wijnliefhebbers

Volledige versie: Porto Wiese & Krohn
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Wiese & Krohn - Colheita 1952

Gisteren bij de degustatie van de wijnclub had er iemand een verrassing meegebracht voor bij het afsluitende kaasplankje. Het bleek een méér dan 70 jaar oude Colheita van het jaar 1952. Gebotteld in 1982, na 30 jaar. Ik heb zelf zoiets nooit geproefd. Ongelooflijk lekker ding. Toen ik deze ochtend mijn wijnglazen stond af te wassen stoven de aroma's van karamel nog steeds uit het gebruikte glas. Deed me zowat denken aan de karamelsnoepjes met de afbeelding van een Arabier.
De port was meer dan een dag op voorhand gedecanteerd geweest en was nog in uitstekende conditie. Weer een ervaring rijker.
(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Wiese & Krohn - Colheita 1952

Gisteren bij de degustatie van de wijnclub had er iemand een verrassing meegebracht voor bij het afsluitende kaasplankje. Het bleek een méér dan 70 jaar oude Colheita van het jaar 1952. Gebotteld in 1982, na 30 jaar. Ik heb zelf zoiets nooit geproefd. Ongelooflijk lekker ding. Toen ik deze ochtend mijn wijnglazen stond af te wassen stoven de aroma's van karamel nog steeds uit het gebruikte glas. Deed me zowat denken aan de karamelsnoepjes met de afbeelding van een Arabier.
De port was meer dan een dag op voorhand gedecanteerd geweest en was nog in uitstekende conditie. Weer een ervaring rijker.

Waw, zalig.
Die Arabiersnoepjes herinner ik me ook nog…oud genoeg blijkbaar ;-)
Ja, de (Antwerpse) Mokatine van Roothoofdt. Nostalgie, dat is zeker. Maar toch, zo worden nog steeds gemaakt en je kan ze bij bol.com bestellen...
Zoals overigens ook Rademaker's Haagsche Hopjes, die zowat in hetzelfde smaakpatroon zitten.
(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Wiese & Krohn - Colheita 1952

Gisteren bij de degustatie van de wijnclub had er iemand een verrassing meegebracht voor bij het afsluitende kaasplankje. Het bleek een méér dan 70 jaar oude Colheita van het jaar 1952. Gebotteld in 1982, na 30 jaar. Ik heb zelf zoiets nooit geproefd. Ongelooflijk lekker ding. Toen ik deze ochtend mijn wijnglazen stond af te wassen stoven de aroma's van karamel nog steeds uit het gebruikte glas. Deed me zowat denken aan de karamelsnoepjes met de afbeelding van een Arabier.
De port was meer dan een dag op voorhand gedecanteerd geweest en was nog in uitstekende conditie. Weer een ervaring rijker.

Amai, da’s toch wel een mooie ervaring! Geschiedenis in een fles.
(Oude) Port kan echt fantastisch zijn en gelukkig voor de liefhebbers is dat nu totaal uit de mode.
(16-01-2025 09:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Wiese & Krohn - Colheita 1952

Gisteren bij de degustatie van de wijnclub had er iemand een verrassing meegebracht voor bij het afsluitende kaasplankje. Het bleek een méér dan 70 jaar oude Colheita van het jaar 1952. Gebotteld in 1982, na 30 jaar. Ik heb zelf zoiets nooit geproefd. Ongelooflijk lekker ding. Toen ik deze ochtend mijn wijnglazen stond af te wassen stoven de aroma's van karamel nog steeds uit het gebruikte glas. Deed me zowat denken aan de karamelsnoepjes met de afbeelding van een Arabier.
De port was meer dan een dag op voorhand gedecanteerd geweest en was nog in uitstekende conditie. Weer een ervaring rijker.

Amai, da’s toch wel een mooie ervaring! Geschiedenis in een fles.
Geschiedenis inderdaad, én kurk!
(17-01-2025 09:03 AM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]
(16-01-2025 09:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Wiese & Krohn - Colheita 1952

Gisteren bij de degustatie van de wijnclub had er iemand een verrassing meegebracht voor bij het afsluitende kaasplankje. Het bleek een méér dan 70 jaar oude Colheita van het jaar 1952. Gebotteld in 1982, na 30 jaar. Ik heb zelf zoiets nooit geproefd. Ongelooflijk lekker ding. Toen ik deze ochtend mijn wijnglazen stond af te wassen stoven de aroma's van karamel nog steeds uit het gebruikte glas. Deed me zowat denken aan de karamelsnoepjes met de afbeelding van een Arabier.
De port was meer dan een dag op voorhand gedecanteerd geweest en was nog in uitstekende conditie. Weer een ervaring rijker.

Amai, da’s toch wel een mooie ervaring! Geschiedenis in een fles.
Geschiedenis inderdaad, én kurk!
Al aan een Durand gedacht...?:Big Grin
(17-01-2025 06:37 PM)wvd schreef: [ -> ]
(17-01-2025 09:03 AM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]
(16-01-2025 09:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Wiese & Krohn - Colheita 1952

Gisteren bij de degustatie van de wijnclub had er iemand een verrassing meegebracht voor bij het afsluitende kaasplankje. Het bleek een méér dan 70 jaar oude Colheita van het jaar 1952. Gebotteld in 1982, na 30 jaar. Ik heb zelf zoiets nooit geproefd. Ongelooflijk lekker ding. Toen ik deze ochtend mijn wijnglazen stond af te wassen stoven de aroma's van karamel nog steeds uit het gebruikte glas. Deed me zowat denken aan de karamelsnoepjes met de afbeelding van een Arabier.
De port was meer dan een dag op voorhand gedecanteerd geweest en was nog in uitstekende conditie. Weer een ervaring rijker.

