24-10-2023, 03:21 AM
Bray Dunes, het kustdorpje naast de Panne op Franse bodem en de start van ons weekendje aan de Opaalkust.
Op aanraden van vrienden toch maar eens halt gehouden in Bray Dunes om het zogezegde beste restaurant van het dorp eens te testen
L'art de l'eau
Op 50 meter van het strand en met een voorgevel waar menig noeste Vlaming onmiddellijk zijn pot verf bij bovenhaald. Binnen, gezellig warm, kitscherig maar heel welkom.
We kozen de menu van 37€ en namen de wijnkaart bij ons
(H)eerlijke keuken, geen sterrenniveau of Bib gourmand, maar op zijn frans: top van smaak , minder in afwerking. Aanrader.
De volgende dag: La Sirene @Cap Griz Nez
Dineren met zicht op zee. Er heerst hier altijd een gezellige drukte en de kwaliteit wisselt wel eens.
Voorgerechten waren pover maar de oesters, krab en kreeft waren voortreffelijk en we genoten met het voltallige gezelschap van Simonnet-Febvre Petit Chablis 2021 (35€) Fris, knap zuurtje maar vooral gekenmerkt door zijn zachtheid.
Foto 1: wijnen @L'art de l'eau
Foto 2: La Sirene, voorgerechten
Foto 3: Lam @ L'art de l'eau (het minst mooie bordje maar mals en overheerlijk)
Op aanraden van vrienden toch maar eens halt gehouden in Bray Dunes om het zogezegde beste restaurant van het dorp eens te testen
L'art de l'eau
Op 50 meter van het strand en met een voorgevel waar menig noeste Vlaming onmiddellijk zijn pot verf bij bovenhaald. Binnen, gezellig warm, kitscherig maar heel welkom.
We kozen de menu van 37€ en namen de wijnkaart bij ons
Apero: Champagne James Vrayet Brut Réserve (45€/fles) met enkele amuses.
VG: St Jacques à la plancha, maïs au curry, pickels de carottes
Pouilly Fumé Benoit Chauveau 'La Charmette' 2022 (18€/halfje)
HG: Côtes d’agneau à la plancha, patate douce aux épices, grenailles, navet rôti, chou pak choï, jus au thym
Petite Ruche Crozes Hermitage M. Chapoutier 2020. (20€/halfje)
L’assortiment de fromages ou la carte des desserts
VG: St Jacques à la plancha, maïs au curry, pickels de carottes
Pouilly Fumé Benoit Chauveau 'La Charmette' 2022 (18€/halfje)
HG: Côtes d’agneau à la plancha, patate douce aux épices, grenailles, navet rôti, chou pak choï, jus au thym
Petite Ruche Crozes Hermitage M. Chapoutier 2020. (20€/halfje)
L’assortiment de fromages ou la carte des desserts
(H)eerlijke keuken, geen sterrenniveau of Bib gourmand, maar op zijn frans: top van smaak , minder in afwerking. Aanrader.
De volgende dag: La Sirene @Cap Griz Nez
Dineren met zicht op zee. Er heerst hier altijd een gezellige drukte en de kwaliteit wisselt wel eens.
Voorgerechten waren pover maar de oesters, krab en kreeft waren voortreffelijk en we genoten met het voltallige gezelschap van Simonnet-Febvre Petit Chablis 2021 (35€) Fris, knap zuurtje maar vooral gekenmerkt door zijn zachtheid.
Foto 1: wijnen @L'art de l'eau
Foto 2: La Sirene, voorgerechten
Foto 3: Lam @ L'art de l'eau (het minst mooie bordje maar mals en overheerlijk)