wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Parize Père et Fils - Givry
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Verder dan een 10-jaar oude proefnotitie van Kupers kwam ik niet na het zoeken naar dit wijnhuis, dus maar een eigen topic.

2018 Domaine Parize Père et Fils Givry 1er Cru Champ Nalot
Doosje gekocht tijdje terug en toch maar eens eentje aanbreken om te kijken hoe het ermee staat. Belangrijkste conclusie, toont nog erg jong.

Rijping op hout is duidelijk aanwezig (12 mnd op nieuwe eikenhouten vaten), daarnaast een waaier van rood en blauw fruit (kersen, aalbes, blauwe bes, cassis), Kruidige toets met oa salie. Veel structuur, goede zuren, redelijk goede lengte.

We deden druifje raden en tafelgenoten zaten eerder in de Rhone dan in Bourgogne, sommige zelfs richting Spanje of zelfs Australie. En ik kon mij er wel wat bij voorstellen.

En voor de volledigheid:
(01-06-2014 10:18 AM)Kupers schreef: [ -> ]Gisteravond nog een restje Givry Premier Cru, Champ Nalot 2012 van Laurent Parize. Stond al een week over (overblijfsel van een kleine oefening met witte wijnen) maar nog zeer goed te drinken. Neus wordt vrij fel gedomineerd door hout, heeft ook opvoeding op nieuwe vaten achter de rug, maar mond is veel beter in balans met voldoende zuren en een middellange en zeer zachte afdronk. Had maar 1 flesje gekocht voor de degustatie, maar zou er nog een paar bijhalen omdat ik denk dat dit nog mooier kan worden na een verdere integratie van het hout.
(04-10-2024 08:20 PM)UC schreef: [ -> ]Verder dan een 10-jaar oude proefnotitie van Kupers kwam ik niet na het zoeken naar dit wijnhuis, dus maar een eigen topic.

2018 Domaine Parize Père et Fils Givry 1er Cru Champ Nalot
Doosje gekocht tijdje terug en toch maar eens eentje aanbreken om te kijken hoe het ermee staat. Belangrijkste conclusie, toont nog erg jong.

Rijping op hout is duidelijk aanwezig (12 mnd op nieuwe eikenhouten vaten), daarnaast een waaier van rood en blauw fruit (kersen, aalbes, blauwe bes, cassis), Kruidige toets met oa salie. Veel structuur, goede zuren, redelijk goede lengte.

We deden druifje raden en tafelgenoten zaten eerder in de Rhone dan in Bourgogne, sommige zelfs richting Spanje of zelfs Australie. En ik kon mij er wel wat bij voorstellen.

En voor de volledigheid:
(01-06-2014 10:18 AM)Kupers schreef: [ -> ]Gisteravond nog een restje Givry Premier Cru, Champ Nalot 2012 van Laurent Parize. Stond al een week over (overblijfsel van een kleine oefening met witte wijnen) maar nog zeer goed te drinken. Neus wordt vrij fel gedomineerd door hout, heeft ook opvoeding op nieuwe vaten achter de rug, maar mond is veel beter in balans met voldoende zuren en een middellange en zeer zachte afdronk. Had maar 1 flesje gekocht voor de degustatie, maar zou er nog een paar bijhalen omdat ik denk dat dit nog mooier kan worden na een verdere integratie van het hout.

Typisch 2018 toch. Ook al Bourgogne geschonken uit dat jaar die we in de (Noordelijke) Rhône plaatsten.
Altijd heerlijke wijn maar…niet Bourgondisch.
(05-10-2024 01:21 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-10-2024 08:20 PM)UC schreef: [ -> ]Verder dan een 10-jaar oude proefnotitie van Kupers kwam ik niet na het zoeken naar dit wijnhuis, dus maar een eigen topic.

2018 Domaine Parize Père et Fils Givry 1er Cru Champ Nalot
Doosje gekocht tijdje terug en toch maar eens eentje aanbreken om te kijken hoe het ermee staat. Belangrijkste conclusie, toont nog erg jong.

Rijping op hout is duidelijk aanwezig (12 mnd op nieuwe eikenhouten vaten), daarnaast een waaier van rood en blauw fruit (kersen, aalbes, blauwe bes, cassis), Kruidige toets met oa salie. Veel structuur, goede zuren, redelijk goede lengte.

We deden druifje raden en tafelgenoten zaten eerder in de Rhone dan in Bourgogne, sommige zelfs richting Spanje of zelfs Australie. En ik kon mij er wel wat bij voorstellen.

En voor de volledigheid:
(01-06-2014 10:18 AM)Kupers schreef: [ -> ]Gisteravond nog een restje Givry Premier Cru, Champ Nalot 2012 van Laurent Parize. Stond al een week over (overblijfsel van een kleine oefening met witte wijnen) maar nog zeer goed te drinken. Neus wordt vrij fel gedomineerd door hout, heeft ook opvoeding op nieuwe vaten achter de rug, maar mond is veel beter in balans met voldoende zuren en een middellange en zeer zachte afdronk. Had maar 1 flesje gekocht voor de degustatie, maar zou er nog een paar bijhalen omdat ik denk dat dit nog mooier kan worden na een verdere integratie van het hout.

Typisch 2018 toch. Ook al Bourgogne geschonken uit dat jaar die we in de (Noordelijke) Rhône plaatsten.
Altijd heerlijke wijn maar…niet Bourgondisch.

Dat dachten we van 2003 ook en kijk nu... Mijn decennialange ervaring leert me dat een goed terroir er altijd door komt. Gisteren een Bourgogne 2020 in het glas, een Chambolle nog wel. Aan de kleur zou je eerder aan Syrah denken dan aan Pinot en het boeket was zeer timide met eerder donker fruit. Maar dat is typisch 2020, dat jaar is m.i. iets voor de eeuwigheid, nog meer dan 2018 denk ik nu, maar ik kan me totaal vergissen, alleen de toekomst zal het uitwijzen.
Dat gezegd, sorry, geschreven zijnde, geef mij maar 2019 of 2021... Smile

PS: ik kan me vergissen, maar volgens mij had Peter het over de witte Givry... Big Grin
(05-10-2024 10:24 AM)wvd schreef: [ -> ]PS: ik kan me vergissen, maar volgens mij had Peter het over de witte Givry... Big Grin

Dat was toch wel duidelijk in zijn post? Ik heb nog een witte Clos de Roche liggen, daarvoor ga ik geen nieuw topic openen Big Grin
Koppelingen