24-07-2022, 03:13 PM
[attachment=6232]
Een wijn met ruim 30 jaar fles! Dit is een totaal onbekend en intussen denk ik ook onbestaand domein, de neef van Martin Kerpen, indertijd wat van gekocht samen met wijnen van Martin, waar is de tijd....
Dankzij onze vriend Durand de kurk er in z'n geheel uit gekregen met toch wat mini stukjes van aan de zijkant in het glas gesukkeld, maar ja, da's geen vergif hé...
Pas open is het een neus van , wel, oude Riesling.... In de mond nog erg fris en zelfs nog een goed mondvolume dat iets begint weg te vallen na het midden. De suiker is zowat op gesoupeerd en wellicht is dat mede de oorzaak. De wijn eindigt vrij droog en dat doet me vrezen dat het beste achter de rug is. Het is dan ook geen Prüm of Haag, laat staan een Saar of Ruwer. Maar geduld wordt verdorie beloond, de wijn warmt wat op, wordt vetter en molliger, de droogte verzacht. Dat fenomeen zet zich door de volgende dagen en houdt het vol tot het laatste glas 2 dagen later. Straf. Maar loont het om deze zo lang te bewaren? Geeft de wijn nu meer plezier dan pakweg 20 jaar geleden? Hij is zeker anders, zachter, meer versmolten zoet, maar ik verlang naar meer nuance en ik vind nu minder nuance (of is dat door Covid?) Rebuy? Misschien, maar dan drinken op kortere termijn.
Een wijn met ruim 30 jaar fles! Dit is een totaal onbekend en intussen denk ik ook onbestaand domein, de neef van Martin Kerpen, indertijd wat van gekocht samen met wijnen van Martin, waar is de tijd....
Dankzij onze vriend Durand de kurk er in z'n geheel uit gekregen met toch wat mini stukjes van aan de zijkant in het glas gesukkeld, maar ja, da's geen vergif hé...
Pas open is het een neus van , wel, oude Riesling.... In de mond nog erg fris en zelfs nog een goed mondvolume dat iets begint weg te vallen na het midden. De suiker is zowat op gesoupeerd en wellicht is dat mede de oorzaak. De wijn eindigt vrij droog en dat doet me vrezen dat het beste achter de rug is. Het is dan ook geen Prüm of Haag, laat staan een Saar of Ruwer. Maar geduld wordt verdorie beloond, de wijn warmt wat op, wordt vetter en molliger, de droogte verzacht. Dat fenomeen zet zich door de volgende dagen en houdt het vol tot het laatste glas 2 dagen later. Straf. Maar loont het om deze zo lang te bewaren? Geeft de wijn nu meer plezier dan pakweg 20 jaar geleden? Hij is zeker anders, zachter, meer versmolten zoet, maar ik verlang naar meer nuance en ik vind nu minder nuance (of is dat door Covid?) Rebuy? Misschien, maar dan drinken op kortere termijn.