wijnliefhebbers

Volledige versie: Bernard Fleuriet, Sancerre
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De rode Sancerre 2021.
Dít is mooi! Echt de stijl waar we momenteel van houden. Lichtvoetig, fijn, mineraal, rood fruit, elegant.
Oli dacht aan de Chenas van de gebroeders Thillardon.
Het had idd echt wel deze wijn kunnen zijn, de gelijkenis was treffend.
Niveau Guga Baul.

Vince herinnerde zich bij onthulling van het etiket dat hij van dit huis de witte al had gedronken. En inderdaad, zijn hersencelllen zijn blijkbaar nog niet allemaal verzopen in de wijn:

http://www.vinejo.freebb.be/thread-681-p...#pid113161

Aan een goede 20 euro is dit één van de aanraders bij Vitisvin.

Edit: zie net dat ie ondertussen 25.50 kost. Hm.
Les Pierres 2021, Sancerre

Een biodynamische Sauvignon, opgevoed in amforen.

Enorm minerale neus bij openen, asperges, wat vegetale toetsen. Een uurtje later redelijk reductief geworden en fruit op de achtergrond. Kwam beetje bij beetje weer open en op dag 2 reductie volledig weg.

In de mond ouderwets strakke Sauvignon. Hoog in de zuren, en krijtig. De asperges ook weer. Enorme fraicheur en mineraliteit. Mooi!
(04-05-2024 04:43 PM)Olivier schreef: [ -> ]Les Pierres 2021, Sancerre

Een biodynamische Sauvignon, opgevoed in amforen.

Enorm minerale neus bij openen, asperges, wat vegetale toetsen. Een uurtje later redelijk reductief geworden en fruit op de achtergrond. Kwam beetje bij beetje weer open en op dag 2 reductie volledig weg.

In de mond ouderwets strakke Sauvignon. Hoog in de zuren, en krijtig. De asperges ook weer. Enorme fraicheur en mineraliteit. Mooi!
Old school Sancerre waar we tegenwoordig al op zoek naar moeten gaan. Het jaartal helpt hier wel denk ik. Mooie wijn.
(04-05-2024 08:23 PM)Fre schreef: [ -> ]
(04-05-2024 04:43 PM)Olivier schreef: [ -> ]Les Pierres 2021, Sancerre

Een biodynamische Sauvignon, opgevoed in amforen.

Enorm minerale neus bij openen, asperges, wat vegetale toetsen. Een uurtje later redelijk reductief geworden en fruit op de achtergrond. Kwam beetje bij beetje weer open en op dag 2 reductie volledig weg.

In de mond ouderwets strakke Sauvignon. Hoog in de zuren, en krijtig. De asperges ook weer. Enorme fraicheur en mineraliteit. Mooi!
Old school Sancerre waar we tegenwoordig al op zoek naar moeten gaan. Het jaartal helpt hier wel denk ik. Mooie wijn.

De prijzen van de betere Sancerre's zitten anders ook serieus in de lift tegenwoordig...
(03-02-2024 09:13 AM)vinejo schreef: [ -> ]De rode Sancerre 2021.
Dít is mooi! Echt de stijl waar we momenteel van houden. Lichtvoetig, fijn, mineraal, rood fruit, elegant.
Oli dacht aan de Chenas van de gebroeders Thillardon.
Het had idd echt wel deze wijn kunnen zijn, de gelijkenis was treffend.
Niveau Guga Baul.

Vince herinnerde zich bij onthulling van het etiket dat hij van dit huis de witte al had gedronken. En inderdaad, zijn hersencelllen zijn blijkbaar nog niet allemaal verzopen in de wijn:

http://www.vinejo.freebb.be/thread-681-p...#pid113161

Aan een goede 20 euro is dit één van de aanraders bij Vitisvin.

Edit: zie net dat ie ondertussen 25.50 kost. Hm.

In t najaarszonneke drink ik hier momenteel de “Les Saurins” pinot Noir 2022 (jaja, ik ben vrij op maandag ang-el )
Ook deze wijn doet denken aan Thillardon. Hoewel hij iets steviger in zijn vel zit vertoont hij ook dezelfde elegantie en lichtvoetigheid. Heel mooie afdronk ook.
Niet Bourgondisch dus zoals de pinots van Boulay, maar sowieso ook zeer de moeite.
Voor wie de streek eens wil verkennen: Dit huis is absoluut top, zowel in z’n b&b als in z’n wijnen.
Allen daarheen!

[attachment=7001]
Al de hele week mistig, kil en grijs.
Niet enkel het weer trouwens.
Op zoek naar een straaltje licht, naar hoop in donkere tijden, kan een lekkere wijn gelukkig de verlossing bieden.

Ik vond die in deze Cote de Marloup 2022.

De neus is levendig, gele appel, onrijpe ananas, chalky, agrume (zeste).
Meer en meer vind ik die agrume kenmerkend voor een sauvignon blanc- vroeger was dat buxus of zelfs pipi de chat maar zulke SBs drinken we eigenlijk niet meer..
De wijn is sappig met een mooie strakke lijn die voor spanning zorgt. Ook in de mond is naast de fruittoetsen de kenmerkende agrume toets aanwezig, maar allerminst scherp of te bitter. Erg zuiver. Mooie afdronk en nasmaak.

