Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Gisteren een flesje Puygueraud 2004 bovengehaald (neus was eindelijk een beetje open en ik wilde van de Rhône '07 afblijven)
Waarnemingen: rotte nootjes, nat karton, muffe zolder..
Ik heb die fles in een Colruyt gekocht, maar kassaticket heb ik niet meer. Verloren zaak? (anders verdwijnt hij in een ragú)
Ik zou toch eens proberen. Colruyt is nogal begaan met een goed imago. Trouwens, je krijgt toch altijd een e-mail bevestiging bij een bestelling bij Colruyt-Klassewijnen?
De Colruytwinkels die ik frequenteer (een drietal) maken er nooit een probleem van om een fles terug te nemen. Gewoon bij het binnenkomen afgeven aan de kassa en een bonnetje in ontvangst nemen. Meer hoef je niet te doen.
Het klopt dat ze in de Colruyt heel 'klant-minded' zijn en er inderdaad geen probleem van maken.
1 fles nemen ze inderdaad met de glimlach terug, ik hoop dat je er geen hele kist van hebt, Matten (of dat de andere flessen wel goed zijn).
Met deze wijn heb ik geen ervaring, precies niet direct een uitnodiging om eraan te beginnen :-)
Die charmes godard (blanc) die hier ergens als tip is vermeld is zogezegd de witte van Puygueraud (wat ikzelf nogal bizar vind, gezien de charmes ook in 't rood bestaat)
'k Ben juist terug van de Colruyt en nu lees ik jullie tips. (
!) En nu terug met die fles... Heb 4 witte Charmes Godard mee
.
(29-12-2009 05:10 PM)Jan VG schreef: [ -> ]Met deze wijn heb ik geen ervaring, precies niet direct een uitnodiging om eraan te beginnen :-)
Zeker proberen. Puygueraud vind ik zeer lekkere en eigenzinnige Côtes de Francs. En heeft een gerechtvaardigde prijs. (Auchan) Maar hij heeft tijd nodig. (een fles van een goed jaar eens 10 jaar vergeten)
Dat lukt wel om terug te geven hoor Matten!
Puygueraud is trouwens idd één van die wijnen rond de 10 euro die écht de moeite waard zijn! Dronk dit jaar een '99, schitterend!
By the way: slechte wijn in ragout = slecht smaak ragout!!!
ervaring leert: als je gekurkte wijn opwarmt om een saus te maken (rode wijnsaus bijvoorbeeld), dan zal je geen kurk smaken. Maar we zijn het blijkbaar niet eens
?
Ik heb onlangs nog een
Puygueraud 2002 opengedaan (resten me nu nog 4 flessen van oorspronkelijk karton van 12):
nogal vlak, dun, te veel onaangenaam zuur... en te gelijkertijd iets hards ...
Niet veel méér over te zeggen. Ontgoocheling.
(
72/100)
Gisteren de 2004 geproefd. Was niet direct onder de indruk, klassiek jaar, nog zeker niet versleten maar wat "groenig", zal zeker niet beter worden maar goede PQ.
Venne, ben je zeker dat die niet nog wat beter wordt? Een Puygueraud uit een redelijk goed jaar is na een jaar of 8-10 à point. Kregen eens een '99 (toen 9 jaar oud) na een Poujeaux 2000. Het prijsverschil was niet merkbaar. En beide uitstekend.
Hey Matten , kan zijn hoor, heb ik geen puygueraud-ervaring mee. Kan ook zijn dat de fles niet juist zat, foutje. Om dat groenige nog recht te krijgen zat er toch wat weinig onder omdat de jaren verder te dragen. Heb al andere jaargangen gedronken en die waren toch wat steviger, en de Deroncourt stijl... :-)
Derenoncourt dus
Ik heb nog 1 flesje liggen. Ik hoop het toch.. Had 'm tweemaal jong gedronken en vond 'm nogal wild en ook met dat groenige, maar had er toch geen slecht oog in. Misschien toch niet zo geslaagd verouderd. Ik hou dat flesje bij, binnen 3-4 jaar eens blind in een degustatie
?
Volgens menier JT was hij nu perfect op dronk.... hij zei er wel bij dat hij bij eten moest gegeven worden.
