26-01-2023, 03:44 PM
Met enige schroom , alsook wegens extreme inactiviteit op het forum het laatste jaar, kom ik u de blijde geboorte van Goustine melden.
Na een bureauleven in België zijn mijn madam en ikzelf in 2019 de weidse wijnwereld ingetrokken. Na enige omzwervingen langs Chinon (Domaine Grosbois), een jaar opleiding in Amboise, een lange passage in Montlouis Sur Loire (Les Pierres Ecrites, Frantz Saumon & Laura David), een hele korte passage in Gaillac (Domaine Vayssette) en een eindstation in Vouvray (Vincent Careme & Damien Pinon) hebben we een négoce opgericht waarmee we onze eerste wijnen vinifiëren.
In 2021 oogstten we Sauvignon Blanc & Chardonnay bij bevriende wijnbouwers om een Pet'nat te maken: Esprit Pétillant. Deze brengen we zeer binnenkort op de markt na 15 maand sur lattes. De fraîcheur en zuren van 2021, gedomineerd door de aromatique van Sauvignon met fijne pareling (petillant naturel heeft steeds een lager co2 gehalte)
In 2022 terug een Pet'nat, Sauvignon Chenin deze keer, van een eigen klein perceeltje. Deze zit al een aantal maanden op fles en rust in de befaamde cave troglodyte.
2 nieuwe cuvées zien dit jaar het daglicht (zitten nog op cuve op dit moment), 2 x Vouvray sec. Deze ook geoogst bij een bevriende wijnbouwer om er onze wijn van te maken.
Alle druiven die we kochten worden gecultiveerd zonder herbicides etc, maar niet noodzakelijk gecertifieerd.
Onze website staat sinds zeer kort online: www.goustine.fr (er zit een foutje in de lettertypes op de homepage maar ik krijg het niet onmiddellijk weg, komt wel terug goed)
Altijd welkom om hier eens te komen proeven (qua wijnfaciliteiten is er nog niet veel te zien, we zijn alles aan het opbouwen van 0, maar de wijn is toch het belangrijkste ) Normaalgesproken nemen we onze eigen percelen in Vouvray over na de komende oogst.
We komen binnenkort eens naar België met wat flessen en zoeken nog cavisten die u in uw omgeving onze wijn kunnen aanbieden
Jo, zet gerust in het hoekje van de handelaar. Maar ik vermoed dat het wel duidelijk is dat dit onze wijnen zijn?
Na een bureauleven in België zijn mijn madam en ikzelf in 2019 de weidse wijnwereld ingetrokken. Na enige omzwervingen langs Chinon (Domaine Grosbois), een jaar opleiding in Amboise, een lange passage in Montlouis Sur Loire (Les Pierres Ecrites, Frantz Saumon & Laura David), een hele korte passage in Gaillac (Domaine Vayssette) en een eindstation in Vouvray (Vincent Careme & Damien Pinon) hebben we een négoce opgericht waarmee we onze eerste wijnen vinifiëren.
In 2021 oogstten we Sauvignon Blanc & Chardonnay bij bevriende wijnbouwers om een Pet'nat te maken: Esprit Pétillant. Deze brengen we zeer binnenkort op de markt na 15 maand sur lattes. De fraîcheur en zuren van 2021, gedomineerd door de aromatique van Sauvignon met fijne pareling (petillant naturel heeft steeds een lager co2 gehalte)
In 2022 terug een Pet'nat, Sauvignon Chenin deze keer, van een eigen klein perceeltje. Deze zit al een aantal maanden op fles en rust in de befaamde cave troglodyte.
2 nieuwe cuvées zien dit jaar het daglicht (zitten nog op cuve op dit moment), 2 x Vouvray sec. Deze ook geoogst bij een bevriende wijnbouwer om er onze wijn van te maken.
Alle druiven die we kochten worden gecultiveerd zonder herbicides etc, maar niet noodzakelijk gecertifieerd.
Onze website staat sinds zeer kort online: www.goustine.fr (er zit een foutje in de lettertypes op de homepage maar ik krijg het niet onmiddellijk weg, komt wel terug goed)
Altijd welkom om hier eens te komen proeven (qua wijnfaciliteiten is er nog niet veel te zien, we zijn alles aan het opbouwen van 0, maar de wijn is toch het belangrijkste ) Normaalgesproken nemen we onze eigen percelen in Vouvray over na de komende oogst.
We komen binnenkort eens naar België met wat flessen en zoeken nog cavisten die u in uw omgeving onze wijn kunnen aanbieden
Jo, zet gerust in het hoekje van de handelaar. Maar ik vermoed dat het wel duidelijk is dat dit onze wijnen zijn?