Het is al langer niet meer geheim te houden dat ik een voorliefde heb voor (zuidelijke) Rhône wijnen
.
Vorige week nog wat gaan cruisen in de Provence en dan doorgestoken richting Zuidelijke Rhône. Voornamelijk om te genieten van de heerlijke keuken en het zwoele weer. De wijndomeinen liet ik dit keer links liggen, Tours was onvriendelijke aan de telefoon (op voorhand) en wenste geen bezoek noch aankoop ter plaatse en... er liggen reeds mooie jaren en wijnen te rijpen in de kelder. Dus dit keer opperste concentratie en ultiem genot zoekende in het eten
Op weg naar Les Vans toch nog even halt gehouden aan Chateau Pesquie aan de voet van de mont Ventoux waar we genoten over de middag van een heerlijke
picnic op het domein:
https://famillechaudiere.com/en/activite...rs-picnic/ (Dikke aanrader!!!!)
en natuurlijk een 'kleine' degustatie inclusief hun topper ASCENCIO...
Likoké stond op de planner topkeuken, creatief, origineel, vernieuwend maar blijft met de voetjes op de grond en brengt gerecht na gerecht vakkundigheid ten top op het bord. De gerechten, de kok en al het personeel barsten van passie en stralen dit uit .... maar 1 fles in de reeks van aangepaste wijnen was een klassieker. Dit mag wel eens vond Ceriel Huysentruyt:
Clos du Caillou esprit Nature 2016
Neus & mondgevoel de typerende walm van Côte du Rhône; jam, rood fruit, myrthe en natuurlijk garrigue. Mooie zwoele wijn, à point en zoals wij hem kregen, behoorlijk fris was hij ooooh zo lekker. 18 Vlamingen zaten in het etablissement en deze wijn was de aanzet om iedereen met elkaar te laten praten. De wijn liet een indruk na die ook de enige 2 fransen aan de praat kreeg...
Eentje staat recht en spreekt ons aan.... 5 minuten later genoten de 18 vlamingen van een glas Beaucastel 2004 uit een Magnum,
met de groeten van de 2 fransen genaamd Perrin
Top restaurant, top crew en leunt heel dicht tegen de Jane aan.
(wie van de familie Perrin het was, geen idee)
(26-06-2022 10:20 AM)jr02 schreef: [ -> ]Het is al langer niet meer geheim te houden dat ik een voorliefde heb voor (zuidelijke) Rhône wijnen .
Vorige week nog wat gaan cruisen in de Provence en dan doorgestoken richting Zuidelijke Rhône. Voornamelijk om te genieten van de heerlijke keuken en het zwoele weer. De wijndomeinen liet ik dit keer links liggen, Tours was onvriendelijke aan de telefoon (op voorhand) en wenste geen bezoek noch aankoop ter plaatse en... er liggen reeds mooie jaren en wijnen te rijpen in de kelder. Dus dit keer opperste concentratie en ultiem genot zoekende in het eten
Op weg naar Les Vans toch nog even halt gehouden aan Chateau Pesquie aan de voet van de mont Ventoux waar we genoten over de middag van een heerlijke picnic op het domein: https://famillechaudiere.com/en/activite...rs-picnic/ (Dikke aanrader!!!!)
en natuurlijk een 'kleine' degustatie inclusief hun topper ASCENCIO...
Likoké stond op de planner topkeuken, creatief, origineel, vernieuwend maar blijft met de voetjes op de grond en brengt gerecht na gerecht vakkundigheid ten top op het bord. De gerechten, de kok en al het personeel barsten van passie en stralen dit uit .... maar 1 fles in de reeks van aangepaste wijnen was een klassieker. Dit mag wel eens vond Ceriel Huysentruyt:
Clos du Caillou esprit Nature 2016
Neus & mondgevoel de typerende walm van Côte du Rhône; jam, rood fruit, myrthe en natuurlijk garrigue. Mooie zwoele wijn, à point en zoals wij hem kregen, behoorlijk fris was hij ooooh zo lekker. 18 Vlamingen zaten in het etablissement en deze wijn was de aanzet om iedereen met elkaar te laten praten. De wijn liet een indruk na die ook de enige 2 fransen aan de praat kreeg...
