de 1999 versie aan het slurpen, deze fles had eerst een andere bestemming (ra ra ra
), deze is het dus niet geworden...
bij het ontkurken : bos en aarde en overduidelijk Merlot-neus
in de mond een lichte aanzet die plotseling overgaat naar heel sterk en vol met zuren, dan vrees je even dat hij gaat droog trekken, maar is gelukkig niet het geval, gaat over in hele lange afdronk, waarin de klasse van deze wijn wel duidelijk wordt, ik ben dus wel kindermoord aan het plegen (was volgens de verkoper al op dronk), is ie misschien wel, maar is echt nog piepjong, hier zit nog vele jaren (decennia) evolutie in, op het einde van het midden-pallet komt hij terug even heel sterk terug met een complex smakenpallet, zelden meegemaakt, natuurlijk ook nog niet vaak zo'n top gedronken, is mijn duurste fles die ik al ontkurkt heb, ik ga echt nog een hele tijd wachten vooraleer ik de 2001 ontkurk (samen gekocht)
ondanks het feit dat het een topper is toch vrij matige P/K-verhouding, Montrose 2004 was beter en die kost toch 2,5x minder
scores lopen sterk uiteen : Quarin een 89 (wat duidelijk te laag is) en RP 95 (wat een heel optimistische score is), IWC en WS geven een 92, wat al dichter in de buurt zit, op CT 93,5 en die score komt volgens mij het dichtst in de buurt, ik geef een 93 voorlopig
Ik mocht hier ooit de 1997 van proeven, en dat was een grote ontgoocheling. Maar p/k viel het toch mee, omdat we die wijn kochten voor 15€ de fles. Nu moet je, naar ik vermoed, allicht het tienvoudige geven...
Kris G heeft hem nog niet volledig opgedronken. Iedereen is welkom op de kerkstraat 125 te Deinze
(22-12-2010 09:13 PM)Jean schreef: [ -> ]Ik mocht hier ooit de 1997 van proeven, en dat was een grote ontgoocheling. Maar p/k viel het toch mee, omdat we die wijn kochten voor 15€ de fles. Nu moet je, naar ik vermoed, allicht het tienvoudige geven...
Pavie is pas top vanaf 1998, met de komst van Gérard Perse.
(22-12-2010 09:13 PM)Jean schreef: [ -> ]Ik mocht hier ooit de 1997 van proeven, en dat was een grote ontgoocheling. Maar p/k viel het toch mee, omdat we die wijn kochten voor 15€ de fles. Nu moet je, naar ik vermoed, allicht het tienvoudige geven...
krijgt maar 84 op CT, is dus nog geen 15 euro waard
(22-12-2010 09:53 PM)Kris G schreef: [ -> ] (22-12-2010 09:13 PM)Jean schreef: [ -> ]Ik mocht hier ooit de 1997 van proeven, en dat was een grote ontgoocheling. Maar p/k viel het toch mee, omdat we die wijn kochten voor 15€ de fles. Nu moet je, naar ik vermoed, allicht het tienvoudige geven...
krijgt maar 84 op CT, is dus nog geen 15 euro waard
Tja, kijk. In ieder geval, de wijn is al lang geconsumeerd, dus voilà...
Zelf ook al enkele malen Pavie gedronken o.a. 1999, 2001, alsook Pavie-Decesse. Moet zeggen dat het wijnen zijn die mij niet echt kunnen bekoren. Houd eigenlijk niet van deze overrijpe stijl.
(23-12-2010 04:00 PM)Pat Leoville schreef: [ -> ]Zelf ook al enkele malen Pavie gedronken o.a. 1999, 2001, alsook Pavie-Decesse. Moet zeggen dat het wijnen zijn die mij niet echt kunnen bekoren. Houd eigenlijk niet van deze overrijpe stijl.
overrijp is inderdaad wel van toepassing, is ook niet mijn favoriete stijl, ik verkies eerder een stijl in de genre van Pontet Canet, Montrose of Gazin, maar ik ben wel blij dat ik hem eens aan het proeven ben, het is wel topwijn, maar zeker zijn geld niet waard en die promotie naar 1eGCCa waar ze op aan het jagen zijn, zou niet terecht zijn vind ik, dit is het niveau van een goeie 2e cru, maar voor een 1e cru komt hij toch wat te kort vind ik (natuurlijk maar beoordeling over 1 jaargang)
(23-12-2010 07:29 PM)Kris G schreef: [ -> ][quote='Pat Leoville' pid='7993' dateline='1293112831']
...maar zeker zijn geld niet waard en die promotie naar 1eGCCa waar ze op aan het jagen zijn, zou niet terecht zijn vind ik, dit is het niveau van een goeie 2e cru, maar voor een 1e cru komt hij toch wat te kort vind ik (natuurlijk maar beoordeling over 1 jaargang)
Gelieve de classificatie links en rechts niet door elkaar te gebruiken.
De firma dankt u.
