11-02-2012, 04:52 PM
(11-02-2012 10:45 AM)Matten schreef: [ -> ]Nog nooit onder de indruk van Malescot geweest maar ook te weinig van geproefd..
De 1996 was indrukwekkend ! Hier heb je natuurlijk niet veel aan
(11-02-2012 10:45 AM)Matten schreef: [ -> ]Nog nooit onder de indruk van Malescot geweest maar ook te weinig van geproefd..
(11-02-2012 05:55 PM)Matten schreef: [ -> ]Merci he Doc !
(10-08-2012 11:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]2004Sorry, even off topic:
Zeer particulier aroma. Niet echt subtiel, met cocos, gebrande toetsen, rijp zwart fruit, animaliteit. We dronken dit blind (wisten wel welke mogelijkheden er waren) en dachten quasi onmiddellijk aan Malescot St Exupéry, niet omdat dit –Margaux zijnde- de meest vrouwelijke wijn was maar omdat we allebei deze wijn eerder al dronken en, jawél, het atypische karakter herkenden. 90-91 -
Wel vrouwelijk dus maar dan eerder Kim Clijsters dan Sjarapova.
Voor de volledige degustatie (met 3 andere 2004 s ):
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...glass.html
(10-08-2012 05:07 PM)Jean schreef: [ -> ](10-08-2012 11:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]2004Sorry, even off topic:
Zeer particulier aroma. Niet echt subtiel, met cocos, gebrande toetsen, rijp zwart fruit, animaliteit. We dronken dit blind (wisten wel welke mogelijkheden er waren) en dachten quasi onmiddellijk aan Malescot St Exupéry, niet omdat dit –Margaux zijnde- de meest vrouwelijke wijn was maar omdat we allebei deze wijn eerder al dronken en, jawél, het atypische karakter herkenden. 90-91 -
Wel vrouwelijk dus maar dan eerder Kim Clijsters dan Sjarapova.
Voor de volledige degustatie (met 3 andere 2004 s ):
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...glass.html
Je rook kokos, zeg je. Ik kom kokos niet veel tegen in wijn, maar soms gebeurt het wel. Laatste keer was bij chateau Laroque (St. Emilion) 1999, die ik toen jong had gedronken. De dag erna stevige hoofdpijn van gehad, en telkens ik die wijn opnieuw drink, heb ik de dag erna hoofdpijn. Die kokos, zou dat kunnen wijzen op een wijn die 'overgealcoholisserd' is? Ik blijf er in ieder geval van af...
(10-08-2012 08:04 PM)carl schreef: [ -> ](10-08-2012 05:07 PM)Jean schreef: [ -> ](10-08-2012 11:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]2004Sorry, even off topic:
Zeer particulier aroma. Niet echt subtiel, met cocos, gebrande toetsen, rijp zwart fruit, animaliteit. We dronken dit blind (wisten wel welke mogelijkheden er waren) en dachten quasi onmiddellijk aan Malescot St Exupéry, niet omdat dit –Margaux zijnde- de meest vrouwelijke wijn was maar omdat we allebei deze wijn eerder al dronken en, jawél, het atypische karakter herkenden. 90-91 -
Wel vrouwelijk dus maar dan eerder Kim Clijsters dan Sjarapova.
Voor de volledige degustatie (met 3 andere 2004 s ):
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...glass.html
Je rook kokos, zeg je. Ik kom kokos niet veel tegen in wijn, maar soms gebeurt het wel. Laatste keer was bij chateau Laroque (St. Emilion) 1999, die ik toen jong had gedronken. De dag erna stevige hoofdpijn van gehad, en telkens ik die wijn opnieuw drink, heb ik de dag erna hoofdpijn. Die kokos, zou dat kunnen wijzen op een wijn die 'overgealcoholisserd' is? Ik blijf er in ieder geval van af...
Ik dacht dat cocos vooral kwam van Amerikaanse eiken vaten. Daarom associeer ik het ook met Spaanse wijnen. Omdat ze in Spanje nogal gemakkelijk Amerikaanse vaten gebruiken. Hoofdpijn heb ik hier evenwel nog nooit van gehad.
(10-08-2012 10:02 PM)doc schreef: [ -> ]Je rook kokos, zeg je. Ik kom kokos niet veel tegen in wijn, maar soms gebeurt het wel. Laatste keer was bij chateau Laroque (St. Emilion) 1999, die ik toen jong had gedronken. De dag erna stevige hoofdpijn van gehad, en telkens ik die wijn opnieuw drink, heb ik de dag erna hoofdpijn. Die kokos, zou dat kunnen wijzen op een wijn die 'overgealcoholisserd' is? Ik blijf er in ieder geval van af...
Ik dacht dat cocos vooral kwam van Amerikaanse eiken vaten. Daarom associeer ik het ook met Spaanse wijnen. Omdat ze in Spanje nogal gemakkelijk Amerikaanse vaten gebruiken. Hoofdpijn heb ik hier evenwel nog nooit van gehad.
Ik dacht ook dat het een "hout" aroma was zu...kan Carl bijtreden.
(06-10-2012 09:23 AM)jr02 schreef: [ -> ]Malescot St. Exupéry 1995
De topper van onze Margaux-avond;
Prima bewaard en geeft nu alle troeven prijs. Een mooi huwelijk van rijp zwart fruit, versmolten tannines, genoeg fraicheur... ellanlange afdronk.