Eentje staat recht en spreekt ons aan.... 5 minuten later genoten de 18 vlamingen van een glas Beaucastel 2004 uit een Magnum,
met de groeten van de 2 fransen genaamd Perrin
Top restaurant, top crew en leunt heel dicht tegen de Jane aan.
(wie van de familie Perrin het was, geen idee)
WOW, onvergetelijke momenten!
(26-06-2022 10:20 AM)jr02 schreef: [ -> ]Het is al langer niet meer geheim te houden dat ik een voorliefde heb voor (zuidelijke) Rhône wijnen .
Vorige week nog wat gaan cruisen in de Provence en dan doorgestoken richting Zuidelijke Rhône. Voornamelijk om te genieten van de heerlijke keuken en het zwoele weer. De wijndomeinen liet ik dit keer links liggen, Tours was onvriendelijke aan de telefoon (op voorhand) en wenste geen bezoek noch aankoop ter plaatse en... er liggen reeds mooie jaren en wijnen te rijpen in de kelder. Dus dit keer opperste concentratie en ultiem genot zoekende in het eten
Op weg naar Les Vans toch nog even halt gehouden aan Chateau Pesquie aan de voet van de mont Ventoux waar we genoten over de middag van een heerlijke picnic op het domein: https://famillechaudiere.com/en/activite...rs-picnic/ (Dikke aanrader!!!!)
en natuurlijk een 'kleine' degustatie inclusief hun topper ASCENCIO...
Likoké stond op de planner topkeuken, creatief, origineel, vernieuwend maar blijft met de voetjes op de grond en brengt gerecht na gerecht vakkundigheid ten top op het bord. De gerechten, de kok en al het personeel barsten van passie en stralen dit uit .... maar 1 fles in de reeks van aangepaste wijnen was een klassieker. Dit mag wel eens vond Ceriel Huysentruyt:
Clos du Caillou esprit Nature 2016
Neus & mondgevoel de typerende walm van Côte du Rhône; jam, rood fruit, myrthe en natuurlijk garrigue. Mooie zwoele wijn, à point en zoals wij hem kregen, behoorlijk fris was hij ooooh zo lekker. 18 Vlamingen zaten in het etablissement en deze wijn was de aanzet om iedereen met elkaar te laten praten. De wijn liet een indruk na die ook de enige 2 fransen aan de praat kreeg...
Eentje staat recht en spreekt ons aan.... 5 minuten later genoten de 18 vlamingen van een glas Beaucastel 2004 uit een Magnum,
met de groeten van de 2 fransen genaamd Perrin
Top restaurant, top crew en leunt heel dicht tegen de Jane aan.
(wie van de familie Perrin het was, geen idee)
Haha, hoe zalig! Zulke momenten, da’s genieten
(26-06-2022 01:11 PM)Olivier schreef: [ -> ] (26-06-2022 10:20 AM)jr02 schreef: [ -> ]Het is al langer niet meer geheim te houden dat ik een voorliefde heb voor (zuidelijke) Rhône wijnen .
Vorige week nog wat gaan cruisen in de Provence en dan doorgestoken richting Zuidelijke Rhône. Voornamelijk om te genieten van de heerlijke keuken en het zwoele weer. De wijndomeinen liet ik dit keer links liggen, Tours was onvriendelijke aan de telefoon (op voorhand) en wenste geen bezoek noch aankoop ter plaatse en... er liggen reeds mooie jaren en wijnen te rijpen in de kelder. Dus dit keer opperste concentratie en ultiem genot zoekende in het eten
Op weg naar Les Vans toch nog even halt gehouden aan Chateau Pesquie aan de voet van de mont Ventoux waar we genoten over de middag van een heerlijke picnic op het domein: https://famillechaudiere.com/en/activite...rs-picnic/ (Dikke aanrader!!!!)
en natuurlijk een 'kleine' degustatie inclusief hun topper ASCENCIO...
