wijnliefhebbers

Volledige versie: Clos Cibonne Tibouren
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Opa en oma waren even op en af gereden naar de Opaalkust, een klein uurtje rijden, om er een paar verse krabben te scoren. (het seizoen begint)
De krabben namen hun badje in de court-bouillon en uit de kelder verrees een fles met authentiek old school vignet, gekocht ter plaatse deze zomer toen ze de Provence opzochten.
Helder oranje-roestkleurtje met voornamelijk agrum in de neus, kersje en aardbeitjes vullen aan met nog wat kruidigheid die komt opzetten bij het walsen. Heel verleidelijk en frisser dan de kleur je doet bevooroordelen.
Het mondgevoel is complex en lijkt mij een gevecht om de eeuwige jeugdigheid. Citrus & kersjes die opboksen tegen de kruidigheid, caramel, vanille en wat tannines. Voldoende voorzien van frisheid maar zoekend naar balans om mooi oud te worden. Niet storend maar het oxidatieve nodigde meer uit om genoten te worden bij een goed stukje kaas ipv krab.

Er werden 12 stuks ter plaatse gekocht, de gewone rosé, de cuvée Caroline, wat rood en deze ietwat cult rosé:
Clos Cibonne Tibouren Côtes de Provence Cuvée Spéciale des Vignettes 2020

Ter plaatse was opa hier het meest van onder de indruk. Eerlijk...deze heeft mij ook een grote indruk na gelaten. Maar toch benieuwd naar de gewone rosé. Nog 11 TN te gaan Wink
Een 'Cru Classé' domein die ik van haar nog pluim kende...oprecht: shame on meCool

Inside information: Hun rosé's van 10 jaar, 20 jaar en zelfs ouder zouden ten huize Clos Cibonne een streling voor de tong zijn en met regelmaat van de klok nog gedronken worden.
(27-09-2024 03:06 AM)jr02 schreef: [ -> ]Opa en oma waren even op en af gereden naar de Opaalkust, een klein uurtje rijden, om er een paar verse krabben te scoren. (het seizoen begint)
De krabben namen hun badje in de court-bouillon en uit de kelder verrees een fles met authentiek old school vignet, gekocht ter plaatse deze zomer toen ze de Provence opzochten.
Helder oranje-roestkleurtje met voornamelijk agrum in de neus, kersje en aardbeitjes vullen aan met nog wat kruidigheid die komt opzetten bij het walsen. Heel verleidelijk en frisser dan de kleur je doet bevooroordelen.
Het mondgevoel is complex en lijkt mij een gevecht om de eeuwige jeugdigheid. Citrus & kersjes die opboksen tegen de kruidigheid, caramel, vanille en wat tannines. Voldoende voorzien van frisheid maar zoekend naar balans om mooi oud te worden. Niet storend maar het oxidatieve nodigde meer uit om genoten te worden bij een goed stukje kaas ipv krab.

Er werden 12 stuks ter plaatse gekocht, de gewone rosé, de cuvée Caroline, wat rood en deze ietwat cult rosé:
Clos Cibonne Tibouren Côtes de Provence Cuvée Spéciale des Vignettes 2020

Ter plaatse was opa hier het meest van onder de indruk. Eerlijk...deze heeft mij ook een grote indruk na gelaten. Maar toch benieuwd naar de gewone rosé. Nog 11 TN te gaan Wink
Een 'Cru Classé' domein die ik van haar nog pluim kende...oprecht: shame on meCool

Inside information: Hun rosé's van 10 jaar, 20 jaar en zelfs ouder zouden ten huize Clos Cibonne een streling voor de tong zijn en met regelmaat van de klok nog gedronken worden.
De rosés doen het tegenwoordig goed, op dit forum. Mooie note trouwens.
Clos Cibonne is m.i. samen met rosés uit Bellet en Bandol het hoogste niveau van rosé in Frankrijk. Maar nu toch ook benieuwd om de spaanse rosés te ontdekken.
(27-09-2024 03:06 AM)jr02 schreef: [ -> ]Opa en oma waren even op en af gereden naar de Opaalkust, een klein uurtje rijden, om er een paar verse krabben te scoren. (het seizoen begint)
De krabben namen hun badje in de court-bouillon en uit de kelder verrees een fles met authentiek old school vignet, gekocht ter plaatse deze zomer toen ze de Provence opzochten.
Helder oranje-roestkleurtje met voornamelijk agrum in de neus, kersje en aardbeitjes vullen aan met nog wat kruidigheid die komt opzetten bij het walsen. Heel verleidelijk en frisser dan de kleur je doet bevooroordelen.
Het mondgevoel is complex en lijkt mij een gevecht om de eeuwige jeugdigheid. Citrus & kersjes die opboksen tegen de kruidigheid, caramel, vanille en wat tannines. Voldoende voorzien van frisheid maar zoekend naar balans om mooi oud te worden. Niet storend maar het oxidatieve nodigde meer uit om genoten te worden bij een goed stukje kaas ipv krab.

Er werden 12 stuks ter plaatse gekocht, de gewone rosé, de cuvée Caroline, wat rood en deze ietwat cult rosé:
Clos Cibonne Tibouren Côtes de Provence Cuvée Spéciale des Vignettes 2020

Ter plaatse was opa hier het meest van onder de indruk. Eerlijk...deze heeft mij ook een grote indruk na gelaten. Maar toch benieuwd naar de gewone rosé. Nog 11 TN te gaan Wink
Een 'Cru Classé' domein die ik van haar nog pluim kende...oprecht: shame on meCool

Inside information: Hun rosé's van 10 jaar, 20 jaar en zelfs ouder zouden ten huize Clos Cibonne een streling voor de tong zijn en met regelmaat van de klok nog gedronken worden.

Dit jaar voor het eerst hun rode gedronken op restaurant, heerlijke wijn. Ik wist dit toen niet, maar Tibouren blijkt de Franse benaming te zijn voor Rossese zoals in Dolceaqua.
(27-09-2024 11:52 AM)Vince schreef: [ -> ]Clos Cibonne is m.i. samen met rosés uit Bellet en Bandol het hoogste niveau van rosé in Frankrijk. Maar nu toch ook benieuwd om de spaanse rosés te ontdekken.

Waar zou je Château Simone's rosé plaatsen? Dat vond ik vroeger ook bijzonder en oudert ook heel goed. Helaas al héél lang niets meer van gezien, van die Simone.
Koppelingen