Ik zet het hier maar want wie weet...
[
attachment=6277]
Een reeks stalen geproefd van een mij totaal onbekend vrij groot domein in Anjou. De prijzen lijken bijzonder gunstig en dat komt volgens mij doordat er nog veel in stock is. Ik heb enkel de topwijnen geproefd (ge kent me hé...) en ik was niet ontgoocheld.
Er is een Crémant de Loire die ik eigenlijk erg mooi vond, fijne mousse, rond, zacht, fruitig met een intrigerend toetske zelfs en dat komt volgens mij van de 20% CF, de rest is Chardonnay. Verkoopprijs zou net onder € 16 zijn. Hmmm
Dan enkele witte, te beginnen met een zachte Sauvignon Blanc 2018, vrij romig en zacht voor deze druifmaar aan minder dan €12...? Dan de Chardonnay en dat is een 2017 zelfs, ook puur cuve. Vrij mollige wijn, beetje saai misschien, weinig punch, vond ik de minste van de reeks. De Anjou 2018 is wat anders dan. Puur Chenin Blanc met 12 maanden rijping op (oud) hout vond ik een wat meer intrigerende wijn, een klasse beter en aan net geen €14 zeker te overwegen. Veruit de mooiste wijn vond ik de rode Anjou, 80% CF en 20% CS op schist en ook deze ziet 12 maanden hout. Dit vond ik erg goed en aan net geen €16 zeker een aanrader. Ook de Bonnezeaux vond ik erg mooi en veel frisser en toegankelijker dan je van 150gr restsuiker zou vermoeden. Dit is uiteraard een pak duurder aan € 24 voor 50cl.
Misschien doe ik wel wat in van deze producent als er interesse is....?
(22-08-2022 12:36 PM)wvd schreef: [ -> ]Ik zet het hier maar want wie weet...
Een reeks stalen geproefd van een mij totaal onbekend vrij groot domein in Anjou. De prijzen lijken bijzonder gunstig en dat komt volgens mij doordat er nog veel in stock is. Ik heb enkel de topwijnen geproefd (ge kent me hé...) en ik was niet ontgoocheld.
Er is een Crémant de Loire die ik eigenlijk erg mooi vond, fijne mousse, rond, zacht, fruitig met een intrigerend toetske zelfs en dat komt volgens mij van de 20% CF, de rest is Chardonnay. Verkoopprijs zou net onder € 16 zijn. Hmmm
Dan enkele witte, te beginnen met een zachte Sauvignon Blanc 2018, vrij romig en zacht voor deze druifmaar aan minder dan €12...? Dan de Chardonnay en dat is een 2017 zelfs, ook puur cuve. Vrij mollige wijn, beetje saai misschien, weinig punch, vond ik de minste van de reeks. De Anjou 2018 is wat anders dan. Puur Chenin Blanc met 12 maanden rijping op (oud) hout vond ik een wat meer intrigerende wijn, een klasse beter en aan net geen €14 zeker te overwegen. Veruit de mooiste wijn vond ik de rode Anjou, 80% CF en 20% CS op schist en ook deze ziet 12 maanden hout. Dit vond ik erg goed en aan net geen €16 zeker een aanrader. Ook de Bonnezeaux vond ik erg mooi en veel frisser en toegankelijker dan je van 150gr restsuiker zou vermoeden. Dit is uiteraard een pak duurder aan € 24 voor 50cl.
Misschien doe ik wel wat in van deze producent als er interesse is....?
Het etiket is alvast niet erg aantrekkelijk…
(22-08-2022 07:52 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-08-2022 12:36 PM)wvd schreef: [ -> ]Ik zet het hier maar want wie weet...
Een reeks stalen geproefd van een mij totaal onbekend vrij groot domein in Anjou. De prijzen lijken bijzonder gunstig en dat komt volgens mij doordat er nog veel in stock is. Ik heb enkel de topwijnen geproefd (ge kent me hé...) en ik was niet ontgoocheld.
Er is een Crémant de Loire die ik eigenlijk erg mooi vond, fijne mousse, rond, zacht, fruitig met een intrigerend toetske zelfs en dat komt volgens mij van de 20% CF, de rest is Chardonnay. Verkoopprijs zou net onder € 16 zijn. Hmmm
Dan enkele witte, te beginnen met een zachte Sauvignon Blanc 2018, vrij romig en zacht voor deze druifmaar aan minder dan €12...? Dan de Chardonnay en dat is een 2017 zelfs, ook puur cuve. Vrij mollige wijn, beetje saai misschien, weinig punch, vond ik de minste van de reeks. De Anjou 2018 is wat anders dan. Puur Chenin Blanc met 12 maanden rijping op (oud) hout vond ik een wat meer intrigerende wijn, een klasse beter en aan net geen €14 zeker te overwegen. Veruit de mooiste wijn vond ik de rode Anjou, 80% CF en 20% CS op schist en ook deze ziet 12 maanden hout. Dit vond ik erg goed en aan net geen €16 zeker een aanrader. Ook de Bonnezeaux vond ik erg mooi en veel frisser en toegankelijker dan je van 150gr restsuiker zou vermoeden. Dit is uiteraard een pak duurder aan € 24 voor 50cl.