Likoké stond op de planner topkeuken, creatief, origineel, vernieuwend maar blijft met de voetjes op de grond en brengt gerecht na gerecht vakkundigheid ten top op het bord. De gerechten, de kok en al het personeel barsten van passie en stralen dit uit .... maar 1 fles in de reeks van aangepaste wijnen was een klassieker. Dit mag wel eens vond Ceriel Huysentruyt:
Clos du Caillou esprit Nature 2016
Neus & mondgevoel de typerende walm van Côte du Rhône; jam, rood fruit, myrthe en natuurlijk garrigue. Mooie zwoele wijn, à point en zoals wij hem kregen, behoorlijk fris was hij ooooh zo lekker. 18 Vlamingen zaten in het etablissement en deze wijn was de aanzet om iedereen met elkaar te laten praten. De wijn liet een indruk na die ook de enige 2 fransen aan de praat kreeg...
Eentje staat recht en spreekt ons aan.... 5 minuten later genoten de 18 vlamingen van een glas Beaucastel 2004 uit een Magnum,
met de groeten van de 2 fransen genaamd Perrin
Top restaurant, top crew en leunt heel dicht tegen de Jane aan.
(wie van de familie Perrin het was, geen idee)
Haha, hoe zalig! Zulke momenten, da’s genieten
O yeah, zo zalig inderdaad..!
(27-06-2022 12:58 AM)vinejo schreef: [ -> ] (26-06-2022 01:11 PM)Olivier schreef: [ -> ] (26-06-2022 10:20 AM)jr02 schreef: [ -> ]Het is al langer niet meer geheim te houden dat ik een voorliefde heb voor (zuidelijke) Rhône wijnen .
Vorige week nog wat gaan cruisen in de Provence en dan doorgestoken richting Zuidelijke Rhône. Voornamelijk om te genieten van de heerlijke keuken en het zwoele weer. De wijndomeinen liet ik dit keer links liggen, Tours was onvriendelijke aan de telefoon (op voorhand) en wenste geen bezoek noch aankoop ter plaatse en... er liggen reeds mooie jaren en wijnen te rijpen in de kelder. Dus dit keer opperste concentratie en ultiem genot zoekende in het eten
Op weg naar Les Vans toch nog even halt gehouden aan Chateau Pesquie aan de voet van de mont Ventoux waar we genoten over de middag van een heerlijke picnic op het domein: https://famillechaudiere.com/en/activite...rs-picnic/ (Dikke aanrader!!!!)
en natuurlijk een 'kleine' degustatie inclusief hun topper ASCENCIO...
Likoké stond op de planner topkeuken, creatief, origineel, vernieuwend maar blijft met de voetjes op de grond en brengt gerecht na gerecht vakkundigheid ten top op het bord. De gerechten, de kok en al het personeel barsten van passie en stralen dit uit .... maar 1 fles in de reeks van aangepaste wijnen was een klassieker. Dit mag wel eens vond Ceriel Huysentruyt:
Clos du Caillou esprit Nature 2016
Neus & mondgevoel de typerende walm van Côte du Rhône; jam, rood fruit, myrthe en natuurlijk garrigue. Mooie zwoele wijn, à point en zoals wij hem kregen, behoorlijk fris was hij ooooh zo lekker. 18 Vlamingen zaten in het etablissement en deze wijn was de aanzet om iedereen met elkaar te laten praten. De wijn liet een indruk na die ook de enige 2 fransen aan de praat kreeg...
Eentje staat recht en spreekt ons aan.... 5 minuten later genoten de 18 vlamingen van een glas Beaucastel 2004 uit een Magnum,
met de groeten van de 2 fransen genaamd Perrin
Top restaurant, top crew en leunt heel dicht tegen de Jane aan.
(wie van de familie Perrin het was, geen idee)
Haha, hoe zalig! Zulke momenten, da’s genieten
O yeah, zo zalig inderdaad..!
Haha. Zalig. Noblesse oblige uit C9dP. Even duidelijk maken dat hun wijn nog beter is dan Clos du Caillou