Heb dan maar een stukje ham met wat brood genomen en idd daar kwam hij vlotter over...
Tis me wat diene wijn eh...
@Venne
Heb al gewaar geworden dat Puygueraud zo één van die Bordeauxwijnen is die 10 jaar nodig hebben....
Dronk onlangs de 2002 en die had nog tijd nodig. (in tegenstelling tot Roeland vond ik m wel goed, maar inderdaad nog wat stroef)
Dronk ook de 2006 en die leek wel een syrah na openen - drie dagen later echter zeer mooi. A ja, dien eersten dag waart gij erbij dacht ik
strong syrah ja, mister G's bottle?
Maar die 06 had toch wel meer materie als de 04 zonne..
Hm, zou ik mijn 4 fl 2002 dan tóch nog wat langer laten liggen?
Misschien eerstdaags dan toch een fleske opendoen. (vorige fles is ondertussen alweer halfjaar geleden).
Ik laat het weten als er nog eens een uit is!
OPENDOEN man, en iets stevig bij eten!
Of maken ze terug van die classic bdx... die van 66,6bfr en die 20 jaar erna top zijn? :-)
Maar na het aanhoren van het verhaal van JT moeten we de belgische wijnmensen in BDX steunen! Het kan er rap mee gedaan zijn... en dan drinken we "Bankenwijn"...
Iemand ervaring met de Chateau Puygueraud 2003?
2003 was toch geen echt topjaar of vergis ik mij?
Grts,
Carlo
Geen ervaring met de 2003.
Wel met de 2001; gekocht in CORA in 2004 aan 8,99€
Toen heb ik er ook een fles van gedronken met volgende proefnotities:
onevenwichtige ongrijpbare wijn ; nog volledig gesloten, veel wrange en scherpe tannines; hoge aciditeit;zeker nog tien jaar wachten ; geen grote verwachtingen.
Ik moet stilletjes aan eens nagaan hoe de rest is geëvolueerd.
Tiens, over die 2004 las ik elders ook al ontgoochelende commentaren; De 2003 zou ik ook mee opletten, zoals ik al zei, moeilijk jaar rechteroever.
Is wél een wijn die tijd nodig heeft (lees 10 jaar!), dus niet te snel afschrijven...
Niet twijfelen, Puygueraud 03 is zeer lekker.[/u]
Net een flesje 2003 soldaat gemaakt. Stond van donderdag open, want de eerste dag stoorde mij de groene, onrijpe tannines en de hoekigheid.
Nu is alles mooi versmolten, zie hier mijn proefbevindingen:
"Reeds geëvolueerde kleur, bruinrood, brede lichte rand.
Tertiair in de neus, vijgen, konfijt, confituur... Derde dag rond en vol, zoetig, lekker, sappig, evolutief, porto-hint. Afdronk lang, lekker, mooie tannines.
Onrijpe tannines van eerste dag evolueren mooi naar zijdezachte, droge tannines met mooie bitterheid..
Mooie wijn, heeft zeker nog twee jaar nodig."
Aan 6€ zeker geen miskoop.
@Marc
Groene onrijpe tannines? Zelf niets van gemerkt!
Zelf was ik zeer tevreden met mijn recente aankoop. Geprijsd aan 6€, aan de kassa 5€ aangerekend, min 10% maakt 4,5€!!! WineSpectator gaf dit 91ptn destijds. Misschien wat gul van James Suckling, maar voor die prijs een absoluut koopje!!!
4,5 euro is weinig voor een fles wijn en BELACHELIJK weinig voor deze wijn. En fles la chouffe kost 4,33...
Vond ik ook belachelijk weinig!
ik ook ;-) vandaar da'k er ook 12 in de kar gegooid heb.
Ik heb deze namiddag eens snel in mijn gids gekeken (Bordeaux et ses vins), en bij Puygeraud staat expliciet "ce sont des vins de garde". Ik ga mijn flessen Puygeraud even laten rusten. Ik veronderstel dat deze wijnen minstens acht tot tien jaar nodig hebben om zich volledig te ontplooien...
Volgens Parker heeft de 2003 een bewaarpotentieel tot 2016+ en krijgt hij 89 punten.
Grts,
Carlo
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12