De noordelijke gebieden van de Loire blijven een vat vol ontdekkingen.
Dit domein proefde ik eerst dankzij BartS, die m schonk onder de catalpa. Olivier beschreef mooi wat we ervan vonden:
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4289-...#pid109369
Ik drink hier momenteel de piepjonge
2022 van de basiscuvee. Die doet wat je van een goed gemaakte gamay mag verwachten. Het plezier van een reep Cote d Or chocolade (die kleine lichtgele pakjes van 2x100g) Je weet wat er komt maar telkens weer smaakt het enorm.
En is het in een mum op.
En je krijgt er een buikje van.
Heb je het dan over de cuvée La colline en flamenco (flamme, maar die autocorrect is te mooi om aan te passen)?
Daar dronk ik de 2021 van en was aangenaam verrast.
Ik heb ook nog een fles van de 2020 La Chapelle en ga die misschien ooit eens tegen de 2020 La Chapelle van Thivin zetten.
(03-08-2023 08:04 PM)redacteur schreef: [ -> ]Heb je het dan over de cuvée La colline en flamenco (flamme, maar die autocorrect is te mooi om aan te passen)?
Daar dronk ik de 2021 van en was aangenaam verrast.
Ik heb ook nog een fles van de 2020 La Chapelle en ga die misschien ooit eens tegen de 2020 La Chapelle van Thivin zetten.
Haha die autocorrect zorgt idd soms voor hilarische suggesties
Het was de gewone cuvee, niks extra op de fles dus.
Volgende keer koop ik wel een “hogere” cuvee, mag wel wat complexer.
(03-08-2023 06:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]De noordelijke gebieden van de Loire blijven een vat vol ontdekkingen.
Dit domein proefde ik eerst dankzij BartS, die m schonk onder de catalpa. Olivier beschreef mooi wat we ervan vonden:
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4289-...#pid109369
Correctie: was niet BartS maar Baldrick die deze wijn schonk! Kudos to Rowan’s old friend
(03-08-2023 06:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]De noordelijke gebieden van de Loire blijven een vat vol ontdekkingen.
Dit domein proefde ik eerst dankzij BartS, die m schonk onder de catalpa. Olivier beschreef mooi wat we ervan vonden:
http://www.vinejo.freebb.be/thread-4289-...#pid109369
Ik drink hier momenteel de piepjonge 2022 van de basiscuvee. Die doet wat je van een goed gemaakte gamay mag verwachten. Het plezier van een reep Cote d Or chocolade (die kleine lichtgele pakjes van 2x100g) Je weet wat er komt maar telkens weer smaakt het enorm.
En is het in een mum op.
En je krijgt er een buikje van.
Aha , ik heb die ook liggen.
cuvée L'intégrale 2018, blind dacht men natuurlijk aan een top Bojo, zelfs aan Bourgogne. Een stevige gamay met een mooie ruggegraat (rijpe tannines) en evenwichtige zoet/zuur balans. Aromatisch herinner ik me braambes en ook wat menthol. Veruit de beste rode wijn die ik uit deze streek gedronken heb.
Dit vond ik terug op hun site:
Gamay Saint-Romain
soil granitic (rhyolite) 0,8ha plot located at “Les Pothiers”, 450m elevation
100% destemmed, 20-day maceration in 500-liter barrels
ageing 11 month in 500-liter barrels
laying down potential up to 15 years
(19-09-2023 07:56 AM)Vince schreef: [ -> ]cuvée L'intégrale 2018, blind dacht men natuurlijk aan een top Bojo, zelfs aan Bourgogne. Een stevige gamay met een mooie ruggegraat (rijpe tannines) en evenwichtige zoet/zuur balans. Aromatisch herinner ik me braambes en ook wat menthol. Veruit de beste rode wijn die ik uit deze streek gedronken heb.
Dit vond ik terug op hun site:
Gamay Saint-Romain
soil granitic (rhyolite) 0,8ha plot located at “Les Pothiers”, 450m elevation
100% destemmed, 20-day maceration in 500-liter barrels
ageing 11 month in 500-liter barrels
laying down potential up to 15 years
Verrassende wijn, karaktervol, wat kruidig zelfs. Met een structuur die deze wijn nog vele jaren geeft, maar ook nu al mooi. Pothiers bevestigt!