16-12-2023, 12:20 PM
Vorige week iets te vieren (enfin...) en deze geopend:
[attachment=6779]
Tribaut Brut en die viel erg in de smaak bij iedereen. Een "gulle", open, lekkere, volle Champagne van een nogal onbekende producent met vooral wijngaarden in de Vallée de la Marne.
Maar ja, de fles was snel op en er was nog goesting. Een blik in de frigo en daar zag ik deze blinken:
[attachment=6780]
Een Réserve Brut en zoals je intussen wel weet, ben ik nogal fan van dit huis. Bij Leclerc-Briant houden ze niet van dosage en ze houden dat op een minimum. Deze is dan wel Brut in naam, maar de dosage is laag genoeg om hem als Extra Brut te labelen. Nu, deze was zeer fris en puur, mooi fruit, maar iedereen vond de vorige beter. 't Is jammer dat ik geen kristallen bol heb, want dan had ik ze natuurlijk in de andere volgorde geschonken, of hoe de meeste mensen toch de voorkeur geven aan een iets "zachtere" Champagne...
[attachment=6779]
Tribaut Brut en die viel erg in de smaak bij iedereen. Een "gulle", open, lekkere, volle Champagne van een nogal onbekende producent met vooral wijngaarden in de Vallée de la Marne.
Maar ja, de fles was snel op en er was nog goesting. Een blik in de frigo en daar zag ik deze blinken:
[attachment=6780]
Een Réserve Brut en zoals je intussen wel weet, ben ik nogal fan van dit huis. Bij Leclerc-Briant houden ze niet van dosage en ze houden dat op een minimum. Deze is dan wel Brut in naam, maar de dosage is laag genoeg om hem als Extra Brut te labelen. Nu, deze was zeer fris en puur, mooi fruit, maar iedereen vond de vorige beter. 't Is jammer dat ik geen kristallen bol heb, want dan had ik ze natuurlijk in de andere volgorde geschonken, of hoe de meeste mensen toch de voorkeur geven aan een iets "zachtere" Champagne...