wijnliefhebbers

Volledige versie: Goed gerief is het halve werk: heren, koop een Durand!
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Er is in diverse fora al gewag gemaakt van de Durand. Sommigen vinden hem te duur (zit iets in) en blijven foefelen met moeilijke kurken. Ik vond het eerst ook een belachelijke uitgave en zoals sommigen opmerkten, je kan voor die prijs al héél mooie flessen kopen.
Ik ben het daar mee eens, maar eens die dan oud zijn en de kurk is versleten, dan zit je met de miserie.
Nee, ik verkoop (helaas...) geen Durand, heb ook geen aandelen, maar toch wil ik elke liefhebber van wat oudere wijn sterk aanraden om de investering toch maar te overwegen. Als je er nog 1 vindt natuurlijk, want ze zijn momenteel zo fel bevraagd dat je ze amper nog aangeboden ziet.

Maandag haalde ik een Bourgogne van 2003 boven. Niet zo oud zou je denken en inderdaad, de kurk zag er goed uit. Dus snel de sommelier erin, voorzichtig heffen en.... voorzichtig de sommelier er terug uit gevezen en het echte gereedschap boven gehaald. De spiraal erin, dan de vork, lichtjes draaien en zacht trekken en heel de boel kwam er langzaam uit tot bijna op het einde en ik zag dat de ganse kurk uit elkaar begon te vallen, waardoor er nog een paar kleine stukjes kurk in de fles belandden.
Maar denk er hier iemand dat dat met een andere kurkentrekker gelukt was? ik herinner me kurken met een opening in het midden van de spiraal van de sommelier en dan proberen met de Ah-So en de rest van de kurk die dan de fles in glijdt.
[attachment=6168]
Nee, doe jezelf een plezier en koop nu gewoon een Durand, je gaat er gelukkiger van worden.
Ik kan mij hier enkel bij aansluiten eigenlijk. Ik drink regelmatig vintage Port, waarbij de kurken vaak op leeftijd zijn. Voorafgaand aan de Durand gingen deze soms in honderden stukjes. Nu vaak in 1 stuk er uit.
(08-06-2022 01:46 PM)BramC schreef: [ -> ]Ik kan mij hier enkel bij aansluiten eigenlijk. Ik drink regelmatig vintage Port, waarbij de kurken vaak op leeftijd zijn. Voorafgaand aan de Durand gingen deze soms in honderden stukjes. Nu vaak in 1 stuk er uit.

Ah, een zielgenoot? Mijn laatste Ports waren een Quinta de la Rosa 1995 en 1994 en in beide gevallen kwam de kurk eruit zonder probleem.
Twee mooie Port's maar 1994 was duidelijk een klasse beter.
(08-06-2022 02:52 PM)wvd schreef: [ -> ]
(08-06-2022 01:46 PM)BramC schreef: [ -> ]Ik kan mij hier enkel bij aansluiten eigenlijk. Ik drink regelmatig vintage Port, waarbij de kurken vaak op leeftijd zijn. Voorafgaand aan de Durand gingen deze soms in honderden stukjes. Nu vaak in 1 stuk er uit.

Ah, een zielgenoot? Mijn laatste Ports waren een Quinta de la Rosa 1995 en 1994 en in beide gevallen kwam de kurk eruit zonder probleem.
Twee mooie Port's maar 1994 was duidelijk een klasse beter.

Een bovengemiddeld interesse voor Port (eigenlijk enkel vintage). Mijn laatste was een Warre 1970, waar de kurk in 1 geheel uit de fles kwam.
(08-06-2022 03:09 PM)BramC schreef: [ -> ]
(08-06-2022 02:52 PM)wvd schreef: [ -> ]
(08-06-2022 01:46 PM)BramC schreef: [ -> ]Ik kan mij hier enkel bij aansluiten eigenlijk. Ik drink regelmatig vintage Port, waarbij de kurken vaak op leeftijd zijn. Voorafgaand aan de Durand gingen deze soms in honderden stukjes. Nu vaak in 1 stuk er uit.

Ah, een zielgenoot? Mijn laatste Ports waren een Quinta de la Rosa 1995 en 1994 en in beide gevallen kwam de kurk eruit zonder probleem.
Twee mooie Port's maar 1994 was duidelijk een klasse beter.

Een bovengemiddeld interesse voor Port (eigenlijk enkel vintage). Mijn laatste was een Warre 1970, waar de kurk in 1 geheel uit de fles kwam.

