2004 nog eens geproefd, was mijn laatste fles : Aldi-jeugdzonde
beetje streng, ik herken er wel de bdx-2004 jaargang in, redelijk wat "heat" op het einde van het middenpallet en toch ook wat hinten van alcohol, niet zo denderende afdronk, scoort 87-88 voor mij, onlangs wel nog 2005 bijgekocht : zal wel een pak beter zijn, die krijgt ook een mooie score op CT
Heb ook nog eentje liggen...
Beter zal ie niet worden zeker?
(30-12-2010 09:02 PM)Bert schreef: [ -> ]Heb ook nog eentje liggen...
Beter zal ie niet worden zeker?
is nog jong, zal zeker nog evolueren, maar of ik dat wil meemaken is een ander paar mouwen
beter zal hij niet worden
WS en Quarin : 86
is zeker niet slecht en P/K niet denderend maar wel nog net aanvaardbaar, maar toch zeker nie om bij te kopen, voor 15 euro extra ben ik vandaag Montrose 2002 gaan halen, dan is de keuze toch snel gemaakt hoor
Yes! krisG is back!
op dag 2 toch al beter, ook graadje of 2 koeler gedronken : deed hem deugd, als de 2005 idd een pak beter is word ik toch benieuwd
Ja Clos René is normaal zo slecht nie hoor - die 2005 zou wel eens zeer verrassend uit de hoek kunnen komen.
Awel, ik ben die '05 aan het proeven. Zeer goed. Minder charmant dan de Clos de l'Oratoire '07, maar dat ligt aan het jaar en dus de jeugdigheid. '05 is een klassiek jaar met veel structuur, te oordelen naar deze Pomerol. Zeer mooie donker kleur met bordeaux rand. Op dit moment fris met mooie tanninestructuur en een vleugje kip (of zou dat te danken zijn aan de kippenbouillon die opstaat?). Nog eens +- 5 jaar wachten en deze jongen is à point.
(23-01-2012 11:47 PM)Matten schreef: [ -> ]....en een vleugje kip
Is dat uw vals gebit niet in het glas ?
Check. Nope! Nog een glas of 2 te gaan. Waar blijft ge Doc?
(24-01-2012 12:30 AM)Matten schreef: [ -> ]Check. Nope! Nog een glas of 2 te gaan. Waar blijft ge Doc?
'k Ben al onderweg, laptop op de schoot in de heli, zeg nu zijn we wel aan 't chatten zu.
Hmm niet veel meer over. Maar heb nog eentje
. Vinejo, is hier geen chatmodaliteit
- ik hou het niet meer bij, amper nog tijd om te proeven van mijn glas.
(23-01-2012 11:47 PM)Mt schreef: [ -> ]Awel, ik ben die '05 aan het proeven. Zeer goed. Minder charmant dan de Clos de l'Oratoire '07, maar dat ligt aan het jaar en dus de jeugdigheid. '05 is een klassiek jaar met veel structuur, te oordelen naar deze Pomerol. Zeer mooie donker kleur met bordeaux rand. Op dit moment fris met mooie tanninestructuur en een vleugje kip (of zou dat te danken zijn aan de kippenbouillon die opstaat?). Nog eens +- 5 jaar wachten en deze jongen is à point.
Onlangs de '07 geproefd. Rassige Pomerol (Blind meteen herkenbaar als Pomerol. Enfin toch voor mijn pa
). Mooie aromatische neus. Fris kantje zoals bij de '05. Nu zeer te pruimen. Alweer een uitstekende rechteroever '07.
2005 in het glas, ik denk nog wat te jong, wel heel geconcentreerd, maar de bitterheid overheerst nog iets te veel, moet nog verder versmelten, ik had mijn vorige TN uit 2011 beter nog eens herlezen voor het ontkurken, dan wist ik dat ik er nog een tijdje moest van blijven
toen een stuk beter op dag 2, dus even afwachten tot morgen voor een eindoordeel
Thuis nog een halve kist van 07 liggen - IMO goeie Pomerol qua prijs / kwaliteit !
op dag 2 toch wat beter : rijker qua smaak en de kruidigheid komt er door, heeft duidelijk kamertemperatuur nodig om wat open te komen, wel massa bezinksel
ik ga Jeff Leve volgen en ook een 89 score geven
Gisteren de 2010 in het glas.
