02-08-2023, 01:48 PM
Afgelopen week veel Portugese wijnen gedronken. De meeste zijn ok, zeker als je rekening houdt met de prijs, maar in rood geeft Touriga Nacional vaak wat eenheidsworst.
Deze wijn vond ik één van de betere: Lagar de Baixo 2018 uit Bairrada
De wijn werd gedurende 4 weken gefermenteerd in inox tanks voordat het fermentatieproces werd voltooid in grote, gebruikte vaten van 2500 liter. In dezelfde vaten onderging de wijn een malolactische gisting en een rijpingsperiode van 22 maanden voordat hij ongefilterd werd gebotteld.
Deze wijn, gemaakt door Dirk Niepoort, is een 100% Baga. Een druif dit redelijk 'weinig Portugees' aandoet: In de neus heb ik aroma's van rood fruit (kersen en rode bessen), redelijk Bourgodisch toch. In de mond een frisse wijn, elegant, mooie zuurtjes, meer op zijn fruit met toch de nodige structuur. Knap gemaakt.
Deze wijn vond ik één van de betere: Lagar de Baixo 2018 uit Bairrada
De wijn werd gedurende 4 weken gefermenteerd in inox tanks voordat het fermentatieproces werd voltooid in grote, gebruikte vaten van 2500 liter. In dezelfde vaten onderging de wijn een malolactische gisting en een rijpingsperiode van 22 maanden voordat hij ongefilterd werd gebotteld.
Deze wijn, gemaakt door Dirk Niepoort, is een 100% Baga. Een druif dit redelijk 'weinig Portugees' aandoet: In de neus heb ik aroma's van rood fruit (kersen en rode bessen), redelijk Bourgodisch toch. In de mond een frisse wijn, elegant, mooie zuurtjes, meer op zijn fruit met toch de nodige structuur. Knap gemaakt.