wijnliefhebbers

Volledige versie: Olijfolie
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Niet alleen van wijn maar ook van goeie olijfolie ben ik zot van.
Ik durf het bijna zo stellen als ik wat geld uitgeef om uit eten te gaan naar een restaurant van het 'hogere/duurdere' segment, dat ik het niet 'kunnen' vind als er geen goed stuk brood en dito olijfolie op tafel komt.

Dus... wat hebben we geleerd? Komt er volk over de vloer, hebben we tijd om te koken , zijn het liefhebbers=Bourgondiërs zoals ons dan gaat de kelder open en komt er ook een goeie olijfolie op tafel. (+een goe stukske brood)

Nieuwste aanwinst: "Huile d'Olive du Château des Tours 2024"
Jawel u leest het goed, ook dit gehypte domein waar prijzen de pan uit swingen heeft ook wat olijven staan.

TN: alvast vlotter toegankelijk dan hun wijnen Wink en nu de profs aan het woord:

Un peu d'histoire…

Propriété d’Emmanuel Reynaud, dans l’appellation Côtes-du-Rhône, à Sarrians, tout près de Vacqueyras, le domaine compte une quarantaine d’hectares de vignes et d’oliviers, parsemés aux alentours dans le vignoble. La démarche d’ Emmanuel Reynaud est véritablement authentique et résolument haut de gamme pour la fabrication de son huile : oliviers centenaires, récoltes manuelles, petits rendements, entretien des sols selon la philosophie du propriétaire.

Au final cette huile d’olive se déguste aujourd’hui comme des « grands crus » terroir, maturité, mode d’extraction sont les clés de la palette aromatique et gustative. Elle est dorée, savoureuse et a une action sur notre santé, anti-douleur, anti-âge, anti-cancer, anti-infarctus, anti-oxydant etc…. grâce aux polyphénols dont elle est très riche. C’est bientôt les beaux jours et l’huile d’olive s’invite à la table de l’été. Incontournable assaisonnement de nos belles salades, des tomates juteuses et parfumées, d’un poisson de Méditerranée, d’un fromage de chèvre… Laissons-nous tenter !


Leuk voor op tafel en zeker als er wijnliefhebbers tussen de genodigden zitten.

Prijs: 22€ fles 50cl en u krijgt waar voor uw geld... pijnstilling, anti-veroudering, bloedverdunner...er bovenop ang-el

En zonder zwans, een milde olijfolie, aromatisch kruiden, getemperd peperke, lekker puur met een stukje lauw brood of op een gegrild visje.
Goed initatief om hier een discussie rond te maken. Inderdaad, veel domeinen in Zuid-Frankrijk en zeker in Italië produceren zeer goed spul. Wij gebruiken vooral Italiaanse en, het zal wellicht niemand verbazen, vooral die van domeinen waar we mee werken. Momenteel helaas aan laatste flesje Gagliole (vrij pittig) bezig, daarna wordt het wat moeilijker. We hadden ook fantastisch spul van Istine (milder, zachter, rijper) en Capanna. Die laatste hield een beetje het midden tussen beide andere en daardoor misschien wel mijn favoriet.
Maar dat liedje is uit en nu moet ik wellicht ook elders op zoek...
(28-10-2024 08:12 PM)jr02 schreef: [ -> ]Niet alleen van wijn maar ook van goeie olijfolie ben ik zot van.
Ik durf het bijna zo stellen als ik wat geld uitgeef om uit eten te gaan naar een restaurant van het 'hogere/duurdere' segment, dat ik het niet 'kunnen' vind als er geen goed stuk brood en dito olijfolie op tafel komt.

Dus... wat hebben we geleerd? Komt er volk over de vloer, hebben we tijd om te koken , zijn het liefhebbers=Bourgondiërs zoals ons dan gaat de kelder open en komt er ook een goeie olijfolie op tafel. (+een goe stukske brood)

Nieuwste aanwinst: "Huile d'Olive du Château des Tours 2024"
Jawel u leest het goed, ook dit gehypte domein waar prijzen de pan uit swingen heeft ook wat olijven staan.

TN: alvast vlotter toegankelijk dan hun wijnen Wink en nu de profs aan het woord:

Un peu d'histoire…

Propriété d’Emmanuel Reynaud, dans l’appellation Côtes-du-Rhône, à Sarrians, tout près de Vacqueyras, le domaine compte une quarantaine d’hectares de vignes et d’oliviers, parsemés aux alentours dans le vignoble. La démarche d’ Emmanuel Reynaud est véritablement authentique et résolument haut de gamme pour la fabrication de son huile : oliviers centenaires, récoltes manuelles, petits rendements, entretien des sols selon la philosophie du propriétaire.

Au final cette huile d’olive se déguste aujourd’hui comme des « grands crus » terroir, maturité, mode d’extraction sont les clés de la palette aromatique et gustative. Elle est dorée, savoureuse et a une action sur notre santé, anti-douleur, anti-âge, anti-cancer, anti-infarctus, anti-oxydant etc…. grâce aux polyphénols dont elle est très riche. C’est bientôt les beaux jours et l’huile d’olive s’invite à la table de l’été. Incontournable assaisonnement de nos belles salades, des tomates juteuses et parfumées, d’un poisson de Méditerranée, d’un fromage de chèvre… Laissons-nous tenter !


Leuk voor op tafel en zeker als er wijnliefhebbers tussen de genodigden zitten.

Prijs: 22€ fles 50cl en u krijgt waar voor uw geld... pijnstilling, anti-veroudering, bloedverdunner...er bovenop ang-el

En zonder zwans, een milde olijfolie, aromatisch kruiden, getemperd peperke, lekker puur met een stukje lauw brood of op een gegrild visje.

Haha, zalig!
Enkele weken geleden in de Provence een olijfolie-tasting gedaan in Château d’Estoublon. Was interessant om de verschillen te proeven en zijn ook mooie flesjes, dus een paar verschillende mee naar huis genomen.

Leuke verrassing gisteren, toen UPS een bestelling kwam leveren van Hudson Napa Valley. Ik had een Bordeaux blend en een fles van
hun Ladybug Chardonnay besteld, en bij het openen van de doos bleek er tot mijn verbazing 3 flessen in te zitten. Blijkt dat ze hun eigen olijfolie er gratis hadden bij gedaan.

Mogen van mijn part meer wijnhuizen doen!
Koppelingen