Gisteren diner bij Eed. Stevige aanrader! Alle hapjes en gerechten waren zeer geslaagd, mooie combinaties, soms verrassend maar gelukkig nooit "showy" of al te trendy.
Heel mooie wijnkaarten ook. In meervoud, want je krijgt eerst een aperitief- en wijn per glas kaart en als je dan de wijnkaart vraagt komt dat in 3 boekjes: 1 voor witte wijnen, 1 voor rode en 1 voor... natuurwijnen! Dat vind ik top, die kan je dan al dadelijk opzij leggen, zodat er geen verwarring ontstaat. Nu, hun natuurwijnen zijn wel streng geselecteerd op geen (al te grote) fouten. Er is maar 1 menu:
[
attachment=6203]
We vonden allemaal alles super, enige opmerking van een tafelgenote was dat ze de beef wat te bloederig vond (vrouwen...!
) en dat werd dadelijk snel en bijzonder vriendelijk opgelost. Bediening super vriendelijk en behulpzaam, zelden zo'n goede restaurant totaalervaring gehad.
[
attachment=6204]
[
attachment=6205]
De conversatie was te gezellig om te onderbreken voor een ganse fotoshoot, dus hier moet je het maar mee doen...
Top adresje inderdaad !
4 jaar geleden eens gaan dineren, enorm genoten van de pure, verfijnde smaken, en ook de lekkere aangepaste wijnen.
Volgend bezoekje staat gepland voor augustus, we kijken er naar uit
Nog vergeten te vermelden: de Chambolle werd geschonken in de nieuwe Spiegelau Definition Burgundy glazen. Een heel mooi glas dat bijzonder sterke gelijkenis vertoont met Zalto Burgundy.
Voor de Nebbiolo kwamen er nieuwe glazen op tafel: Zwiesel Sensory, je weet wel....
(27-06-2022 02:49 PM)wvd schreef: [ -> ]Nog vergeten te vermelden: de Chambolle werd geschonken in de nieuwe Spiegelau Definition Burgundy glazen. Een heel mooi glas dat bijzonder sterke gelijkenis vertoont met Zalto Burgundy.
Voor de Nebbiolo kwamen er nieuwe glazen op tafel: Zwiesel Sensory, je weet wel....
Ik heb de Spiegelau Authentis reeks en sinds een half jaar (denk ik) ook Definition reeks. Hiermee bokst Spiegelau echt wel boven gewicht. Ze waren vroeger toch zo'n beetje de goedkopere en minst gewaardeerde van de wijnglazenmerken. Maar, al meerdere malen verwarden andere wijnkenners deze glazen met Zalto glazen. Ze zijn alleszins even licht en even dun, zeer mooie vorm (Bdx, Burgundy, champagne)... maar wel stuk goedkoper. Ik ben zeer tevreden van die aankoop. Gebruik ze wekelijks. Nog maar eentje gebroken
Eerlijk gezegd, hoe lekker ook, ik ben die schuimpjes een beetje beu gezien. Bovendien doen ze te vaak denken aan wat onze hond zaliger op het tapijt produceerde als hij iets mis gegeten had...
Maar ik geef toe, ik ben een overtuigd frieten-met-stoofvlees-en-mayonaise-mens en sommigen veronderstellen dat het percentage Neanderthaler in mijn genenpoel boven het gemiddelde ligt.
(28-06-2022 01:05 PM)Rik Martens schreef: [ -> ]Eerlijk gezegd, hoe lekker ook, ik ben die schuimpjes een beetje beu gezien. Bovendien doen ze te vaak denken aan wat onze hond zaliger op het tapijt produceerde als hij iets mis gegeten had...
Maar ik geef toe, ik ben een overtuigd frieten-met-stoofvlees-en-mayonaise-mens en sommigen veronderstellen dat het percentage Neanderthaler in mijn genenpoel boven het gemiddelde ligt.
Rik, ik ben nu ook niet de grootste enthousiasteling voor teveel schuimpjes, moussekes, zalfjes ed, maar het was hier zeker niet overdreven, laag "kijk eens wat ik kan en durf" gehalte.
Er is niet veel voedsel waar ik meer van geniet dan van een perfect gegrilde entrecote, maar af en toe iets als dit, laat maar komen.
(28-06-2022 09:21 AM)BartS schreef: [ -> ]Ik heb de Spiegelau Authentis reeks en sinds een half jaar (denk ik) ook Definition reeks. Hiermee bokst Spiegelau echt wel boven gewicht. Ze waren vroeger toch zo'n beetje de goedkopere en minst gewaardeerde van de wijnglazenmerken. Maar, al meerdere malen verwarden andere wijnkenners deze glazen met Zalto glazen. Ze zijn alleszins even licht en even dun, zeer mooie vorm (Bdx, Burgundy, champagne)... maar wel stuk goedkoper. Ik ben zeer tevreden van die aankoop. Gebruik ze wekelijks. Nog maar eentje gebroken
Ik zal mijn vrouw eens een weekje langssturen om bij jou de afwas te doen dan weet je dadelijk waarom ik hier geen Zalto gebruik.