In een afgelegen hoekje bij het gemeentehuis van Watermaal Bosvoorde wordt dit weekend een salon van bio en natuurwijnen uit de Elzas georganiseerd. 2e editie
https://vinogusto.com/event/made-in-elsa...s-vivants/
Een 20 tal wijnbouwers zijn aanwezig, met ondermeer Zusslin, ZInd Humbrecht, Dirler Cadé
Wat viel me op tijdens mijn bezoek zaterdag:
- veel blends: de nadruk ligt op terroir ipv druivensoort
- nogal wat orange type wijnen
- interessante wijnen bij onder andere Lissner en zeker Beck- Hartweg
(29-10-2023 09:14 AM)johan schreef: [ -> ]In een afgelegen hoekje bij het gemeentehuis van Watermaal Bosvoorde wordt dit weekend een salon van bio en natuurwijnen uit de Elzas georganiseerd. 2e editie
https://vinogusto.com/event/made-in-elsa...s-vivants/
Een 20 tal wijnbouwers zijn aanwezig, met ondermeer Zusslin, ZInd Humbrecht, Dirler Cadé
Wat viel me op tijdens mijn bezoek zaterdag:
- veel blends: de nadruk ligt op terroir ipv druivensoort
- nogal wat orange type wijnen
- interessante wijnen bij onder andere Lissner en zeker Beck- Hartweg
Toen ik bij Marcel Deiss was vertelden ze mij ook dat vroeger (50/60 jaar geleden) blend de standaard waren ipv enkele druivensoort. Grappig om te zien dat nu meer topproducenten dit aan het doen zijn.
(29-10-2023 10:37 AM)UC schreef: [ -> ] (29-10-2023 09:14 AM)johan schreef: [ -> ]In een afgelegen hoekje bij het gemeentehuis van Watermaal Bosvoorde wordt dit weekend een salon van bio en natuurwijnen uit de Elzas georganiseerd. 2e editie
https://vinogusto.com/event/made-in-elsa...s-vivants/
Een 20 tal wijnbouwers zijn aanwezig, met ondermeer Zusslin, ZInd Humbrecht, Dirler Cadé
Wat viel me op tijdens mijn bezoek zaterdag:
- veel blends: de nadruk ligt op terroir ipv druivensoort
- nogal wat orange type wijnen
- interessante wijnen bij onder andere Lissner en zeker Beck- Hartweg
Toen ik bij Marcel Deiss was vertelden ze mij ook dat vroeger (50/60 jaar geleden) blend de standaard waren ipv enkele druivensoort. Grappig om te zien dat nu meer topproducenten dit aan het doen zijn.
Mooie namen voor zo’n kleinschalige beurs.
Lissner stond hier eens op een biobeurs in Gentbrugge. Heb daar nog een Gewurztraminer Grand Cru van liggen, maar die wil ik 10 jaar oud laten worden, want dat is wat ze mij toen aanraadden voor die wijn.