wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Matassa, Roussillon
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Van het net : Tom Lubbe is actually a New Zealander who grew up in South Africa, where he gained his first winemaking experience. He later moved to France for an internship at nearby Domaine Gauby (an iconic winemaker in southern France), but then stayed there as cellar hand for 3 consecutive vintages. Domaine Matassa was finally founded in 2003, with the first vintage produced entirely in Tom’s living room - Gérard Gauby felt so bad about this that in 2004 he gave Tom his old cellar!

Olla Rouge 2021, Vin de France

Een natuurwijn op basis van grenache, grenache gris, en maccabeo. Witte en blauwe druiven tesamen dus.

Heel etherische neus met frisrood fruit, bijzonder lichtvoetig. Ook in de mond heel fris en puur, geen rare geurtjes of smaken. Koel geschonken en dat past perfect bij het warme zomerweer. Echt een genieterswijn waar je van wil blijven bijschenken.

Op dag 2 blijft de neus heel intrigerend en mooi. Ook de fraicheur is nog altijd heel aantrekkelijk. In de afdronk echter een beetje goût de souris. Gelukkig heel beperkt waardoor de positieve eigenschappen zwaarder doorwegen.

Kost een goede 20€ en is volledig herkoopwaardig, maar dan misschien op dag 1 uit te drinken.
(29-08-2024 01:49 PM)Olivier schreef: [ -> ]Van het net : Tom Lubbe is actually a New Zealander who grew up in South Africa, where he gained his first winemaking experience. He later moved to France for an internship at nearby Domaine Gauby (an iconic winemaker in southern France), but then stayed there as cellar hand for 3 consecutive vintages. Domaine Matassa was finally founded in 2003, with the first vintage produced entirely in Tom’s living room - Gérard Gauby felt so bad about this that in 2004 he gave Tom his old cellar!

Olla Rouge 2021, Vin de France

Een natuurwijn op basis van grenache, grenache gris, en maccabeo. Witte en blauwe druiven tesamen dus.

Heel etherische neus met frisrood fruit, bijzonder lichtvoetig. Ook in de mond heel fris en puur, geen rare geurtjes of smaken. Koel geschonken en dat past perfect bij het warme zomerweer. Echt een genieterswijn waar je van wil blijven bijschenken.

Op dag 2 blijft de neus heel intrigerend en mooi. Ook de fraicheur is nog altijd heel aantrekkelijk. In de afdronk echter een beetje goût de souris. Gelukkig heel beperkt waardoor de positieve eigenschappen zwaarder doorwegen.

Kost een goede 20€ en is volledig herkoopwaardig, maar dan misschien op dag 1 uit te drinken.

Klinkt als iets voor mij Smile
Waar koop je dat, Olivier?
Citaat: Waar koop je dat, Olivier?

Hey Dave, ik heb dat toevallig in een Oostenrijkse webshop gekocht maar daar niet meer beschikbaar. De wijnen van dit domein zijn vrij gemakkelijk verkrijgbaar zie ik. Op deze site ook aan een redelijk scherpe prijs : https://zuiverwijnen.nl/domaine-matassa-...ouge-2022/
Lekkere wijnen inderdaad, de enkele die hier al eens de mond binnen glipten waren allemaal vrij sappige stijl.

Cuvée te Brugge.
thank you, allebei applaus
(30-08-2024 05:14 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Lekkere wijnen inderdaad, de enkele die hier al eens de mond binnen glipten waren allemaal vrij sappige stijl.

Cuvée te Brugge.

Ooit al eens in het restaurant van Cuvée gegeten, Greg?
(30-08-2024 08:13 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(30-08-2024 05:14 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Lekkere wijnen inderdaad, de enkele die hier al eens de mond binnen glipten waren allemaal vrij sappige stijl.

Cuvée te Brugge.

Ooit al eens in het restaurant van Cuvée gegeten, Greg?

Helaas nog niet, naar het schijnt wel een aanrader.
Ook veel leuke wijnen per glas.
Qua prijs zetting wel geen idee.

Wat we al heel lang eens willen doen te Brugge is Bruut.
Dat zou echt een ervaring zijn, wel prijzig.
(31-08-2024 08:41 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(30-08-2024 08:13 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(30-08-2024 05:14 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Lekkere wijnen inderdaad, de enkele die hier al eens de mond binnen glipten waren allemaal vrij sappige stijl.

Cuvée te Brugge.

Ooit al eens in het restaurant van Cuvée gegeten, Greg?

Helaas nog niet, naar het schijnt wel een aanrader.
Ook veel leuke wijnen per glas.
Qua prijs zetting wel geen idee.

Wat we al heel lang eens willen doen te Brugge is Bruut.
Dat zou echt een ervaring zijn, wel prijzig.

De foto’s op de site van Bruut zien er in ieder geval prachtig uit, kunstwerkjes. Benieuwd naar je oordeel mocht je er eens passeren.
Koppelingen