(23-12-2010 08:24 PM)vinejo schreef: [ -> ] (23-12-2010 07:29 PM)Kris G schreef: [ -> ][quote='Pat Leoville' pid='7993' dateline='1293112831']
...maar zeker zijn geld niet waard en die promotie naar 1eGCCa waar ze op aan het jagen zijn, zou niet terecht zijn vind ik, dit is het niveau van een goeie 2e cru, maar voor een 1e cru komt hij toch wat te kort vind ik (natuurlijk maar beoordeling over 1 jaargang)
Gelieve de classificatie links en rechts niet door elkaar te gebruiken.
De firma dankt u.
1eGCCa (Ausone en Cheval Blanc) worden als volwaardige 1eGCC beschouwd, dus als Pavie promotie krijgt zit hij ook op dat niveau, dus is die vgl wel op zijn plaats
(23-12-2010 08:40 PM)Kris G schreef: [ -> ] (23-12-2010 08:24 PM)vinejo schreef: [ -> ] (23-12-2010 07:29 PM)Kris G schreef: [ -> ][quote='Pat Leoville' pid='7993' dateline='1293112831']
...maar zeker zijn geld niet waard en die promotie naar 1eGCCa waar ze op aan het jagen zijn, zou niet terecht zijn vind ik, dit is het niveau van een goeie 2e cru, maar voor een 1e cru komt hij toch wat te kort vind ik (natuurlijk maar beoordeling over 1 jaargang)
Gelieve de classificatie links en rechts niet door elkaar te gebruiken.
De firma dankt u.
1eGCCa (Ausone en Cheval Blanc) worden als volwaardige 1eGCC beschouwd, dus als Pavie promotie krijgt zit hij ook op dat niveau, dus is die vgl wel op zijn plaats
Beter zou zijn:
dus VIND IK die vergelijking wel op zijn plaats.
Ik spreek trouwens niet over een vergelijking, ik spreek over deze zin :
"...die promotie naar 1eGCCa waar ze op aan het jagen zijn, zou niet terecht zijn vind ik, dit is het niveau van een goeie 2e cru."
Als dit niet het door elkaar halen is van de twee classificaties...
ik denk niet echt dat het gaat om over het mengen van links en recht.
Voor zover ik weet kan je prima punten geven op kwaliteit en niet puur op smaak. Zou ik punten moeten geven op smaak zou ik er veel kelderen. Waarschijnlijk zal Kris genoeg ervaring hebben met links en rechts om kwaliteit te kunnen onderscheiden van smaakpallet.
en plus les gouts et les couleurs cela ne se discute pas
(23-12-2010 10:37 PM)Alex schreef: [ -> ]ik denk niet echt dat het gaat om over het mengen van links en recht.
Voor zover ik weet kan je prima punten geven op kwaliteit en niet puur op smaak. Zou ik punten moeten geven op smaak zou ik er veel kelderen. Waarschijnlijk zal Kris genoeg ervaring hebben met links en rechts om kwaliteit te kunnen onderscheiden van smaakpallet.
en plus les gouts et les couleurs cela ne se discute pas
You ' re speakin' in tongues, Alex...
Ge hebt een schoon vrouw, Jo ! Zalige kerst ermee, ...
Ja, ik ga ze eens inschrijven voor Miss België
't Zelfde voor u en uw Miss...
Zo'n inschrijving
zijn ze dan lang van huis
?1234
Blijkbaar twee threads voor Pavie, maar ik koos deze .... hier gaan we ... Pavie 2007.
Ik had het MrCoone beloofd om begin deze maand een mooie Pavie te openen.
Keuze uit verschillende jaargangen in de kelder, maar ik verkoos de 2007.
Had ergens gelezen dat Pavie DE jaargang van 2007 had gemaakt ... proberen maar.
+ Kleur - mooi diep rood ( minieme hint paars ), prachtige kleur
+ Neus - FENOMENAAL, zo mooi, zo intens, bijna perfecte combinatie
+ Smaak - de kamertemperatuur & karaf hielpen enorm, lekker vol in de mond.
Direct een mooi punch van warme confituur, mooi fruit, mooie balans
+ Afdronk - kort ... maar komt terug naar boven met een PUNCH en blijft dan lang rondhangen.
Tja ... dit is verdomme sublieme en fantastische wijn .... fucking sexy.
Nog een paar flessen liggen, dit zal genieten worden de komende jaren.
[
attachment=1833]
Mathijs
Ook wat notities gemaakt van deze topper.
Mooie geste van Mathijs om deze fles te openen om het einde van m'n alcoholvrije maand te vieren :-)
kleur: donkerrood, weinig evolutie
primaire neus: fruitige aanzet. Na walsen een kruidige neus met toetsen van gekookt fruit (eindelijk een term gevonden om die neus te omschrijven! Thanks Doc! )
pallet: kruidig (peper?), sterk in de mond met de nodige bittertjes. Trekt nog wat droog.
Aanvankelijk een korte afdronk, maar zoals Mathijs al stelde, dit komt na een tijd terug opzetten. Vreemd :-)
Anyway, not bad. Not bad at all :-)