wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau La Marzelle St Emilion GCC
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
(28-08-2016 11:55 AM)Olivier schreef: [ -> ]La Marzelle 2007

net na openen even geproefd en mooi rijp rood fruit. Was echter wat te warm en wat de frigo in gezet. Een tijdje later er weer uit, en de neus was volledig geëvolueerd naar gedroogd fruit, wat chocolade zelfs, en een stevige houtlagering. Niets in de neus die aan bordeaux deed denken. Ook in de mond een heel modern en rijk gevoel. Nog wat verder afgekoeld en dan was het rijpe iets meer in toom. Op zich wel een mooie wijn hoor, fijne tannines en rijk. Maar we zaten meer in Languedoc dan in Bordeaux! Op zich wel bizar voor een licht jaar als 2007 Huh

Moh, moet er om doen dat ik gisteren een Prieuré la Marzelle (2008) open getrokken heb Smile

Is ook wel één van mijn favoriete, betaalbare châteaux binnen Saint Emilion.
Gisteren Chateau La Marzelle jaargang 2000 in het glas. Fles 2 dagen op voorhand rechtop gezet op een koele plek. Fles 5 uur op voorhand geopend, kurk als het ware in nieuwstaat. In het glas een zeer mooie nog donkere granaatorde kleur, nog niks van evolutie te merken schitterend. Neus van zwart fruit, kruiden, aarde, tabbak, eik, heel mooi rokerig. In de mond een zeer mooie zachte evenwichtige wijn met mooi versmolten tannines. Mooie afdronk, licht rokerig. Prachtige wijn die nog een hele tijd meekan. Mooie 90-91 Slurp

[attachment=2205]
(09-10-2016 10:53 AM)Benz schreef: [ -> ]Gisteren Chateau La Marzelle jaargang 2000 in het glas. Fles 2 dagen op voorhand rechtop gezet op een koele plek. Fles 5 uur op voorhand geopend, kurk als het ware in nieuwstaat. In het glas een zeer mooie nog donkere granaatorde kleur, nog niks van evolutie te merken schitterend. Neus van zwart fruit, kruiden, aarde, tabbak, eik, heel mooi rokerig. In de mond een zeer mooie zachte evenwichtige wijn met mooi versmolten tannines. Mooie afdronk, licht rokerig. Prachtige wijn die nog een hele tijd meekan. Mooie 90-91 Slurp

Ik mocht de 2000 proeven tijdens de huwelijksdiner van een vriend - thuis nog één flesje.
Ik vond de wijn destijds nog mooi, maar toch al aan het afglijden .... niet lang meer.

Nu ja, we hadden toen ook eerst 6 liter champagne weggewerkt op één uur tijd ... Rolleyes
La Marzelle 2008

Aangekocht 01/02/2016 bij VitisVin, kelderrest aan slechts 22,00 Euro

Voorgaand op deze fles had ik eerder al drie flessen van deze jaargang genuttigd.
Telkens had ik zo iets van ... goed, maar niet uitstekend. Waarom toch zoveel van gekocht ?

Wel, vandaag was ik dan iets meer in "chill" modus. Hup, fles in de karaf om 14h00.
En dan vanaf 17h30-18h00 beginnen snoepen. Namme namme, zeggen we hier.

Nu had ik nog volop dat zwarte fruit, die jeugdigheid, maar ook beetje droog en hard.
Minder houtinvloeden dan ik me kan herinneren, het is er eerder subtiel aanwezig.
Heel donkere wijn, soms lijkt het alsof je inkt zit te degusteren. Streng neusje wel.
Deze 2008 lijkt me inderdaad een harde jaargang, die vooral veel tijd nodig heeft.
Maar geef dit beestje voldoende zuurstof, en ze tilt haar rokken op voor een proevertje.

Geduld is een schone zaak ... en met deze La Marzelle 2008 is dat nu eindelijk duidelijk geworden.

Mathijs
(18-02-2018 11:05 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Heel donkere wijn, soms lijkt het alsof je inkt zit te degusteren.
Geduld is een schone zaak ... en met deze La Marzelle 2008 is dat nu eindelijk duidelijk geworden.