Amai, da’s toch wel een mooie ervaring! Geschiedenis in een fles.
Geschiedenis inderdaad, én kurk!
Al aan een Durand gedacht...?:Big Grin

Aan Durand heb ik al dikwijls gedacht maar dat doet hier niets ter zake want de fles was niet van mij en ik heb ze niet geopend. Zoals ik schreef had een wijnvriend deze meegebracht zoals ze op de foto stond, dus leeg! De inhoud was de dag ervoor gedecanteerd geworden en overgegoten in een andere fles. Hij had wel geprobeerd om de porto fles te openen met een Durand, of een type Durand maar de kurk was er gewoon in zijn geheel ingeschoten met de eerste drukbeweging. Waarschijnlijk was deze wat gedroogd en lichtjes ingekrompen. De kurk was gewoon intact gebleven. Maar omdat de fles toch gedecanteerd moest worden was dat allemaal niet erg en er was geen goût de bouchon! De inhoud was perfect.
(17-01-2025 09:04 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(17-01-2025 06:37 PM)wvd schreef: [ -> ]
(17-01-2025 09:03 AM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]
(16-01-2025 09:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Wiese & Krohn - Colheita 1952

Gisteren bij de degustatie van de wijnclub had er iemand een verrassing meegebracht voor bij het afsluitende kaasplankje. Het bleek een méér dan 70 jaar oude Colheita van het jaar 1952. Gebotteld in 1982, na 30 jaar. Ik heb zelf zoiets nooit geproefd. Ongelooflijk lekker ding. Toen ik deze ochtend mijn wijnglazen stond af te wassen stoven de aroma's van karamel nog steeds uit het gebruikte glas. Deed me zowat denken aan de karamelsnoepjes met de afbeelding van een Arabier.
De port was meer dan een dag op voorhand gedecanteerd geweest en was nog in uitstekende conditie. Weer een ervaring rijker.

Amai, da’s toch wel een mooie ervaring! Geschiedenis in een fles.
Geschiedenis inderdaad, én kurk!
Al aan een Durand gedacht...?:Big Grin

Aan Durand heb ik al dikwijls gedacht maar dat doet hier niets ter zake want de fles was niet van mij en ik heb ze niet geopend. Zoals ik schreef had een wijnvriend deze meegebracht zoals ze op de foto stond, dus leeg! De inhoud was de dag ervoor gedecanteerd geworden en overgegoten in een andere fles. Hij had wel geprobeerd om de porto fles te openen met een Durand, of een type Durand maar de kurk was er gewoon in zijn geheel ingeschoten met de eerste drukbeweging. Waarschijnlijk was deze wat gedroogd en lichtjes ingekrompen. De kurk was gewoon intact gebleven. Maar omdat de fles toch gedecanteerd moest worden was dat allemaal niet erg en er was geen goût de bouchon! De inhoud was perfect.

Tja, de ideale methode is de port tang natuurlijk, maar dat heb ik niet en zelfs dan, een open vuur maken om die roodgloeiend te krijgen, dat zie ik ook niet zitten...
Eens opgezocht. Heeft wel een hoog showgehalte
https://www.youtube.com/watch?v=HxjkFqGQLkY
(23-01-2025 06:25 PM)wvd schreef: [ -> ]
(17-01-2025 09:04 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(17-01-2025 06:37 PM)wvd schreef: [ -> ]
(17-01-2025 09:03 AM)WhyAlwaysMe schreef: [ -> ]
(16-01-2025 09:57 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(16-01-2025 05:31 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Wiese & Krohn - Colheita 1952

Gisteren bij de degustatie van de wijnclub had er iemand een verrassing meegebracht voor bij het afsluitende kaasplankje. Het bleek een méér dan 70 jaar oude Colheita van het jaar 1952. Gebotteld in 1982, na 30 jaar. Ik heb zelf zoiets nooit geproefd. Ongelooflijk lekker ding. Toen ik deze ochtend mijn wijnglazen stond af te wassen stoven de aroma's van karamel nog steeds uit het gebruikte glas. Deed me zowat denken aan de karamelsnoepjes met de afbeelding van een Arabier.
De port was meer dan een dag op voorhand gedecanteerd geweest en was nog in uitstekende conditie. Weer een ervaring rijker.

Amai, da’s toch wel een mooie ervaring! Geschiedenis in een fles.
Geschiedenis inderdaad, én kurk!
Al aan een Durand gedacht...?:Big Grin

Aan Durand heb ik al dikwijls gedacht maar dat doet hier niets ter zake want de fles was niet van mij en ik heb ze niet geopend. Zoals ik schreef had een wijnvriend deze meegebracht zoals ze op de foto stond, dus leeg! De inhoud was de dag ervoor gedecanteerd geworden en overgegoten in een andere fles. Hij had wel geprobeerd om de porto fles te openen met een Durand, of een type Durand maar de kurk was er gewoon in zijn geheel ingeschoten met de eerste drukbeweging. Waarschijnlijk was deze wat gedroogd en lichtjes ingekrompen. De kurk was gewoon intact gebleven. Maar omdat de fles toch gedecanteerd moest worden was dat allemaal niet erg en er was geen goût de bouchon! De inhoud was perfect.

Tja, de ideale methode is de port tang natuurlijk, maar dat heb ik niet en zelfs dan, een open vuur maken om die roodgloeiend te krijgen, dat zie ik ook niet zitten...

Ja, dat klopt Werner. En dat was waarschijnlijk ook de enige manier om die oude kurk verwijderd te krijgen. Ik heb die youtube filmpjes hierover ook al eens gezien maar dat gaat wel erg ver voor een gewone wijnliefhebber. Je moet al dat materiaal hebben en toch ook wel wat geoefend zijn. Het is wel erg spectaculair indeed!
Koppelingen