Vandaag voor mijn verjaardag bij de charcuterie/paté/sint-jakobsnoten/antipasti-schotel een flesje Chardonnay 2008 van weingut Winter opengetrokken. Een mooie combinatie bij toch een zeer gevarieerde schotel. Deze wijn bezit genoeg mineraliteit voor bij de sint-jakobsnoten alsook genoeg body/zoetheid om bij de patés niet te misstaan. 89+
Ik kocht deze wijn laatstleden bij Pasqualinno na hun herfstproeverij samen met onder andere ook de basis-riesling trocken 2009 van dit domein. Op de moment dat ik die bestelde wist ik dat nog niet maar blijkbaar had deze 4 sterren gekregen in een vergelijkende Duitse riesling 2009-proeverij bij Decanter en stond hij aldaar op een mooie 5e plaats. Ik proef dus blijkbaar nog niet zo slecht :-)
Ik heb nog 2 flessen van hun Garuburgunder liggen, ook heel erg lekker!
(18-12-2010 09:02 PM)carl schreef: [ -> ]Ik proef dus blijkbaar nog niet zo slecht :-)
Zeker niet voor uw leeftijd!
@Hellas: Garuburgunder ? Familie van de Guruburgunder?
(19-12-2010 09:32 AM)Hellas schreef: [ -> ]Ik heb nog 2 flessen van hun Grauburgunder liggen, ook heel erg lekker!
Ik vond hun Grauburgunder inderdad ook heel lekker maar die kon niet echt tippen aan de riesling. De hogere riesling-cuvee kon me niet genoeg overtuigen voor zijn dubbele prijs.
@ Venne: eerder van de Garuburger, Oostenrijkse variant van de BickyBurger
Grauburgunder dus...
ook met van die knapperige ajuin? :-)
tgoh die Bicky Royal kan ook wel smaken.
Ajuintjes passen er inderdaad bij, maar 't is vooral de Bickysaus die het hem doet.
(Bon, nu is de mop wel af denk ik)
Bucky van t eiland nam ook altijd lekkere saus:-) zeker bij van vlees en bloed...
"...DAT DE MOP AF WAS...!!!!"
Gedronken op proeverij bij Koen :
Weingut Winter Dittelsheimer Chardonnay 2008 (Rheinhessen-Duitsland) : Ananas, boter, honing, asperges, boenwas, zuren worden wat weggedrukt, afdronk heeft iets licht vegetaals. 87
Riesling Trocken 2011
In de neus heel fris, wit fruit en bloemen. De smaak is fris en na wat walsen in het glas vrij intens van smaak, vooral perzik, mineraliteit, mist misschien wat zuren...
Lekker glas, zeker p/k en een beetje een alleskunner al vind ik deze Riesling minder mijn ding dan de "Vom gelben Fels 2011" van Weegmüller die ik persoonlijk een stuk hoger inschat.
(24-10-2013 10:21 PM)Innesto schreef: [ -> ]Riesling Trocken 2011
In de neus heel fris, wit fruit en bloemen. De smaak is fris en na wat walsen in het glas vrij intens van smaak, vooral perzik, mineraliteit, mist misschien wat zuren...
Lekker glas, zeker p/k en een beetje een alleskunner al vind ik deze Riesling minder mijn ding dan de "Vom gelben Fels 2011" van Weegmüller die ik persoonlijk een stuk hoger inschat.
Heb je deze nog bij Pasqualinno gekocht of komt deze van elders? Ik heb hier ooit de 2009 van gedronken. Ik vond dit toen wel een leuke instapriesling.
Weingut Winter is trouwens sinds kort (2012?) ook mogen toetreden tot de VDP-elite.
(24-10-2013 10:32 PM)carl schreef: [ -> ] (24-10-2013 10:21 PM)Innesto schreef: [ -> ]Riesling Trocken 2011
In de neus heel fris, wit fruit en bloemen. De smaak is fris en na wat walsen in het glas vrij intens van smaak, vooral perzik, mineraliteit, mist misschien wat zuren...
Lekker glas, zeker p/k en een beetje een alleskunner al vind ik deze Riesling minder mijn ding dan de "Vom gelben Fels 2011" van Weegmüller die ik persoonlijk een stuk hoger inschat.
Heb je deze nog bij Pasqualinno gekocht of komt deze van elders? Ik heb hier ooit de 2009 van gedronken. Ik vond dit toen wel een leuke instapriesling.
Weingut Winter is trouwens sinds kort (2012?) ook mogen toetreden tot de VDP-elite.
Ik kocht deze vorig jaar nog bij Pasqualinno, en voor 8,90 euro is dit inderdaad een leuke en lekkere instapriesling en p/k is dit zeer goed. Alleen kunnen de Rieslings van V&L (Geil, Weegmüller,...) in de prijsvork 8 à 10 euro mij meer bekoren, zonder afbreuk te doen aan deze wijn.
Deze wijn van Winter kost nu bij AB 12,65 euro...