Grand Cru Valmur 1999
Jong, lichtgeel, lichte houtimpressie, floraal witte bloemen, boterig, uitgesproken mineraal, citruszeste, "agrume", medium body, veel fraîcheur, subtiele zuren, bijzonder jong om van 99 te zijn. Flesje vergeten in wijnkelder, maar moeilijk te vinden.
Gisteren geproefd op een zaterdag in april...met nog meer schoon volk.
Aanvankelijk toch gesloten neus, gekaraffeerd, kwam iets meer open maar toch subtiel en een kartonnig geurtje. De mond was er wel, heel complex, finesse en nog een dartel zuurtje ter ondersteuning in een lange finale. Er werd gegokt op oa een Meursault.
Hoe Chablis toch ook grote hoogtes kan verkennen.
Zo de kop is er af wat betreft de TN's van gisteren.
Je vergeet de mooiste gok... er werd gegokt op één van de Montrachet varianten, deze wijn deed me mijn vertrouwen in Chablis met 100% stijgen.
(22-04-2012 05:47 PM)vincent schreef: [ -> ]Je vergeet de mooiste gok... er werd gegokt op één van de Montrachet varianten, deze wijn deed me mijn vertrouwen in Chablis met 100% stijgen.
Klopt, en dan nog wel door jou...:-) Ik dacht dat er ook "Leflaive" geschreven stond op het spiekbriefje dat je me schalks liet zien onder tafel....Ieders verbazing steeg toen ik zei dat er ongeveer 125 km noordelijker moest worden gezocht.
Klopt... niemand is onfeilbaar
(22-04-2012 05:51 PM)vincent schreef: [ -> ]Klopt... niemand is onfeilbaar
In tegendeel, begrijp me niet verkeerd ik vond het wonderwel al heel close - but no cigar
hmmmmm, a cigar... ik ben slecht bezig
(22-04-2012 06:15 PM)vincent schreef: [ -> ]hmmmmm, a cigar... ik ben slecht bezig
Met een cognac i suppose
als we dan toch decadent doen... ;-)
(22-04-2012 05:34 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Gisteren geproefd op een zaterdag in april...met nog meer schoon volk.
Aanvankelijk toch gesloten neus, gekaraffeerd, kwam iets meer open maar toch subtiel en een kartonnig geurtje. De mond was er wel, heel complex, finesse en nog een dartel zuurtje ter ondersteuning in een lange finale. Er werd gegokt op oa een Meursault.
Hoe Chablis toch ook grote hoogtes kan verkennen.
Zo de kop is er af wat betreft de TN's van gisteren.
Grote wijnen herken je aan hun afdronk. Als daar dan nog na een halve minuut éxtra smaken bijkomen, dan heb je idd te doen met een topper.
Onlangs nog op dit forum verkondigd dat ik nog nooit van mijn stoel werd geblazen door een Chablis, bij deze is dit gebeurd.
Iets te vieren dus maar lekkers opengedaan .
No words , magic en puur, eindeloze afdronk , heeft alles !!
Mooi op dronk maar kan er nog vele jaren tegen denk ik...
Benieuwd naar het laatste glaasje voor deze avond.
De volgende wijn blind in het glas.
Schaaldieren in de neus, vuursteen. Ik zit meteen in Chablis. Mooi mineraal maar in de mond voller dan ik had verwacht. Romig en full-body. Iets geouderd al. Heel erg mooi! Ik gok op Dauvissat Preuses 2006. Helaas. het is de andere klasbak. Raveneau Valmur 2008. A-typisch rijk en vol voor een Raveneau. Spek voor mijn bek! 96/100
In Noble Rot een leuk artikel over de zoektocht naar het juiste gerecht bij de Chablis van Raveneau.
Een kameraad van mij zit met zijn familie aan de Costa Brava. Gisteren stuurde hij mij wat foto's met de vraag: "Rara waar zit ik John?"
Aan de flessen voor zijn neus wist ik al genoeg. Restaurant Villa Mas in Girona. Een absolute aanrader voor iedere wijnfreak. Vooral heel heel heel veel Bourgogne wit en rood voor ongelofelijke prijzen. Eten is typisch Spaans. Simpel gemaakte geweldige gerechten met verse producten. 3 gangen menu (langoustines en/of Gamba's Roja zit er altijd bij) is 21 euro.....
Maar de wijnkaart......Bijna alles aan af domein prijs plus 10 euro marge. Ook Coche Dury. Als een jaargangen 5 jaar oud wordt gooit ie er 30 euro boven op.
Ik zal een foto van de pagina Raveneau bijvoegen met de wetenschap dat dit maar 1 pagina is van de 3 pagina's Raveneau.
2 keer per jaar bezoeken we dit restaurant als lunch in combinatie met diner El Celler Can Roca wat om de hoek ligt. Een droom combi.
(05-08-2020 04:32 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]In Noble Rot een leuk artikel over de zoektocht naar het juiste gerecht bij de Chablis van Raveneau.
, Ken, interessant!
Die kerel schrijft verdomd mooi.
The sudden cold sensation of sucking on a stone
Hij verzint er zelfs een post apocalyptische horrormovie bij
“The Chefs of the Damned”
Oysters Raveneau...
en na 15 jaar heeft ie het gevonden
Wat een passie!