Kleur is vrij donker met lichte evolutie aan de rand.
Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.
Veel materie in het glas, vrij fris toch met een bittertje / branderig iets in de afdronk.
Nu reeds vrij lekker maar enkele jaartjes te vroeg open getrokken.
Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.
Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.
(18-03-2021 07:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.
Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.
Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?
(18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?
Domme vragen bestaan niet Baldrick!
Wie vraagt is een dwaas voor 5 minuten, wie niet durft te vragen blijft een dwaas voor altijd...
(18-03-2021 08:39 PM)Biff schreef: [ -> ] (18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?
Domme vragen bestaan niet Baldrick!
Wie vraagt is een dwaas voor 5 minuten, wie niet durft te vragen blijft een dwaas voor altijd...
(18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef: [ -> ] (18-03-2021 07:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.
Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.
Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?
nee, het is nog anders dan kurk. Kurk gaat nooit weg.
Zo'n bordeaux met wat karton-achtige geuren, heb ik al meegemaakt dat dit weg is op dag 2. Ik heb het al vaker meegemaakt met Bordeaux, en nog nooit in een andere wijn. Geen idee waarom.
(18-03-2021 09:56 PM)Olivier schreef: [ -> ] (18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef: [ -> ] (18-03-2021 07:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.
Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.
Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?
nee, het is nog anders dan kurk. Kurk gaat nooit weg.
Zo'n bordeaux met wat karton-achtige geuren, heb ik al meegemaakt dat dit weg is op dag 2. Ik heb het al vaker meegemaakt met Bordeaux, en nog nooit in een andere wijn. Geen idee waarom.
Als je dat aroma bedoelt dat wij vroeger "het papiertje" noemden weet ik wat je bedoelt. Komt inderdaad enkel voor bij Bordeaux. Ik dacht vroeger dat het van de filter kwam, maar ik heb nooit kunnen achterhalen wat het nu exact is.
(18-03-2021 09:56 PM)Olivier schreef: [ -> ] (18-03-2021 08:23 PM)Baldrick schreef: [ -> ] (18-03-2021 07:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat: Een neus van donker fruit - leder - peper en wat nat karton.
Dat nat karton heb ik dus ook al enkele keren gehad met Bordeaux die zo in een tussenfase zit.
Domme vraag waarschijnlijk, maar bij nat karton denk ik spontaan aan kurk. Maar ik ga er van uit dat dit hier niet op slaat?
nee, het is nog anders dan kurk. Kurk gaat nooit weg.
Zo'n bordeaux met wat karton-achtige geuren, heb ik al meegemaakt dat dit weg is op dag 2. Ik heb het al vaker meegemaakt met Bordeaux, en nog nooit in een andere wijn. Geen idee waarom.
Mijn eerste indruk was idd kurk maar dit was het duidelijk niet.
(18-03-2021 09:56 PM)Olivier schreef: [ -> ]nee, het is nog anders dan kurk. Kurk gaat nooit weg.
Daar ben ik niet echt 100% zeker van. Een klant bracht me ooit een "gekurkte" fles terug en ik kon dat er niet meer aan ruiken. De fles had duidelijk al heel lang open gestaan want had al redelijk wat azijn, waardoor we ze ook niet meer konden gebruiken in de keuken.
Om te checken of dat lukt met lang open houden heb ik dan een andere gekurkte fles heel lang in de frigo gehouden, fles met maar een kwart in en idd, na lange tijd leek dat toch heel erg te vervagen en vervangen door oxidatie.
Maar wat wel zeker is: met kurk zal je ze nooit meer drinken, want het wordt azijn of pure oxidatie of allebei.