05-04-2023, 02:39 PM
05-04-2023, 10:43 PM
(05-04-2023 02:39 PM)Olivier schreef: [ -> ]Volgende week enkele dagen ontspannen in Barcelona.
Zijn er mensen die tips hebben voor leuke wijnbars/tapasrestaurantjes?
Alvast bedankt!
Als Cal Pep nog bestaat, dat was een geweldige plek om een plaatsje aan de toog te bemachtigen.
06-04-2023, 08:56 AM
(05-04-2023 10:43 PM)wvd schreef: [ -> ](05-04-2023 02:39 PM)Olivier schreef: [ -> ]Volgende week enkele dagen ontspannen in Barcelona.
Zijn er mensen die tips hebben voor leuke wijnbars/tapasrestaurantjes?
Alvast bedankt!
Als Cal Pep nog bestaat, dat was een geweldige plek om een plaatsje aan de toog te bemachtigen.
Dat bestaat blijkbaar nog. Ziet er leuk uit. Bedankt voor de tip!
06-04-2023, 12:22 PM
(06-04-2023 08:56 AM)Olivier schreef: [ -> ](05-04-2023 10:43 PM)wvd schreef: [ -> ](05-04-2023 02:39 PM)Olivier schreef: [ -> ]Volgende week enkele dagen ontspannen in Barcelona.
Zijn er mensen die tips hebben voor leuke wijnbars/tapasrestaurantjes?
Alvast bedankt!
Als Cal Pep nog bestaat, dat was een geweldige plek om een plaatsje aan de toog te bemachtigen.
Dat bestaat blijkbaar nog. Ziet er leuk uit. Bedankt voor de tip!
Vroeger moest je wel zorgen dat je vooraan stond in de rij, zodat je aan de toog kon zitten want anders mistte je de fijnste tapas. Ik kreeg die tip van een vriend die er vier jaar woonde en inderdaad, heerlijk gefrituurd zeefruit waaronder anguilas, wat nu verboden is, maar er is vanalles.
15-04-2023, 09:50 PM
5 dagen Barcelona achter de rug en heerlijk getafeld. Barcelona is een foodie heaven, zoveel is duidelijk.
Tip tip : Al Kostat. Dit is eigenlijk één deel van een restaurant. Het andere is Al Kimia, waar je alleen een degustatiemenu kan eten. In Al Kostat kan je à la carte eten, en dat zijn dan gepimpte tapas. Maar vooral ook mooie wijnen per glas verkrijgbaar, uitgekozen door de sommelière.
Zo leerde ik er kennen : de Palo Blanco van Envinate. Een retestrakke wijn die Chablis het nakijken geeft. En de A Senda Vermella van Nanclares y Prieto, een blend van Mencia en Caino. Puurheid en fraicheur, in de lijn van de Lousas van Envinate.
Zeker op voorhand reserveren. En goed uitkijken, want je bent er zo voorbijgelopen. Enkel de naam staat op de deur van een herenhuis, waar je moet aanbellen om dan naar het eerste verdiep te gaan, langs een zeer kunstige trappenhal. Een belevenis.
Tip tip : Al Kostat. Dit is eigenlijk één deel van een restaurant. Het andere is Al Kimia, waar je alleen een degustatiemenu kan eten. In Al Kostat kan je à la carte eten, en dat zijn dan gepimpte tapas. Maar vooral ook mooie wijnen per glas verkrijgbaar, uitgekozen door de sommelière.
Zo leerde ik er kennen : de Palo Blanco van Envinate. Een retestrakke wijn die Chablis het nakijken geeft. En de A Senda Vermella van Nanclares y Prieto, een blend van Mencia en Caino. Puurheid en fraicheur, in de lijn van de Lousas van Envinate.
Zeker op voorhand reserveren. En goed uitkijken, want je bent er zo voorbijgelopen. Enkel de naam staat op de deur van een herenhuis, waar je moet aanbellen om dan naar het eerste verdiep te gaan, langs een zeer kunstige trappenhal. Een belevenis.
15-04-2023, 10:52 PM
De Palo Blanco 2020 heb ik thuis nog liggen. Kreeg een hele hoge RP score volgens mij. Goed om te lezen dat je m kan waarderen.
Die rode wijn die je noemt ken ik totaal niet. Dus ga ik bij dezen in de gaten houden.
Die rode wijn die je noemt ken ik totaal niet. Dus ga ik bij dezen in de gaten houden.
16-04-2023, 10:47 AM
Citaat: Die rode wijn die je noemt ken ik totaal niet. Dus ga ik bij dezen in de gaten houden.
Had ook nog nooit van dit domein gehoord, maar ze blijken wel een goede reputatie te hebben. Zeker ook voor hun albariño’s, waarvan ze er een hele reeks hebben, verschillend volgens terroir. De bestelvinger stond al klaar, maar gezien de vele dozen die nu al in de weg staan, moet ik mij toch wat inhouden