31-08-2024, 06:57 AM
29 jaar samen met vrouwlief en uitgenodigd bij nen wijnfreak voor een hapje en tapje.
Zo'n freak waarvan het water al in de mond komt bij de gedachte wat hij nu weer op tafel zal toveren.
Deze keer was het weer troef:
Hij is een krak (zijn hobby) in het speuren naar nieuw opkomend talent, ongekende huizen...maar zonder kapsones en winsbejag. Een levensgenieter
Op de plank: Les Horées Rosé Bonheur 2021
Waarom: Rosé-zomer-zon
Teleurstellende kleur, ik heb rosé graag licht van kleur maar dit is dan ook het enige (en weinig met smaak te maken) puntje van kritiek op deze zonnige dag.
Een goe scheut grenadine kleur die een zomerse geur draagt van framboosjes, zoete aarbei, watermeloen...
Ook het mondgevoel is fruitig met terug de watermeloen, framboosjes, rozenlikeur...perfect qua aciditeit met een toefke hout. Draagt lang mee en verlangt naar meer. Absoluut geen complexloos beachbar funky roséetje maar een rosé waar vakmanschap achter zit met de nodige pit en nog op zoek naar de juiste balans. Blijft fris, top met wat food en ik ben fan tot ik de hedendaagse gangbare prijs hoorde
Leuke ervaring maar jammer dat het woord 'cult' een paar jaar geleden zijn stempel drukte op de wijnwereld en terug een wijn zal worden die iedereen in zijn kelder wil en waar slechts enkelen gaan kunnen van genieten.
Verder even Les Horées opgezocht (was mij niet bekend) maar draagt toch steeds bij aan de perceptie van het proeven
...gepikt van Windmolen: artikel 28/02/2022
Catharina Sadde was oorspronkelijk niet van plan om wijnmaker te worden. Ze studeerde gastronomie terwijl ze in restaurants werkte in haar geboortestad Dresden, Duitsland, toen ze werd gebeten door de wijnmicrobe. Ze liep stage bij Schäfer-Fröhlich en vervolgens bij Domaine Chevrot in Bourgogne, waar ze besloot dat dit de regio was waar ze zich echt op wilde richten.
Na het behalen van haar diploma wijnbouw keerde ze terug naar Bourgogne en zette een cv op dat elke aspirant-wijnmaker groen van jaloezie zou maken. Ze werkte bij Domaine de la Romanée-Conti, Drouhin, de Vogüé en Marquis d'Angerville. Al deze domeinen waren pioniers in biodynamische landbouw en Catharina was ervan overtuigd dat dit de manier was waarop zij wilde werken.
Tijdens haar laatste werkplek kreeg ze een klein perceel wijnstokken aangeboden. Dit aanbod werd gevolgd door nog een paar andere en toen ze eenmaal ongeveer 1,3 ha hadden verworven, waagden zij en haar man Guilhelm de sprong en begonnen hun eigen wijndomein.
Catharina is een fanatiek voorstander van natuurlijke, biodynamische landbouw. Alles in de wijngaard gebeurt met de hand. De naam "Les Horées" werd gekozen omdat die verwijst naar oude Griekse feesten tijdens de wisseling van de seizoenen. Alles wat Catharina en Guilhelm doen is er op gericht om wijnen te maken die zo natuurlijk mogelijk zijn, maar ook loepzuiver en met de karakteristieken van de terroir, de reden waarom ze verliefd werd op de Bourgogne.
Ik was van plan om dit onder de topic 'favoriete rosé' te plaatsen tot ik zag dat zij nog veel meer in haar mars heeft en op haar wijngamma.
Hopelijk volgen hieronder nog TN's en blijven de wijnen van Catharina niet in de kelder hangen bij de 'Rish & famous'
(bij deze freak ook Agisson leren kennen (zie verslag Vinejo: tripje Sancerre))
3x Belle Endormie '20 zo in huis liggen aan 22€, wat ik dan pokke duur vond maar na de trip van Jo het mij beklaag dat ik er geen 6 vroeg
Zo'n freak waarvan het water al in de mond komt bij de gedachte wat hij nu weer op tafel zal toveren.