In tegenstelling tot de toppers van de aop doet deze wijn niet direct aan een Chablis denken, maar toch lijkt Fleuriet me een licht onderschat wijnhuis. Voor mij qua kwaliteit slechts nét onder Bouley en andere Cotats.
(09-11-2024 05:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]Al de hele week mistig, kil en grijs.
Niet enkel het weer trouwens.
Op zoek naar een straaltje licht, naar hoop in donkere tijden, kan een lekkere wijn gelukkig de verlossing bieden.

Ik vond die in deze Cote de Marloup 2022.

De neus is levendig, gele appel, onrijpe ananas, chalky, agrume (zeste).
Meer en meer vind ik die agrume kenmerkend voor een sauvignon blanc- vroeger was dat buxus of zelfs pipi de chat maar zulke SBs drinken we eigenlijk niet meer..
De wijn is sappig met een mooie strakke lijn die voor spanning zorgt. Ook in de mond is naast de fruittoetsen de kenmerkende agrume toets aanwezig, maar allerminst scherp of te bitter. Erg zuiver. Mooie afdronk en nasmaak.

In tegenstelling tot de toppers van de aop doet deze wijn niet direct aan een Chablis denken, maar toch lijkt Fleuriet me een licht onderschat wijnhuis. Voor mij qua kwaliteit slechts nét onder Bouley en andere Cotats.

Is dit echt het type wijn dat in kille tijden jouw koude botten verwarmt....? Zelf grijp ik dan naar rijpe Zuidelijke Rhône's, oude Barolo of Bourgogne of nog her liefst "e portoke".
(10-11-2024 11:29 AM)wvd schreef: [ -> ]
(09-11-2024 05:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]Al de hele week mistig, kil en grijs.
Niet enkel het weer trouwens.
Op zoek naar een straaltje licht, naar hoop in donkere tijden, kan een lekkere wijn gelukkig de verlossing bieden.

Ik vond die in deze Cote de Marloup 2022.

De neus is levendig, gele appel, onrijpe ananas, chalky, agrume (zeste).
Meer en meer vind ik die agrume kenmerkend voor een sauvignon blanc- vroeger was dat buxus of zelfs pipi de chat maar zulke SBs drinken we eigenlijk niet meer..
De wijn is sappig met een mooie strakke lijn die voor spanning zorgt. Ook in de mond is naast de fruittoetsen de kenmerkende agrume toets aanwezig, maar allerminst scherp of te bitter. Erg zuiver. Mooie afdronk en nasmaak.

In tegenstelling tot de toppers van de aop doet deze wijn niet direct aan een Chablis denken, maar toch lijkt Fleuriet me een licht onderschat wijnhuis. Voor mij qua kwaliteit slechts nét onder Bouley en andere Cotats.

Is dit echt het type wijn dat in kille tijden jouw koude botten verwarmt....? Zelf grijp ik dan naar rijpe Zuidelijke Rhône's, oude Barolo of Bourgogne of nog her liefst "e portoke".

Méer into wit de laatste tijd. Toch om alleen te drinken- wit blijft langer goed.
(10-11-2024 01:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-11-2024 11:29 AM)wvd schreef: [ -> ]
(09-11-2024 05:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]Al de hele week mistig, kil en grijs.
Niet enkel het weer trouwens.
Op zoek naar een straaltje licht, naar hoop in donkere tijden, kan een lekkere wijn gelukkig de verlossing bieden.

Ik vond die in deze Cote de Marloup 2022.

De neus is levendig, gele appel, onrijpe ananas, chalky, agrume (zeste).
Meer en meer vind ik die agrume kenmerkend voor een sauvignon blanc- vroeger was dat buxus of zelfs pipi de chat maar zulke SBs drinken we eigenlijk niet meer..
De wijn is sappig met een mooie strakke lijn die voor spanning zorgt. Ook in de mond is naast de fruittoetsen de kenmerkende agrume toets aanwezig, maar allerminst scherp of te bitter. Erg zuiver. Mooie afdronk en nasmaak.

In tegenstelling tot de toppers van de aop doet deze wijn niet direct aan een Chablis denken, maar toch lijkt Fleuriet me een licht onderschat wijnhuis. Voor mij qua kwaliteit slechts nét onder Bouley en andere Cotats.

Is dit echt het type wijn dat in kille tijden jouw koude botten verwarmt....? Zelf grijp ik dan naar rijpe Zuidelijke Rhône's, oude Barolo of Bourgogne of nog her liefst "e portoke".

Méer into wit de laatste tijd. Toch om alleen te drinken- wit blijft langer goed.

Alleen drinken boeit mij niet zo erg, maar je kan toch decanteren in een halfje of een Coravin aanschaffen? Ik doe dat vrij frequent, want een ganse fles met getweeën vind ik ook teveel.
Koppelingen