29-12-2010, 05:15 PM
FEESTMENU : EEND MET WHISKY
Ingrediƫnten:
-een eend van ongeveer 1,5 Ć” 2 kg
-twee flessen Single Malt
-spekreepjes
-olijfolie
-peper en zout
Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen
Nog een halve glav insjenken en opdlinke
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn
Blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op de bovenkant van de linke rand doen
Nog twee glaven whisky insjenke
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen
Deend oprape
Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalf van deend veege
De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape
Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen
De heend oprape en dove eers opedoen
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette
Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege
Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te
De vjes op de gjond zette
Uide vjes djinke wande glave sjin ob of kabot
Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle
Vijne kes!thumb
Ingrediƫnten:
-een eend van ongeveer 1,5 Ć” 2 kg
-twee flessen Single Malt
-spekreepjes
-olijfolie
-peper en zout
Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen
Nog een halve glav insjenken en opdlinke
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn
Blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op de bovenkant van de linke rand doen
Nog twee glaven whisky insjenke
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen
Deend oprape
Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalf van deend veege
De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape
Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen
De heend oprape en dove eers opedoen
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette
Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege
Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te
De vjes op de gjond zette
Uide vjes djinke wande glave sjin ob of kabot
Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle
Vijne kes!thumb