wijnliefhebbers

Volledige versie: Philippe Butin - Lavigny
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Dit kleine domein van een 5-tal hectare werd blijkbaar nog door onze forumoprichter bezocht. Ik kocht een paar proefflessen en mocht na een geslaagde eerste kennismaking bij de Zwijntjes, voor het eerst hun rode Trousseau proeven.

Trousseau 2018
In de neus heb ik geplette aardbei en een zekere kruidigheid. Ik dacht ook aan een mooi geintegreerde houtlagering, maar blijkbaar zien zijn rooie geen hout. In de aanzet een sappige wijn, een mooi middenstuk met voldoende structuur maar in de afdronk is er toch wat alcoholwarmte waarneembaar. Op de fles staat nochtans maar 13%, zou dit correct zijn? Samen met de kruidigheid zou ik blind eerder in de Rhone zitten.
Een mooie trousseau die echt wel goed gemaakt is, maar op één of andere manier me niet genoeg raakt om er nog van bij te willen bestellen.
(15-06-2024 08:29 PM)Fre schreef: [ -> ]Dit kleine domein van een 5-tal hectare werd blijkbaar nog door onze forumoprichter bezocht. Ik kocht een paar proefflessen en mocht na een geslaagde eerste kennismaking bij de Zwijntjes, voor het eerst hun rode Trousseau proeven.

Trousseau 2018
In de neus heb ik geplette aardbei en een zekere kruidigheid. Ik dacht ook aan een mooi geintegreerde houtlagering, maar blijkbaar zien zijn rooie geen hout. In de aanzet een sappige wijn, een mooi middenstuk met voldoende structuur maar in de afdronk is er toch wat alcoholwarmte waarneembaar. Op de fles staat nochtans maar 13%, zou dit correct zijn? Samen met de kruidigheid zou ik blind eerder in de Rhone zitten.
Een mooie trousseau die echt wel goed gemaakt is, maar op één of andere manier me niet genoeg raakt om er nog van bij te willen bestellen.

Dat laatste hadden wij ook toen we er passeerden.
Allemaal niet slecht, maar niet het gevoel dat we dit in de kelder willen.
Koppelingen