31-10-2022, 09:50 AM
Zaterdag trokken we naar het landelijke St Denijs voor een gastronomisch avondje. Bij aankomst bel je aan de voordeur, terwijl je binnen het gevoel hebt in de living te zitten (eerst deel). Erg huiselijk dus. Het eten was zeer fijn, de smaken waren goed op elkaar afgestemd, de bordjes waren schilderijtjes (het oog wilt ook wat nietwaar). Er was een kleine wijnkaart die bij het menu zat (er was wss nog een meer uitgebreide), maar ook de kleine wijnkaart was zeer mooi. Veel variëteit met mooie referenties. Maar uiteraard koos de schoonpa weeral de aangepast wijnen
Bij de noordzeekrab werd een Riesling van Frederic Mochel geserveerd. Een domein dat door Peter als een paar keer werd geciteerd. Droog en elegant. Complexloos maar goed gemaakt. Bij de jonge wortelen kon je kiezen tussen een vermentino of geuze. Ik koos voor de vermentino die een stuk ronder en vettiger was dan wat ik er van had verwacht. De St Jacobsvruchten werden begeleid door een (figuurlijk) kleurloze witte minervois. De minste van de avond.
Bij de ree werd Les Strates van Clos des Calades uit 2013 geserveerd. Deze Languedoc was perfect op dronk, rood fruit, puur op finesse. Bij het schenken werd ons verteld dat dit een wijn is op basis van Grenache, Mourvedre en Cinsault. Vreemd zit hier geen syrah in? In't glas heb ik nochtans violet en witte peper. Ik zoek 't even op en zie op de website 80% syrah, 20% mourvedre staan. Als je sommelier bent van een sterrenzaak (of er toch de wijnen schenkt), is dit toch een onvergeeflijke fout. Nu anderzijds zetten ze toch maar een onbekende mooie wijn op tafel die scoort: zelfs op Cellartracker is niets terug te vinden.
Bij het dessert kwam een Vermouth
Conclusie: zeer lekker en fijn gegeten. Veel oog voor detail en samengang van smaken (zonder té experimenteel te willen doen). Mbt de wijn zou ik uit de mooie wijnkaart kiezen, dan zit je zeker goed.
Hieronder het menu:
Noordzeekrab
Knolselder, kabosu, gepofte zwarte rijst
Jonge wortelen
Flan, sudachi, Geuze Cantillon Zwanze 2021 "Orange"
Sint Jakobsvruchten uit Dieppe
Bloemkool, Doornikse saffraan, rouille
Ree uit de Ardennen
Gerookt met hooi, veenbessen, aardpeer
Doyenne Peer
Pure chocolade van Dender, mascarpone, boekwijt
Bij de noordzeekrab werd een Riesling van Frederic Mochel geserveerd. Een domein dat door Peter als een paar keer werd geciteerd. Droog en elegant. Complexloos maar goed gemaakt. Bij de jonge wortelen kon je kiezen tussen een vermentino of geuze. Ik koos voor de vermentino die een stuk ronder en vettiger was dan wat ik er van had verwacht. De St Jacobsvruchten werden begeleid door een (figuurlijk) kleurloze witte minervois. De minste van de avond.
Bij de ree werd Les Strates van Clos des Calades uit 2013 geserveerd. Deze Languedoc was perfect op dronk, rood fruit, puur op finesse. Bij het schenken werd ons verteld dat dit een wijn is op basis van Grenache, Mourvedre en Cinsault. Vreemd zit hier geen syrah in? In't glas heb ik nochtans violet en witte peper. Ik zoek 't even op en zie op de website 80% syrah, 20% mourvedre staan. Als je sommelier bent van een sterrenzaak (of er toch de wijnen schenkt), is dit toch een onvergeeflijke fout. Nu anderzijds zetten ze toch maar een onbekende mooie wijn op tafel die scoort: zelfs op Cellartracker is niets terug te vinden.
Bij het dessert kwam een Vermouth
Conclusie: zeer lekker en fijn gegeten. Veel oog voor detail en samengang van smaken (zonder té experimenteel te willen doen). Mbt de wijn zou ik uit de mooie wijnkaart kiezen, dan zit je zeker goed.
Hieronder het menu:
Noordzeekrab
Knolselder, kabosu, gepofte zwarte rijst
Jonge wortelen
Flan, sudachi, Geuze Cantillon Zwanze 2021 "Orange"
Sint Jakobsvruchten uit Dieppe
Bloemkool, Doornikse saffraan, rouille
Ree uit de Ardennen
Gerookt met hooi, veenbessen, aardpeer
Doyenne Peer
Pure chocolade van Dender, mascarpone, boekwijt