Voor mijn 40e verjaardag verraste mijn vrouwtje me met een weekendje in de Vlaamse Ardennen. Bij Sett in Horebeke weten ze wat nodig is om hun gasten te verwennen en te doen relaxen. En extra troef is dat je er ook gastronomisch kan eten. Thomas en Mathijs, de 2 chefs van dienst, deden ervaring op in oa Castor, Mylord en Hof van Cleve. Sinds november hebben ze hun eigen restaurant in de B&B. Een schot in de roos als je t mij vraagt. We kozen bij de maaltijd voor de Condrieu 2020 van Domaine Garon. Ik ben wel fan van hun Cote Roties, hun witte kende ik minder goed. Bij aanvang had deze wat karaf nodig. Na een half uurtje trok de reductie weg. In de plaats kwam een frisse Viognier die de balans tussen rijp exotisch fruit en fraicheur heerlijk respecteert.
Kortom een succes op alle vlak.
(03-03-2024 08:13 PM)Fre schreef: [ -> ]Voor mijn 40e verjaardag verraste mijn vrouwtje me met een weekendje in de Vlaamse Ardennen. Bij Sett in Horebeke weten ze wat nodig is om hun gasten te verwennen en te doen relaxen. En extra troef is dat je er ook gastronomisch kan eten. Thomas en Mathijs, de 2 chefs van dienst, deden ervaring op in oa Castor, Mylord en Hof van Cleve. Sinds november hebben ze hun eigen restaurant in de B&B. Een schot in de roos als je t mij vraagt. We kozen bij de maaltijd voor de Condrieu 2020 van Domaine Garon. Ik ben wel fan van hun Cote Roties, hun witte kende ik minder goed. Bij aanvang had deze wat karaf nodig. Na een half uurtje trok de reductie weg. In de plaats kwam een frisse Viognier die de balans tussen rijp exotisch fruit en fraicheur heerlijk respecteert.
Kortom een succes op alle vlak.
Zalig, dikke proficiat Fré!
(03-03-2024 08:23 PM)vinejo schreef: [ -> ] (03-03-2024 08:13 PM)Fre schreef: [ -> ]Voor mijn 40e verjaardag verraste mijn vrouwtje me met een weekendje in de Vlaamse Ardennen. Bij Sett in Horebeke weten ze wat nodig is om hun gasten te verwennen en te doen relaxen. En extra troef is dat je er ook gastronomisch kan eten. Thomas en Mathijs, de 2 chefs van dienst, deden ervaring op in oa Castor, Mylord en Hof van Cleve. Sinds november hebben ze hun eigen restaurant in de B&B. Een schot in de roos als je t mij vraagt. We kozen bij de maaltijd voor de Condrieu 2020 van Domaine Garon. Ik ben wel fan van hun Cote Roties, hun witte kende ik minder goed. Bij aanvang had deze wat karaf nodig. Na een half uurtje trok de reductie weg. In de plaats kwam een frisse Viognier die de balans tussen rijp exotisch fruit en fraicheur heerlijk respecteert.
Kortom een succes op alle vlak.
Zalig, dikke proficiat Fré!
Al veertig jaar oud! Happy birthday Fre!
(03-03-2024 08:13 PM)Fre schreef: [ -> ]Voor mijn 40e verjaardag verraste mijn vrouwtje me met een weekendje in de Vlaamse Ardennen. Bij Sett in Horebeke weten ze wat nodig is om hun gasten te verwennen en te doen relaxen. En extra troef is dat je er ook gastronomisch kan eten. Thomas en Mathijs, de 2 chefs van dienst, deden ervaring op in oa Castor, Mylord en Hof van Cleve. Sinds november hebben ze hun eigen restaurant in de B&B. Een schot in de roos als je t mij vraagt. We kozen bij de maaltijd voor de Condrieu 2020 van Domaine Garon. Ik ben wel fan van hun Cote Roties, hun witte kende ik minder goed. Bij aanvang had deze wat karaf nodig. Na een half uurtje trok de reductie weg. In de plaats kwam een frisse Viognier die de balans tussen rijp exotisch fruit en fraicheur heerlijk respecteert.
Kortom een succes op alle vlak.
Gelukkige verjaardag! En merci voor het adresje in de Vlaamse Ardennen. Altijd interessant.
(03-03-2024 08:13 PM)Fre schreef: [ -> ]Voor mijn 40e verjaardag verraste mijn vrouwtje me met een weekendje in de Vlaamse Ardennen. Bij Sett in Horebeke weten ze wat nodig is om hun gasten te verwennen en te doen relaxen. En extra troef is dat je er ook gastronomisch kan eten. Thomas en Mathijs, de 2 chefs van dienst, deden ervaring op in oa Castor, Mylord en Hof van Cleve. Sinds november hebben ze hun eigen restaurant in de B&B. Een schot in de roos als je t mij vraagt. We kozen bij de maaltijd voor de Condrieu 2020 van Domaine Garon. Ik ben wel fan van hun Cote Roties, hun witte kende ik minder goed. Bij aanvang had deze wat karaf nodig. Na een half uurtje trok de reductie weg. In de plaats kwam een frisse Viognier die de balans tussen rijp exotisch fruit en fraicheur heerlijk respecteert.
Kortom een succes op alle vlak.
De chefs kunnen toch serieuze adelbrieven voorleggen precies. Ik was niet op de hoogte van dit nieuwe restaurant en ik ben toch wel van de streek. Komt dus op het - al veel te lange - lijstje
En gefeliciteerd met je verjaardag. Of gewoon santé
Sett is het vroegere optrekje van Peter Van Petegem. De uitbaters van Sett zijn de zonen van de chef van het vroegere sterrenrestaurant Hof Ter Eycken in Ninove.
(03-03-2024 08:13 PM)Fre schreef: [ -> ]Voor mijn 40e verjaardag verraste mijn vrouwtje me met een weekendje in de Vlaamse Ardennen. Bij Sett in Horebeke weten ze wat nodig is om hun gasten te verwennen en te doen relaxen. En extra troef is dat je er ook gastronomisch kan eten. Thomas en Mathijs, de 2 chefs van dienst, deden ervaring op in oa Castor, Mylord en Hof van Cleve. Sinds november hebben ze hun eigen restaurant in de B&B. Een schot in de roos als je t mij vraagt. We kozen bij de maaltijd voor de Condrieu 2020 van Domaine Garon. Ik ben wel fan van hun Cote Roties, hun witte kende ik minder goed. Bij aanvang had deze wat karaf nodig. Na een half uurtje trok de reductie weg. In de plaats kwam een frisse Viognier die de balans tussen rijp exotisch fruit en fraicheur heerlijk respecteert.
Kortom een succes op alle vlak.
Hoe was de wijnkaart voor de rest? De moeite?