WOW, ik heb mijn laatste fles Quinta da Roeda 1970 vorig jaar gedronken, was echt super. Van Warre had en heb ik enkel 1983. Die kwam je weinig tegen hier op de veilingen waar ik mijn Port kelder grotendeels bijeen kocht, meestal voor belachelijk lage prijzen, zelfs Fonseca en Vesuvio aan vooroorlogse prijzen. Die tijd is voorbij, maar ik heb nog genoeg voor een paar jaar... Cool
(08-06-2022 03:24 PM)wvd schreef: [ -> ]
(08-06-2022 03:09 PM)BramC schreef: [ -> ]
(08-06-2022 02:52 PM)wvd schreef: [ -> ]
(08-06-2022 01:46 PM)BramC schreef: [ -> ]Ik kan mij hier enkel bij aansluiten eigenlijk. Ik drink regelmatig vintage Port, waarbij de kurken vaak op leeftijd zijn. Voorafgaand aan de Durand gingen deze soms in honderden stukjes. Nu vaak in 1 stuk er uit.

Ah, een zielgenoot? Mijn laatste Ports waren een Quinta de la Rosa 1995 en 1994 en in beide gevallen kwam de kurk eruit zonder probleem.
Twee mooie Port's maar 1994 was duidelijk een klasse beter.

Een bovengemiddeld interesse voor Port (eigenlijk enkel vintage). Mijn laatste was een Warre 1970, waar de kurk in 1 geheel uit de fles kwam.

WOW, ik heb mijn laatste fles Quinta da Roeda 1970 vorig jaar gedronken, was echt super. Van Warre had en heb ik enkel 1983. Die kwam je weinig tegen hier op de veilingen waar ik mijn Port kelder grotendeels bijeen kocht, meestal voor belachelijk lage prijzen, zelfs Fonseca en Vesuvio aan vooroorlogse prijzen. Die tijd is voorbij, maar ik heb nog genoeg voor een paar jaar... Cool

De Warre is ook echt op zijn hoogtepunt. Ik heb een aantal kistje 'en primeur' gekocht, maar ook een deel op de veiling en bij liefhebbers die hun kelder wat wilde minimaliseren. Ik vermoed niet voor de vooroorlogse prijzen waar jij over spreekt, maar gelukkig heeft Port het grote publiek nog niet bereikt. Dus prijzen blijven binnen de perken.
(08-06-2022 11:02 AM)wvd schreef: [ -> ]Als je er nog 1 vindt natuurlijk, want ze zijn momenteel zo fel bevraagd dat je ze amper nog aangeboden ziet.

Bij bol.com bijvoorbeeld ;-)

https://www.bol.com/be/nl/p/the-durand-w...oductTitle
(09-06-2022 08:27 AM)ElFrikandel schreef: [ -> ]
(08-06-2022 11:02 AM)wvd schreef: [ -> ]Als je er nog 1 vindt natuurlijk, want ze zijn momenteel zo fel bevraagd dat je ze amper nog aangeboden ziet.

Bij bol.com bijvoorbeeld ;-)

https://www.bol.com/be/nl/p/the-durand-w...oductTitle

Ah, hops, allen daarheen! Ook alweer wat duurder geworden blijkbaar dus snel bijzijn!
(09-06-2022 02:44 PM)wvd schreef: [ -> ]
(09-06-2022 08:27 AM)ElFrikandel schreef: [ -> ]
(08-06-2022 11:02 AM)wvd schreef: [ -> ]Als je er nog 1 vindt natuurlijk, want ze zijn momenteel zo fel bevraagd dat je ze amper nog aangeboden ziet.

Bij bol.com bijvoorbeeld ;-)

https://www.bol.com/be/nl/p/the-durand-w...oductTitle

Ah, hops, allen daarheen! Ook alweer wat duurder geworden blijkbaar dus snel bijzijn!

Dat is een behoorlijke prijsstijging! Al zie ik ze ook wel online in Nederland nog staan voor 149,- euro.
(09-06-2022 05:37 PM)BramC schreef: [ -> ]
(09-06-2022 02:44 PM)wvd schreef: [ -> ]
(09-06-2022 08:27 AM)ElFrikandel schreef: [ -> ]
(08-06-2022 11:02 AM)wvd schreef: [ -> ]Als je er nog 1 vindt natuurlijk, want ze zijn momenteel zo fel bevraagd dat je ze amper nog aangeboden ziet.

Bij bol.com bijvoorbeeld ;-)

https://www.bol.com/be/nl/p/the-durand-w...oductTitle

Ah, hops, allen daarheen! Ook alweer wat duurder geworden blijkbaar dus snel bijzijn!

Dat is een behoorlijke prijsstijging! Al zie ik ze ook wel online in Nederland nog staan voor 149,- euro.