Misschien doe ik wel wat in van deze producent als er interesse is....?
Het etiket is alvast niet erg aantrekkelijk…
Nee, vind ik ook, lijkt wel iets uit Pruisen. Maar wij focussen op de inhoud...
(23-08-2022 03:34 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-08-2022 07:52 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-08-2022 12:36 PM)wvd schreef: [ -> ]Ik zet het hier maar want wie weet...
Een reeks stalen geproefd van een mij totaal onbekend vrij groot domein in Anjou. De prijzen lijken bijzonder gunstig en dat komt volgens mij doordat er nog veel in stock is. Ik heb enkel de topwijnen geproefd (ge kent me hé...) en ik was niet ontgoocheld.
Er is een Crémant de Loire die ik eigenlijk erg mooi vond, fijne mousse, rond, zacht, fruitig met een intrigerend toetske zelfs en dat komt volgens mij van de 20% CF, de rest is Chardonnay. Verkoopprijs zou net onder € 16 zijn. Hmmm
Dan enkele witte, te beginnen met een zachte Sauvignon Blanc 2018, vrij romig en zacht voor deze druifmaar aan minder dan €12...? Dan de Chardonnay en dat is een 2017 zelfs, ook puur cuve. Vrij mollige wijn, beetje saai misschien, weinig punch, vond ik de minste van de reeks. De Anjou 2018 is wat anders dan. Puur Chenin Blanc met 12 maanden rijping op (oud) hout vond ik een wat meer intrigerende wijn, een klasse beter en aan net geen €14 zeker te overwegen. Veruit de mooiste wijn vond ik de rode Anjou, 80% CF en 20% CS op schist en ook deze ziet 12 maanden hout. Dit vond ik erg goed en aan net geen €16 zeker een aanrader. Ook de Bonnezeaux vond ik erg mooi en veel frisser en toegankelijker dan je van 150gr restsuiker zou vermoeden. Dit is uiteraard een pak duurder aan € 24 voor 50cl.
Misschien doe ik wel wat in van deze producent als er interesse is....?
Het etiket is alvast niet erg aantrekkelijk…
Nee, vind ik ook, lijkt wel iets uit Pruisen. Maar wij focussen op de inhoud...
Dat zal uw vrouw ook wel gedaan hebben zoveel jaren terug
(23-08-2022 08:33 PM)vinejo schreef: [ -> ] (23-08-2022 03:34 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-08-2022 07:52 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-08-2022 12:36 PM)wvd schreef: [ -> ]Ik zet het hier maar want wie weet...
Een reeks stalen geproefd van een mij totaal onbekend vrij groot domein in Anjou. De prijzen lijken bijzonder gunstig en dat komt volgens mij doordat er nog veel in stock is. Ik heb enkel de topwijnen geproefd (ge kent me hé...) en ik was niet ontgoocheld.
Er is een Crémant de Loire die ik eigenlijk erg mooi vond, fijne mousse, rond, zacht, fruitig met een intrigerend toetske zelfs en dat komt volgens mij van de 20% CF, de rest is Chardonnay. Verkoopprijs zou net onder € 16 zijn. Hmmm
Dan enkele witte, te beginnen met een zachte Sauvignon Blanc 2018, vrij romig en zacht voor deze druifmaar aan minder dan €12...? Dan de Chardonnay en dat is een 2017 zelfs, ook puur cuve. Vrij mollige wijn, beetje saai misschien, weinig punch, vond ik de minste van de reeks. De Anjou 2018 is wat anders dan. Puur Chenin Blanc met 12 maanden rijping op (oud) hout vond ik een wat meer intrigerende wijn, een klasse beter en aan net geen €14 zeker te overwegen. Veruit de mooiste wijn vond ik de rode Anjou, 80% CF en 20% CS op schist en ook deze ziet 12 maanden hout. Dit vond ik erg goed en aan net geen €16 zeker een aanrader. Ook de Bonnezeaux vond ik erg mooi en veel frisser en toegankelijker dan je van 150gr restsuiker zou vermoeden. Dit is uiteraard een pak duurder aan € 24 voor 50cl.
Misschien doe ik wel wat in van deze producent als er interesse is....?
Het etiket is alvast niet erg aantrekkelijk…
Nee, vind ik ook, lijkt wel iets uit Pruisen. Maar wij focussen op de inhoud...
Dat zal uw vrouw ook wel gedaan hebben zoveel jaren terug
En tozn was mijn inhoud nog bijlange niet op huidig niveau ..