Le Classique 2023, Chablis
Zeer rijpe neus met peer, bloemetjes en koriander. Een Maconniaanse Chablis! In de mond heel sappig, en ook wel voldoende fris door de 12,5 alc. Dat zal je in de Macon dan weer niet vinden.
Ging eigenlijk wel goed bij de baguette en kaasjes. Maar voor de rest heeft dit niets met Chablis te maken.
(15-06-2024 01:18 PM)Olivier schreef: [ -> ]Le Classique 2023, Chablis
Zeer rijpe neus met peer, bloemetjes en koriander. Een Maconniaanse Chablis! In de mond heel sappig, en ook wel voldoende fris door de 12,5 alc. Dat zal je in de Macon dan weer niet vinden.
Ging eigenlijk wel goed bij de baguette en kaasjes. Maar voor de rest heeft dit niets met Chablis te maken.
Tijdens onze korte doorreis ook al kunnen merken dat de 2023 wel echt rijp zijn. 2022 heeft ook veel zon gezien, maar lijken iets koeler en strakker.
(15-06-2024 01:18 PM)Olivier schreef: [ -> ]Le Classique 2023, Chablis
Zeer rijpe neus met peer, bloemetjes en koriander. Een Maconniaanse Chablis! In de mond heel sappig, en ook wel voldoende fris door de 12,5 alc. Dat zal je in de Macon dan weer niet vinden.
Ging eigenlijk wel goed bij de baguette en kaasjes. Maar voor de rest heeft dit niets met Chablis te maken.
Wat vind jij wel typerende Chablis? Die beendroge, strenge, harde Chablis uit de vorige eeuw, dat lijkt mij een uitgestorven soort.
(15-06-2024 08:35 PM)wvd schreef: [ -> ] (15-06-2024 01:18 PM)Olivier schreef: [ -> ]Le Classique 2023, Chablis
Zeer rijpe neus met peer, bloemetjes en koriander. Een Maconniaanse Chablis! In de mond heel sappig, en ook wel voldoende fris door de 12,5 alc. Dat zal je in de Macon dan weer niet vinden.
Ging eigenlijk wel goed bij de baguette en kaasjes. Maar voor de rest heeft dit niets met Chablis te maken.
Wat vind jij wel typerende Chablis? Die beendroge, strenge, harde Chablis uit de vorige eeuw, dat lijkt mij een uitgestorven soort.
Mineraliteit, eerder appel dan peer, lichtvoetig en fris?
(15-06-2024 08:39 PM)Olivier schreef: [ -> ] (15-06-2024 08:35 PM)wvd schreef: [ -> ] (15-06-2024 01:18 PM)Olivier schreef: [ -> ]Le Classique 2023, Chablis
Zeer rijpe neus met peer, bloemetjes en koriander. Een Maconniaanse Chablis! In de mond heel sappig, en ook wel voldoende fris door de 12,5 alc. Dat zal je in de Macon dan weer niet vinden.
Ging eigenlijk wel goed bij de baguette en kaasjes. Maar voor de rest heeft dit niets met Chablis te maken.
Wat vind jij wel typerende Chablis? Die beendroge, strenge, harde Chablis uit de vorige eeuw, dat lijkt mij een uitgestorven soort.
Mineraliteit, eerder appel dan peer, lichtvoetig en fris?
Jawel, zeker, maar ik bedoelde welke domeinen vind jij dat meer typerende Chablis maken. Dat minerale vind ik toch wel regelmatig terug, maar ze zijn nu toch meestal wat ronder, niet?
(15-06-2024 08:49 PM)wvd schreef: [ -> ] (15-06-2024 08:39 PM)Olivier schreef: [ -> ] (15-06-2024 08:35 PM)wvd schreef: [ -> ] (15-06-2024 01:18 PM)Olivier schreef: [ -> ]Le Classique 2023, Chablis
Zeer rijpe neus met peer, bloemetjes en koriander. Een Maconniaanse Chablis! In de mond heel sappig, en ook wel voldoende fris door de 12,5 alc. Dat zal je in de Macon dan weer niet vinden.
Ging eigenlijk wel goed bij de baguette en kaasjes. Maar voor de rest heeft dit niets met Chablis te maken.
Wat vind jij wel typerende Chablis? Die beendroge, strenge, harde Chablis uit de vorige eeuw, dat lijkt mij een uitgestorven soort.
Mineraliteit, eerder appel dan peer, lichtvoetig en fris?
Jawel, zeker, maar ik bedoelde welke domeinen vind jij dat meer typerende Chablis maken. Dat minerale vind ik toch wel regelmatig terug, maar ze zijn nu toch meestal wat ronder, niet?
