03-02-2024, 08:17 AM
A new frontier for Pinot Noirs in Argentina!
Grown in Gualtallary at 1,500 meters above sea level and micro-produced in 12 lots, 5% roll-fermented by oenologist Roy Urvieta, the result is a fascinatingly profound array of subtle flavors.
Ik probeerde eerder al één van de basiscuvees van dit huis maar was totaal niet overtuigd. Een lekkere wijn, maar zonder veel diepgang, beetje N-Zeeland pinot noir uit de supermarkt.
Domaine Nico, Histoire d’A Pinot Noir 2020
Déze cuvee kon mij (én mijn drinkkompanen) wél enorm overtuigen. Opengetrokken na…een Bandol. Een Bourgondische Bandol, dat moet gezegd. En ook deze wijn had Bourgondische allure, hij werd alvast onmiddellijk als pinot noir bestempeld. Top!
Ik zal hier morgen melden wat Katrien ervan vond.
Grown in Gualtallary at 1,500 meters above sea level and micro-produced in 12 lots, 5% roll-fermented by oenologist Roy Urvieta, the result is a fascinatingly profound array of subtle flavors.
Ik probeerde eerder al één van de basiscuvees van dit huis maar was totaal niet overtuigd. Een lekkere wijn, maar zonder veel diepgang, beetje N-Zeeland pinot noir uit de supermarkt.
Domaine Nico, Histoire d’A Pinot Noir 2020
Déze cuvee kon mij (én mijn drinkkompanen) wél enorm overtuigen. Opengetrokken na…een Bandol. Een Bourgondische Bandol, dat moet gezegd. En ook deze wijn had Bourgondische allure, hij werd alvast onmiddellijk als pinot noir bestempeld. Top!
Ik zal hier morgen melden wat Katrien ervan vond.