Alles mooi in balans gekomen met de nodige kelderrust.
De eerste en enige van de 4 Margaux wijnen die we catalogeerden onder de noemer van typisch -vrouwelijk-Margaux.
Een wijn waarvan ik er graag meer had van zien liggen in mijne wijnfrigo. Jammer, na de '95 heb ik geen Malescot meer gekocht
Pnt: 93
(10-08-2012 10:27 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Zou de cocos vooral niet kunnen komen van de combinatie Amerkiaans eik (veel meer vanille) en de wijze waarop het hout getoast is?
(06-10-2012 09:10 PM)de populist schreef: [ -> ](10-08-2012 10:27 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Zou de cocos vooral niet kunnen komen van de combinatie Amerkiaans eik (veel meer vanille) en de wijze waarop het hout getoast is?
cocos, komt inderdaad van het hout maar in degustaties komt het vooral van het parfum van de dames.
(05-07-2012 07:24 PM)doc schreef: [ -> ]2003
Wonderwel mooi geslaagd in dit millésime. Perfect op dronk. Vooral de fruitigheid primeert, groene peperbollekes, kruidentuiltje met tijm, ceder en grafiet maken de neus af. Terug zwart fruit en bramen in de mond, voluptueus, evenwichtig en elegant mondgevoel, suave tannines, perfect uitgerijpt, aangename zuurdrempel wat het geheel een frisse finish geeft. Iets minder lengte (6-7 sec) maar voorts een heel mooi geslaagde wijn. 89 (doc)-90 (mrs) CT 91. Dit domein heeft me nog niet ontgoocheld.
92 points Wine Spectator: "Plenty of blackberry and floral aromas with hints of new wood. Full-bodied, chewy and rich with round tannins and a long finish. Very tight. Lovely silky texture. Best after 2009." (03/06) 92 points Robert Parker: "The noteworthy, classic Margauxs from this estate remain under most consumers’ radar. Displaying low acidity and a forward style, the exotic 2003 is undeniably fragrant, complex, and sexy. Its dark ruby/purple color is followed by sumptuous aromas of truffles, underbrush, plums, cassis, and a hint of figs. The tannin is sweet, and the texture is multilayered. This full-bodied, chewy, round, sensual Margaux should evolve gracefully for 15+ years. Bravo!" (04/06) 90 points Wine Enthusiast: "A surprising success from a lesser known chateau. This third growth has produced a finely balanced wine with black fruits and wood flavors." (06/04) 90 points Stephen Tanzer: "Good medium ruby, dark for the vintage. Explosive aromas of roasted currant, coffee, game and leather. Fat and full in the mouth, with an exotic chocolate flavor; chewy and rich but not a sweet style, despite its very low acidity and high pH. The tannins are broad but not dry, and the roasted fruit flavors build impressively on the back. I might have scored this very full-bodied wine even higher except for its slightly rustic character." (May/June 06)
(11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
Tienne
(11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
Tienne
(13-08-2013 02:44 PM)Tienne schreef: [ -> ](11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
Tienne
Toen was er nog geen sprake van wijnsynchroniteit...
... en toen kwam de Larrivet 1985 op tafel!
(13-08-2013 03:47 PM)vinejo schreef: [ -> ](13-08-2013 02:44 PM)Tienne schreef: [ -> ](11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
Tienne
Toen was er nog geen sprake van wijnsynchroniteit...
... en toen kwam de Larrivet 1985 op tafel!
Inderdaad!
Zonder afspraak twee maal 1985 op één namiddag.
Andere '85 die ik al dronk was de Pavie Desesse.
Dus ik moet toegeven, die Malescot als beste '85 ooit gedronken was eigenlijk de beste van drie...
(13-08-2013 05:02 PM)doc schreef: [ -> ](13-08-2013 03:47 PM)vinejo schreef: [ -> ](13-08-2013 02:44 PM)Tienne schreef: [ -> ](11-08-2013 11:48 PM)vinejo schreef: [ -> ]Malescot 1985
Sublieme, jonge wijn.
Beste 1985 en beste Malescot ooit gedronken.
Tienne
Toen was er nog geen sprake van wijnsynchroniteit...
... en toen kwam de Larrivet 1985 op tafel!
Inderdaad!
Zonder afspraak twee maal 1985 op één namiddag.
Andere '85 die ik al dronk was de Pavie Desesse.
Dus ik moet toegeven, die Malescot als beste '85 ooit gedronken was eigenlijk de beste van drie...
Jo, je vergat de LLC 85 ... Ik vermoed dat het aan de omstandigheden lag...
(16-03-2014 09:52 PM)Venne schreef: [ -> ]De 2004
Fris mooi rood fruit, wat houtje.
Voor mij perfect op dronk, alles is op zijn plooi, mooie zuurkes vr de fraicheur.
Wel wat tijd geven , gisteren paar glazen en vandaag de rest.... De rest was TOP!!
maar kan gerust nog wat jaartjes mee en dat ga ik ook doen met de resterende flessen
Skøl
(04-11-2014 09:08 PM)Kris G schreef: [ -> ]de 2011 nog niet geproefd, de 2010 was wel subliem (wel meer dan het dubbele van de 2011 prijs), is een kasteel dat de laatste jaren wel in kwaliteit is gestegen