis daar, benieuwd naar je bevindingen!
Bouland is bellen: +33 4 74 69 14 71
(07-06-2022 09:49 PM)troisetoiles schreef: [ -> ] (07-06-2022 09:05 PM)BramC schreef: [ -> ]Ik ben ondertussen wat aan met mailen geslagen richting de verschillende domeinen. Heeft iemand van jullie een e-mailadres van Daniel Bouland? En mogelijk ook van Anthony Thenevet?
anthony.thevenet (at) bbox.fr
Wordt vast een geweldige reis daar, benieuwd naar je bevindingen!
Die zal ik hier zeker posten! Ik had ondertussen ook Lapierre gemaild, maar zij gaven aan 'gesloten' te zijn in de periode dat ik langs wil komen. Dit in verband met de aankomende oogst.
(07-06-2022 10:38 PM)redacteur schreef: [ -> ]Bouland is bellen: +33 4 74 69 14 71
Dank je! Even kijken of ik iemand kan vinden die wat vlotter Frans spreek dan dat ik dat zelf doe.
(08-06-2022 12:59 PM)BramC schreef: [ -> ]Dank je! Even kijken of ik iemand kan vinden die wat vlotter Frans spreek dan dat ik dat zelf doe.
Ik ken iemand, die heel beslagen in de oenologie, de Beaujolais als werkterrein gekozen heeft en vloeiend het lokale 'patois' in al zijn finesses beheerst. Helaas verstaat hij geen woord Nederlands of andere buitenissige talen en spreekt die enkel Frans.
(08-06-2022 07:56 PM)rlin schreef: [ -> ] (08-06-2022 12:59 PM)BramC schreef: [ -> ]Dank je! Even kijken of ik iemand kan vinden die wat vlotter Frans spreek dan dat ik dat zelf doe.
Ik ken iemand, die heel beslagen in de oenologie, de Beaujolais als werkterrein gekozen heeft en vloeiend het lokale 'patois' in al zijn finesses beheerst. Helaas verstaat hij geen woord Nederlands of andere buitenissige talen en spreekt die enkel Frans.
Bedankt! Ik bedoelde binnen mijn kennissenkring. Er zullen vast wel vrienden of familieleden zijn die het wat vloeiender spreken. Enkel om een afspraak te maken.
(07-06-2022 01:33 PM)redacteur schreef: [ -> ]Hehe, ja, Bouland is doorzetten geblazen. En daar kan je alleen maar veel flessen meenemen eens je de prijzen hoort...
(En mits hij ze geprepareerd krijgt)
Uiteindelijk gisteren bij monsieur Bouland langs geweest. Ik had een familielid laten bellen en ik kon gewoon langskomen (geen tijd of datum). Hij had wel weinig tot geen flessen voor de verkoop.
Sta ik eerst bij zijn woning, waar niemand aanwezig is, maar wel de sleutels nog op de deuren zitten. Toch contact met hem weten te leggen en kwam hij mijn kant op. In een kort gesprek (van Engels begreep hij niets) gaf hij aan dat hij geen flessen te koop had en ook geen zin had om mij iets te laten proeven.
Ik vond het een enigszins aparte man en heb geen idee waarom hij mij alsnog langs liet komen. Een beetje een teleurstelling dus.
Afgelopen maandag wel bij Mee Godard ontvangen (de afspraak plannen kostte wat e-mails heen en weer). Hier werd ik op een hele andere manier ontvangen, dan bij Bouland. Uiteindelijk samen met een Amerikaans koppel de verschillende flessen mogen proberen.
Ik begrijp de meningen van de posten hier in het topic van Mee Godard goed. Het zijn stuk voor stuk wijnen met structuur (de nodige tannines) en een wat Bourgondische insteek. Zij had als negociant nu ook druiven uit Fleurie aangekocht. Dit vond ik een wat meer (voor mij) typische Beaujolais. Daarnaast ook een witte wijn in haar gamma, een Chardonnay. Deze smaakte voor mij vooral naar passievrucht en meloen, niet mijn ding.