wijnliefhebbers

Volledige versie: Poderi Moretti
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Occhetti 2015 Langhe nebiolo van Poderi Moretti dit weekend in het glas.

Licht doorschijnend, donker baksteenrood met bruine en donker oranje schakeringen. Aardse neus met kersen en kruiden. Complex in de mond medium body zonder overweldigend fruit, wel duidelijk rode bes, kers en framboos, aards met kruidnagel, kaneel, anijs, ook kreupelhout en sinaas zest. Redelijk lange afdronk.

Niet meteen veel terug te vinden van deze wijnmaker en langhe en roero lopen precies wat door elkaar maar zeer gesmaakt!
(13-01-2025 10:01 AM)Rooie schreef: [ -> ]Occhetti 2015 Langhe nebiolo van Poderi Moretti dit weekend in het glas.

Licht doorschijnend, donker baksteenrood met bruine en donker oranje schakeringen. Aardse neus met kersen en kruiden. Complex in de mond medium body zonder overweldigend fruit, wel duidelijk rode bes, kers en framboos, aards met kruidnagel, kaneel, anijs, ook kreupelhout en sinaas zest. Redelijk lange afdronk.

Niet meteen veel terug te vinden van deze wijnmaker en langhe en roero lopen precies wat door elkaar maar zeer gesmaakt!

Mooie TN, thank you
Waren de tannines voelbaar? Of was het één van de (te) zeldzame nebiolo s met versmolten of zachte tannine? ;-)
(13-01-2025 11:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-01-2025 10:01 AM)Rooie schreef: [ -> ]Occhetti 2015 Langhe nebiolo van Poderi Moretti dit weekend in het glas.

Licht doorschijnend, donker baksteenrood met bruine en donker oranje schakeringen. Aardse neus met kersen en kruiden. Complex in de mond medium body zonder overweldigend fruit, wel duidelijk rode bes, kers en framboos, aards met kruidnagel, kaneel, anijs, ook kreupelhout en sinaas zest. Redelijk lange afdronk.

Niet meteen veel terug te vinden van deze wijnmaker en langhe en roero lopen precies wat door elkaar maar zeer gesmaakt!

Mooie TN, thank you
Waren de tannines voelbaar? Of was het één van de (te) zeldzame nebiolo s met versmolten of zachte tannine? ;-)

Aanwezig maar niet erg uitgesproken, eerder versmolten dan zeker :-)
(13-01-2025 12:14 PM)Rooie schreef: [ -> ]
(13-01-2025 11:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-01-2025 10:01 AM)Rooie schreef: [ -> ]Occhetti 2015 Langhe nebiolo van Poderi Moretti dit weekend in het glas.

Licht doorschijnend, donker baksteenrood met bruine en donker oranje schakeringen. Aardse neus met kersen en kruiden. Complex in de mond medium body zonder overweldigend fruit, wel duidelijk rode bes, kers en framboos, aards met kruidnagel, kaneel, anijs, ook kreupelhout en sinaas zest. Redelijk lange afdronk.

Niet meteen veel terug te vinden van deze wijnmaker en langhe en roero lopen precies wat door elkaar maar zeer gesmaakt!

Mooie TN, thank you
Waren de tannines voelbaar? Of was het één van de (te) zeldzame nebiolo s met versmolten of zachte tannine? ;-)

Aanwezig maar niet erg uitgesproken, eerder versmolten dan zeker :-)

Zolang ze maar niet droogtrekken. Wat zoveel het geval is bij nebiolo.
(13-01-2025 12:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-01-2025 12:14 PM)Rooie schreef: [ -> ]
(13-01-2025 11:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-01-2025 10:01 AM)Rooie schreef: [ -> ]Occhetti 2015 Langhe nebiolo van Poderi Moretti dit weekend in het glas.

Licht doorschijnend, donker baksteenrood met bruine en donker oranje schakeringen. Aardse neus met kersen en kruiden. Complex in de mond medium body zonder overweldigend fruit, wel duidelijk rode bes, kers en framboos, aards met kruidnagel, kaneel, anijs, ook kreupelhout en sinaas zest. Redelijk lange afdronk.

Niet meteen veel terug te vinden van deze wijnmaker en langhe en roero lopen precies wat door elkaar maar zeer gesmaakt!

Mooie TN, thank you
Waren de tannines voelbaar? Of was het één van de (te) zeldzame nebiolo s met versmolten of zachte tannine? ;-)

Aanwezig maar niet erg uitgesproken, eerder versmolten dan zeker :-)

Zolang ze maar niet droogtrekken. Wat zoveel het geval is bij nebiolo.

Zeer beperkt !
(13-01-2025 11:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-01-2025 10:01 AM)Rooie schreef: [ -> ]Occhetti 2015 Langhe nebiolo van Poderi Moretti dit weekend in het glas.

Licht doorschijnend, donker baksteenrood met bruine en donker oranje schakeringen. Aardse neus met kersen en kruiden. Complex in de mond medium body zonder overweldigend fruit, wel duidelijk rode bes, kers en framboos, aards met kruidnagel, kaneel, anijs, ook kreupelhout en sinaas zest. Redelijk lange afdronk.

Niet meteen veel terug te vinden van deze wijnmaker en langhe en roero lopen precies wat door elkaar maar zeer gesmaakt!

Mooie TN, thank you
Waren de tannines voelbaar? Of was het één van de (te) zeldzame nebiolo s met versmolten of zachte tannine? ;-)

Ik heb altijd meer problemen gehad met Bordeaux-tannines dan met Nebbiolo om eerlijk te zijn. Akkoord, jonge Barolo was vroeger, net als Bx, de eerste 15 jaar quasi ongenaakbaar, maar ik heb veel oudere Langhe's gedronken die puur fluweel waren en maar heel, heel, heel weinig Bordeaux. De laatste jaren vind ik vele Barolo's en Barbaresco's zelfs al top na amper een jaar of 6 - 7.
(13-01-2025 02:35 PM)wvd schreef: [ -> ]
(13-01-2025 11:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-01-2025 10:01 AM)Rooie schreef: [ -> ]Occhetti 2015 Langhe nebiolo van Poderi Moretti dit weekend in het glas.

Licht doorschijnend, donker baksteenrood met bruine en donker oranje schakeringen. Aardse neus met kersen en kruiden. Complex in de mond medium body zonder overweldigend fruit, wel duidelijk rode bes, kers en framboos, aards met kruidnagel, kaneel, anijs, ook kreupelhout en sinaas zest. Redelijk lange afdronk.

Niet meteen veel terug te vinden van deze wijnmaker en langhe en roero lopen precies wat door elkaar maar zeer gesmaakt!

Mooie TN, thank you
Waren de tannines voelbaar? Of was het één van de (te) zeldzame nebiolo s met versmolten of zachte tannine? ;-)

Ik heb altijd meer problemen gehad met Bordeaux-tannines dan met Nebbiolo om eerlijk te zijn. Akkoord, jonge Barolo was vroeger, net als Bx, de eerste 15 jaar quasi ongenaakbaar, maar ik heb veel oudere Langhe's gedronken die puur fluweel waren en maar heel, heel, heel weinig Bordeaux. De laatste jaren vind ik vele Barolo's en Barbaresco's zelfs al top na amper een jaar of 6 - 7.

Hier 100% vice versa.
Koppelingen