Ik kreeg er een voor mijn verjaardag, maar ik vermoed dat dat toen ongeveer de prijs was.
Ik gebruik al jaren lang voor al mijn oude wijnen te openen een delux-hendelarm kurkentrekker en dat werk perfect en is een pak goedkoper! Wink
(09-06-2022 08:56 PM)Benz schreef: [ -> ]Ik gebruik al jaren lang voor al mijn oude wijnen te openen een delux-hendelarm kurkentrekker en dat werk perfect en is een pak goedkoper! Wink

Graag foto van dat apparaat!
Mogelijk uiteraard dat er nog goede middelen zijn. Er bestond vroeger ook een kurkenduwer waarbij je gas onder de kurk in spoot zodat de kirk omhoog geduwd werd. Dat zie ik niet meer.
Maar let enkel een spiraal lukt het niet met echt versleten kurken is mijn ervaring. Hoe oid zijn de oude wijnen waarnaar je refereert?
(09-06-2022 11:53 PM)wvd schreef: [ -> ]
(09-06-2022 08:56 PM)Benz schreef: [ -> ]Ik gebruik al jaren lang voor al mijn oude wijnen te openen een delux-hendelarm kurkentrekker en dat werk perfect en is een pak goedkoper! Wink

Graag foto van dat apparaat!
Mogelijk uiteraard dat er nog goede middelen zijn. Er bestond vroeger ook een kurkenduwer waarbij je gas onder de kurk in spoot zodat de kirk omhoog geduwd werd. Dat zie ik niet meer.
Maar let enkel een spiraal lukt het niet met echt versleten kurken is mijn ervaring. Hoe oid zijn de oude wijnen waarnaar je refereert?

Heb in het verleden en nu nog steeds al mijn oude Bordeaux wijnen en dat zijn er veel met deze kurkentrekker geopend, en met oude wijnen bedoel ik ook oud (meestal wijnen tussen de 20 en 40 jaar oud).
Voorbeeldfoto, je vind ze bijna overal zelfs in de casa:
https://www.bol.com/be/nl/p/kurkentrekke...84QAvD_BwE
(10-06-2022 08:09 AM)Benz schreef: [ -> ]Heb in het verleden en nu nog steeds al mijn oude Bordeaux wijnen en dat zijn er veel met deze kurkentrekker geopend, en met oude wijnen bedoel ik ook oud (meestal wijnen tussen de 20 en 40 jaar oud).
https://www.bol.com/be/nl/p/kurkentrekke...84QAvD_BwE

Ik heb er ooit zo 1 cadeau gekregen. Nog nooit gebruikt. De volgende keer als ik een oude wijn open doe, zal ik die eens proberen.
(10-06-2022 08:09 AM)Benz schreef: [ -> ]
(09-06-2022 11:53 PM)wvd schreef: [ -> ]
(09-06-2022 08:56 PM)Benz schreef: [ -> ]Ik gebruik al jaren lang voor al mijn oude wijnen te openen een delux-hendelarm kurkentrekker en dat werk perfect en is een pak goedkoper! Wink

Graag foto van dat apparaat!
Mogelijk uiteraard dat er nog goede middelen zijn. Er bestond vroeger ook een kurkenduwer waarbij je gas onder de kurk in spoot zodat de kirk omhoog geduwd werd. Dat zie ik niet meer.
Maar let enkel een spiraal lukt het niet met echt versleten kurken is mijn ervaring. Hoe oid zijn de oude wijnen waarnaar je refereert?

Heb in het verleden en nu nog steeds al mijn oude Bordeaux wijnen en dat zijn er veel met deze kurkentrekker geopend, en met oude wijnen bedoel ik ook oud (meestal wijnen tussen de 20 en 40 jaar oud).
Voorbeeldfoto, je vind ze bijna overal zelfs in de casa:
https://www.bol.com/be/nl/p/kurkentrekke...84QAvD_BwE

Ach ja, wat was dat merk ook alweer dat dit als eerste op de markt bracht? Die hadden er toen een patent op en het ding was toen ook niet goedkoop.
Als het daar mee lukt, des te beter, maar die kurk hierboven, ik heb mijn twijfels of het met deze zou gelukt zijn want het is ook enkel 1 spiraal. Bij deze liggen de omwentelingen wel verder uit mekaar dan bij de klassieke sommelier, misschien maakt dat een verschil.
Als het er even goed mee lukt is het wel een veel democratischer oplossing.
Vroeger gebruikten ze bij VE zo een (van het originele merk), maar die was redelijk snel kapot. En uiteraard daar enkel gebruikt voor jonge kurken.
Screwpull
(12-06-2022 07:34 PM)Jeroen Pieter schreef: [ -> ]Screwpull

Just! Dat was het, nu van de aardbodem verdwenen?
Koppelingen