22-08-2024, 05:28 PM
Op de terugweg van Sancerre, met maatje Bruno.
Terwijl Bruno ons veilig thuisbrengt noteer ik een paar ervaringen.
(Spoiler: heerlijke reis.)
We logeerden bij Maison Fleuriet, wijndomein verdeeld door Vinikus, heel mooie wijnen trouwens. En ook de b&b is echt de moeite. Heel vriendelijke ontvangst, mooie ruime kamers, proper, lekker ontbijt, zwembad om even te verfrissen…
Over de wijnen heb ik het later. Eerst onze eet-ervaringen ;-)
Dag één gingen we eten in Chavignol, Le Ptit Gouter. Iets plaatselijk, leuke comments, vooral leuke wijnkaart. Haden we gelezen. Nu, die wijnkaart viel wel mee (hoewel weinig echt speciale namen) maar de bediening en het eten…
Kent iemand nog Little Britain? Waar je in kleine Engelse dorpjes de meest vreemde figuren tegenkomt? Wel we waanden ons daarin de figuranten. Niet onvriendelijk, zeker niet, maar…vreemde mensen. En de hond van de eigenaar die in het zaaltje (eerdercafé achtig) rondloopt.
Voorgerecht een stuk paté met een blad sla, hoofdgerecht vlees dat taaier was dan de kuiten van Rik Torfs, met frieten die bruin en zwart geblakerd waren. Dat geblakerde was blijkbaar een specialiteit van het huis, want ook het vlees was verbrand boven en onderaan, het was alsof de bbq in de fik had gestaan met de steak op het rooster.
Gelukkig waren de tweede (en vooral de derde) dag het volledige tegengestelde van onze eerste ervaring.
Te La cote des Monts Damnés te Chavignol (op 50 meter van Ptit gouter ) aten we een voorgerecht met krab dat heel lekker was maar in een veel te grote portie. Het hoofdgerecht daarentegen (Le suprème en velours de sauge) was bijzonder fijn en smakelijk. En de Framboise als afsluiter maakte het plaatje compleet. We dronken een glas Pouilly van Bourgeois (het restaurant is van de familie Bourgeois) en een fles pinot Noir van P Martin. Prijs/kwaliteit echt de moeite (75 pp)
Maar het hoogtepunt van onze reis kwam de dag erop.
In centrum Sancerre bezochten we La Pomme d Or, op aanraden van enkele leden van LpdV.
Wel, ik eet niet veel in sterrrenrestaurants, maar dit was voor mij zeker eens ster waard. Heerlijke amuse gueules, Parchemarin, Posoin d Armor, tomates fumée et sureau en twee fantastische desserts. Gerechten die de vergelijking aankonden met de wijnen van Agisson, die we de avond ervoor geproefd hadden: delicaat, elegant, evenwichtig, fijnzinnig.
En dat voor 95 euro op. Top.
Terwijl Bruno ons veilig thuisbrengt noteer ik een paar ervaringen.
(Spoiler: heerlijke reis.)
We logeerden bij Maison Fleuriet, wijndomein verdeeld door Vinikus, heel mooie wijnen trouwens. En ook de b&b is echt de moeite. Heel vriendelijke ontvangst, mooie ruime kamers, proper, lekker ontbijt, zwembad om even te verfrissen…
Over de wijnen heb ik het later. Eerst onze eet-ervaringen ;-)
Dag één gingen we eten in Chavignol, Le Ptit Gouter. Iets plaatselijk, leuke comments, vooral leuke wijnkaart. Haden we gelezen. Nu, die wijnkaart viel wel mee (hoewel weinig echt speciale namen) maar de bediening en het eten…
Kent iemand nog Little Britain? Waar je in kleine Engelse dorpjes de meest vreemde figuren tegenkomt? Wel we waanden ons daarin de figuranten. Niet onvriendelijk, zeker niet, maar…vreemde mensen. En de hond van de eigenaar die in het zaaltje (eerdercafé achtig) rondloopt.
Voorgerecht een stuk paté met een blad sla, hoofdgerecht vlees dat taaier was dan de kuiten van Rik Torfs, met frieten die bruin en zwart geblakerd waren. Dat geblakerde was blijkbaar een specialiteit van het huis, want ook het vlees was verbrand boven en onderaan, het was alsof de bbq in de fik had gestaan met de steak op het rooster.
Gelukkig waren de tweede (en vooral de derde) dag het volledige tegengestelde van onze eerste ervaring.
Te La cote des Monts Damnés te Chavignol (op 50 meter van Ptit gouter ) aten we een voorgerecht met krab dat heel lekker was maar in een veel te grote portie. Het hoofdgerecht daarentegen (Le suprème en velours de sauge) was bijzonder fijn en smakelijk. En de Framboise als afsluiter maakte het plaatje compleet. We dronken een glas Pouilly van Bourgeois (het restaurant is van de familie Bourgeois) en een fles pinot Noir van P Martin. Prijs/kwaliteit echt de moeite (75 pp)
Maar het hoogtepunt van onze reis kwam de dag erop.
In centrum Sancerre bezochten we La Pomme d Or, op aanraden van enkele leden van LpdV.
Wel, ik eet niet veel in sterrrenrestaurants, maar dit was voor mij zeker eens ster waard. Heerlijke amuse gueules, Parchemarin, Posoin d Armor, tomates fumée et sureau en twee fantastische desserts. Gerechten die de vergelijking aankonden met de wijnen van Agisson, die we de avond ervoor geproefd hadden: delicaat, elegant, evenwichtig, fijnzinnig.
En dat voor 95 euro op. Top.