27-06-2024, 10:20 PM
Vandaag op restaurant de Sassella Stella Retica 2019 gedronken. Deze wijn komt van druiven in wijngaarden op 400-550m hoogte. Laat geplukt (31/10) maar waarschijnlijk is dat logisch voor nebbiolo? De maceratie en oudering gebeuren in grote vaten van 50hl.
Heerlijk rode kleur die doet denken aan de lichtere pinot noirs. In de neus zitten we bij de rode kers, een tikje leder ook en zelfs wat zeste van appelsien.
De mond is sappig, zacht, gelaagd. Voor een 100% nebbiolo zeer evenwichtig en toegankelijk: op geen enkel moment werden we geconfronteerd met storende tannines.
Ik ben nooit grote fan geweest van nebbiolo maar in Valtellina hebben ze de kunst om er toch elegante wijnen van te maken (vaak) onder de knie. Dat bewijst deze Ar.pe.pe hier opnieuw.
Heerlijk rode kleur die doet denken aan de lichtere pinot noirs. In de neus zitten we bij de rode kers, een tikje leder ook en zelfs wat zeste van appelsien.
De mond is sappig, zacht, gelaagd. Voor een 100% nebbiolo zeer evenwichtig en toegankelijk: op geen enkel moment werden we geconfronteerd met storende tannines.
Ik ben nooit grote fan geweest van nebbiolo maar in Valtellina hebben ze de kunst om er toch elegante wijnen van te maken (vaak) onder de knie. Dat bewijst deze Ar.pe.pe hier opnieuw.