Deze keer was het weer troef:
Hij is een krak (zijn hobby) in het speuren naar nieuw opkomend talent, ongekende huizen...maar zonder kapsones en winsbejag. Een levensgenieter
Op de plank: Les Horées Rosé Bonheur 2021
Waarom: Rosé-zomer-zon
Teleurstellende kleur, ik heb rosé graag licht van kleur maar dit is dan ook het enige (en weinig met smaak te maken) puntje van kritiek op deze zonnige dag.
Een goe scheut grenadine kleur die een zomerse geur draagt van framboosjes, zoete aarbei, watermeloen...
Ook het mondgevoel is fruitig met terug de watermeloen, framboosjes, rozenlikeur...perfect qua aciditeit met een toefke hout. Draagt lang mee en verlangt naar meer. Absoluut geen complexloos beachbar funky roséetje maar een rosé waar vakmanschap achter zit met de nodige pit en nog op zoek naar de juiste balans. Blijft fris, top met wat food en ik ben fan tot ik de hedendaagse gangbare prijs hoorde
Leuke ervaring maar jammer dat het woord 'cult' een paar jaar geleden zijn stempel drukte op de wijnwereld en terug een wijn zal worden die iedereen in zijn kelder wil en waar slechts enkelen gaan kunnen van genieten.
Verder even Les Horées opgezocht (was mij niet bekend) maar draagt toch steeds bij aan de perceptie van het proeven
...gepikt van Windmolen: artikel 28/02/2022
Catharina Sadde was oorspronkelijk niet van plan om wijnmaker te worden. Ze studeerde gastronomie terwijl ze in restaurants werkte in haar geboortestad Dresden, Duitsland, toen ze werd gebeten door de wijnmicrobe. Ze liep stage bij Schäfer-Fröhlich en vervolgens bij Domaine Chevrot in Bourgogne, waar ze besloot dat dit de regio was waar ze zich echt op wilde richten.
Na het behalen van haar diploma wijnbouw keerde ze terug naar Bourgogne en zette een cv op dat elke aspirant-wijnmaker groen van jaloezie zou maken. Ze werkte bij Domaine de la Romanée-Conti, Drouhin, de Vogüé en Marquis d'Angerville. Al deze domeinen waren pioniers in biodynamische landbouw en Catharina was ervan overtuigd dat dit de manier was waarop zij wilde werken.
Tijdens haar laatste werkplek kreeg ze een klein perceel wijnstokken aangeboden. Dit aanbod werd gevolgd door nog een paar andere en toen ze eenmaal ongeveer 1,3 ha hadden verworven, waagden zij en haar man Guilhelm de sprong en begonnen hun eigen wijndomein.
Catharina is een fanatiek voorstander van natuurlijke, biodynamische landbouw. Alles in de wijngaard gebeurt met de hand. De naam "Les Horées" werd gekozen omdat die verwijst naar oude Griekse feesten tijdens de wisseling van de seizoenen. Alles wat Catharina en Guilhelm doen is er op gericht om wijnen te maken die zo natuurlijk mogelijk zijn, maar ook loepzuiver en met de karakteristieken van de terroir, de reden waarom ze verliefd werd op de Bourgogne.
Ik was van plan om dit onder de topic 'favoriete rosé' te plaatsen tot ik zag dat zij nog veel meer in haar mars heeft en op haar wijngamma.
Hopelijk volgen hieronder nog TN's en blijven de wijnen van Catharina niet in de kelder hangen bij de 'Rish & famous'
(bij deze freak ook Agisson leren kennen (zie verslag Vinejo: tripje Sancerre))
3x Belle Endormie '20 zo in huis liggen aan 22€, wat ik dan pokke duur vond maar na de trip van Jo het mij beklaag dat ik er geen 6 vroeg