Goede vraag, als je naar de meer gerenommeerde domeinen kijkt, zie je ook dat die inderdaad wat ronder zijn. Ik denk aan Droin bvb.
Ik heb die quote hier al eens gedeeld : Tim Atkins zegt dat 2014 het laatste jaar was dat er “klassieke” koelere Chablis gemaakt werd.
(16-06-2024 11:25 AM)Olivier schreef: [ -> ] (15-06-2024 08:49 PM)wvd schreef: [ -> ] (15-06-2024 08:39 PM)Olivier schreef: [ -> ] (15-06-2024 08:35 PM)wvd schreef: [ -> ] (15-06-2024 01:18 PM)Olivier schreef: [ -> ]Le Classique 2023, Chablis
Zeer rijpe neus met peer, bloemetjes en koriander. Een Maconniaanse Chablis! In de mond heel sappig, en ook wel voldoende fris door de 12,5 alc. Dat zal je in de Macon dan weer niet vinden.
Ging eigenlijk wel goed bij de baguette en kaasjes. Maar voor de rest heeft dit niets met Chablis te maken.
Wat vind jij wel typerende Chablis? Die beendroge, strenge, harde Chablis uit de vorige eeuw, dat lijkt mij een uitgestorven soort.
Mineraliteit, eerder appel dan peer, lichtvoetig en fris?
Jawel, zeker, maar ik bedoelde welke domeinen vind jij dat meer typerende Chablis maken. Dat minerale vind ik toch wel regelmatig terug, maar ze zijn nu toch meestal wat ronder, niet?
Goede vraag, als je naar de meer gerenommeerde domeinen kijkt, zie je ook dat die inderdaad wat ronder zijn. Ik denk aan Droin bvb.
Ik heb die quote hier al eens gedeeld : Tim Atkins zegt dat 2014 het laatste jaar was dat er “klassieke” koelere Chablis gemaakt werd.
Misschien toch eens kijken naar 2021?
In maart proefde ik echt geweldige, zeer streng minerale, maar ook enorm intense Chablis en ik zweer je: dat is niet voor iedereen! Ken je Château de Béru? Ze hebben enkel wijngaarden in, de naam zegt het, Béru. en dus geen premier noch Grand cru's. Maar wel op pure Kimmeridgien en ik denk dat je dat eens moet opzoeken... Ik vond ze verbluffend!
(16-06-2024 12:01 PM)wvd schreef: [ -> ] (16-06-2024 11:25 AM)Olivier schreef: [ -> ] (15-06-2024 08:49 PM)wvd schreef: [ -> ] (15-06-2024 08:39 PM)Olivier schreef: [ -> ] (15-06-2024 08:35 PM)wvd schreef: [ -> ] (15-06-2024 01:18 PM)Olivier schreef: [ -> ]Le Classique 2023, Chablis
Zeer rijpe neus met peer, bloemetjes en koriander. Een Maconniaanse Chablis! In de mond heel sappig, en ook wel voldoende fris door de 12,5 alc. Dat zal je in de Macon dan weer niet vinden.
Ging eigenlijk wel goed bij de baguette en kaasjes. Maar voor de rest heeft dit niets met Chablis te maken.
Wat vind jij wel typerende Chablis? Die beendroge, strenge, harde Chablis uit de vorige eeuw, dat lijkt mij een uitgestorven soort.
Mineraliteit, eerder appel dan peer, lichtvoetig en fris?
Jawel, zeker, maar ik bedoelde welke domeinen vind jij dat meer typerende Chablis maken. Dat minerale vind ik toch wel regelmatig terug, maar ze zijn nu toch meestal wat ronder, niet?
Goede vraag, als je naar de meer gerenommeerde domeinen kijkt, zie je ook dat die inderdaad wat ronder zijn. Ik denk aan Droin bvb.
Ik heb die quote hier al eens gedeeld : Tim Atkins zegt dat 2014 het laatste jaar was dat er “klassieke” koelere Chablis gemaakt werd.
Misschien toch eens kijken naar 2021?
In maart proefde ik echt geweldige, zeer streng minerale, maar ook enorm intense Chablis en ik zweer je: dat is niet voor iedereen! Ken je Château de Béru? Ze hebben enkel wijngaarden in, de naam zegt het, Béru. en dus geen premier noch Grand cru's. Maar wel op pure Kimmeridgien en ik denk dat je dat eens moet opzoeken... Ik vond ze verbluffend!
2021 nog niet geproefd. Merci voor de tip!