Mathijs

Dat is toch wel raar eigenlijk. Vroeger werd een zo donkere kleur als "vulgair" beschouwd en later in de Parker era werd het net een kwaliteit.
Eerlijk, zelf heb ik liefst dat dit "inkt" gevoel weggesmolten is en de kleur wat verzacht is.
Ik zou eens een recent jaar willen proeven van deze wijn. Als ik me niet vergis is dat een eigenaar van Belgische origine en zijn de wijngaarden nu zelfs in biodynamie. (?)
La Marzelle 2000

Op de bots bij vrienden nog eens opnieuw geproefd, dacht laatste keer in 2015 op hunne trouw (?).

Initiële notities bevestigen ... toch al flink wat tertiaire invloeden, maar mooie oude Bordeaux.
Een neus van specerijen, was invloeden van aarde, mooi fijn hout, lekker kruidig.
In de mond niets op aan te merken, lekker verfijnd, maar eerder wat gedroogd rood fruit.
Qua afdronk niet echt fenomenaal, maar toch wat ik kan verwachten van deze jaargang.

La Marzelle bevestigt nog maar eens dat ze P/K zeer scherp zitten !

Mathijs
La Marzelle 2016

Bosfruit, ceder, wat leder. Eerder ingetogen, maar vooral verfijnd. In de mond goed evenwicht, alhoewel het cederhout net iets te prominent is op dit moment. Nog relatief compact maar toch al genietbaar.

Leuke kennismaking met deze wijn.
Ons vrienden waren jaloers van onze roadtrip vorig jaar richting Saint-Emilion...
Dus vorig weekend, genietend van de laatste zomerse dagen, richting ons vrienden om de plannen voor volgend jaar te 'fine tunen'.
Een koffer vol documentatie en 2 flesjes Rosé. Ons dichtste chateau waar we gaan verblijven is Chateau La Marzelle, het lievelingskasteel van ons vrienden en natuurlijk hun Westvlaamse connectie niet te vergeten.

Op de Kamado een mooi stukje Westvlaams Wit-Blauw en om in het thema te blijven:

"Rosé de la Marzelle 2021"
lichte zalm kleur, zoals ik het graag heb bij een rosé. Aardbeitjes in de neus en exotisch fruit. Licht en fris in de mond maar mist body om zich staande te houden bij het mals stukje vlees. Zou beter tot zijn recht komen als begeleider bij een fris slaatje. Drinkt vlotjes weg en heeft absoluut meer klasse dan de doordeweekse grootwarenhuis-rosé's. 22€ is misschien iets te prijzig voor de kwaliteit maar ik zou hem zeker nogmaals in huis halen. Al is de kans groter dat ik deze vlugger daar in het glas ga hebben dan hier. Op naar de zomer 2025Slurp



Wat schrijven zij;
Rosé de La Marzelle certified AB.

Its clear, crisp, pastel pink hue is particularly appealing to the eye.
The bouquet is broad and expressive, with a dominant strawberry and pear note complemented by a hint of citrus fruit and a lingering aroma.

It has a sharp, bold initial taste, followed by a fruity richness leading to a perfectly balanced aftertaste.



Off topic: we stuurden een berichtje naar 'Domaine du Bouscat' waar we vorig jaar wel gediend werden (zie topic:Domaine du Bouscat) of we nogmaals mochten langsgaan. Nog geen 5 minuten later werden we uitgenodigd voor een diner in zijn wijngaard met dito tasting.kusknipoog
...onze 4 daagse zal weer veel te vlug om zijn Wink

De avond afsluiten deden we in stijl, op zijn frans met een bordje kaas. Hier toverde de gastheer een fris klein flesje Mooistrooi van Meerhof op tafel. Een strowijn met ananas en rijpe perzik in de neus, in de mond idem met toefje caramel maar vooral zalvend met genoeg aciditeit. Leuk en deed het goed bij de kaasjes.
Pagina's: 1 2
Koppelingen