11-07-2022, 09:45 PM
11-07-2022, 10:09 PM
De Vincent heeft iets ontdekt op t water precies
Doe ze de groeten.
Doe ze de groeten.
12-07-2022, 09:02 AM
(11-07-2022 10:09 PM)Fre schreef: [ -> ]De Vincent heeft iets ontdekt op t water precies
Doe ze de groeten.
Groeten overgebracht. Je krijgt er een verslagje voor in de plaats.
Kick of was een Chassagne Montrachet van Ballot-Millot, Morgeot 2009. Mijn kompanen dachten aan een Jura, wellicht door de relatieve ouderdom van de wijn (nootjes). Heel mooie chardonnay, nu toch wel aan drinken toe.
De rosé van Feudo Disisa – Grecu di Livanti 2020, 100% nero d Avola had een fruitige neus en was in de mond bijzonder zuiver en fris, zoals we konden verwachten ook van de kleur (een gris).
Vervolgens kregen we een tweede chardonnay in het glas, nu wél van de Jura. Onlangs werd de 2019 erg goed besproken in de desbetreffende topic, de Chevassu 2020 haalde datzelfde niveau.
Zeer interessant was de blinde vergelijking, die Erik ons voorschotelde, tussen de pinot noir en de trousseau van hetzelfde huis. Bleek dat het moeilijker was dan verwacht om de druiven te bepalen. De trousseau was alvast de beste wijn, de pinot noir was iets schraler maar gaf ook veel, iets eenvoudiger, drinkgenot.
Que syrah, syrah? De 2015 Cornas Les Chailles van Alain Voge had een aanlokkelijk aroma van zwart fruit en peper, in de mond was deze wijn zeer rijp, met perfect zachte tannines en zijdezachte zuurtjes. Knáp.
Hierna schonk Paul ons de PQ beste wijn uit die we kennen.JP Gaussen deed het weer, zijn “simpele” landwijn speelt steeds mee met de groten. Lang leve Jempie! (letterlijk, we hopen echt dat hij als 80plusser, nog even meekan..)
Na de ter plaatse verzonnen mop over José de Cauwer (als wat zal hij terugkeren bij reïncarnatie? Als een koe- een herCauwer, haha) genoten we samen van een perfecte Montrose 2004. Een wijn zoals Emma Meesseman: Lang en gracieus. De lay-up van de Montrose was wel wat minder.
Tijd voor een heerlijke chili con carne, met liefde voor ons bereid door onze plaatselijke Paul Bocuse.
Vince liet ons daarna genieten van een bijzonder lichtvoetige maar complexe en zuivere wijn van Guillaume Sorbe, Odyssée, Reuilly 2017. Er worden vandaag werkelijk schitterende pinot noirs gemaakt in de Loire..!
De 2019 Brane Cantenac toonde wat voor kwaliteit dit Chateau vandaag brengt. Leunt aan bij de absolute top in Margaux.
We eindigden met nog een Jura van Chevassu, de 2017 savagnin non ouillé. Who needs Vin Jaune als ze daar zulke mooie, gelijkaardige, wijnen maken..?
Een 11de juli die ons zal bijblijven als een dag waarop we genoten van heerlijke wijnen en zalig eten, en vooral ook van een zeldzame vorm van kameraadschap die vlag noch wimpel nodig heeft om zich te manifesteren.
12-07-2022, 06:51 PM
Waar is die Kreek van de week eigenlijk? Aan een vakantiehuisje?