(05-07-2016 10:18 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Vanavond eens de Château de Beaucastel Blanc 2014 geprobeerd.
Kan me deels vinden in deze mooie analyse :
- Neus - ik had eerder gekookte asperges en dan ook abrikoos ( in blik op siroop ).
- Smaak - volgt de vettigheid in het glas en heeft een super lange afdronk.
Doch, het begon wat te vervelen na een tijdje - ik vrees dat we de wijn iets kouder moesten drinken.
Mathijs
(06-07-2016 12:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (05-07-2016 10:18 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Vanavond eens de Château de Beaucastel Blanc 2014 geprobeerd.
Kan me deels vinden in deze mooie analyse :
- Neus - ik had eerder gekookte asperges en dan ook abrikoos ( in blik op siroop ).
- Smaak - volgt de vettigheid in het glas en heeft een super lange afdronk.
Doch, het begon wat te vervelen na een tijdje - ik vrees dat we de wijn iets kouder moesten drinken.
Mathijs
En iets ouder
Beaucastel heeft mij destijds van m'n sokken geblazen. Topwijn, maar de witte nog niet gedronken
(06-07-2016 04:33 PM)TheWineVet schreef: [ -> ] (06-07-2016 12:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (05-07-2016 10:18 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Vanavond eens de Château de Beaucastel Blanc 2014 geprobeerd.
Kan me deels vinden in deze mooie analyse :
- Neus - ik had eerder gekookte asperges en dan ook abrikoos ( in blik op siroop ).
- Smaak - volgt de vettigheid in het glas en heeft een super lange afdronk.
Doch, het begon wat te vervelen na een tijdje - ik vrees dat we de wijn iets kouder moesten drinken.
Mathijs
En iets ouder Beaucastel heeft mij destijds van m'n sokken geblazen. Topwijn, maar de witte nog niet gedronken
Ik was van plan om deze bij de volgende Ebriosi mee te nemen, maar ik zal nog een paar jaartjes wachten dan ;-)
(06-07-2016 06:59 PM)Mr Coone schreef: [ -> ] (06-07-2016 04:33 PM)TheWineVet schreef: [ -> ] (06-07-2016 12:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (05-07-2016 10:18 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Vanavond eens de Château de Beaucastel Blanc 2014 geprobeerd.
Kan me deels vinden in deze mooie analyse :
- Neus - ik had eerder gekookte asperges en dan ook abrikoos ( in blik op siroop ).
- Smaak - volgt de vettigheid in het glas en heeft een super lange afdronk.
Doch, het begon wat te vervelen na een tijdje - ik vrees dat we de wijn iets kouder moesten drinken.
Mathijs
En iets ouder Beaucastel heeft mij destijds van m'n sokken geblazen. Topwijn, maar de witte nog niet gedronken
Ik was van plan om deze bij de volgende Ebriosi mee te nemen, maar ik zal nog een paar jaartjes wachten dan ;-)
Ik denk dat het de wijn ten goede zal komen, zowel het wachten als hem aan mij laten proeven
(06-07-2016 04:33 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Doch, het begon wat te vervelen na een tijdje - ik vrees dat we de wijn iets kouder moesten drinken.
Mathijs
En iets ouder
Beaucastel heeft mij destijds van m'n sokken geblazen. Topwijn, maar de witte nog niet gedronken
[/quote]
Begrijp niet echt waarom men deze cdp zo jong wilt drinken. Oud (+15 jaar) is zij zoveel beter.
(11-08-2016 12:34 PM)bowmore schreef: [ -> ] (06-07-2016 04:33 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Doch, het begon wat te vervelen na een tijdje - ik vrees dat we de wijn iets kouder moesten drinken.
Mathijs
En iets ouder Beaucastel heeft mij destijds van m'n sokken geblazen. Topwijn, maar de witte nog niet gedronken
Begrijp niet echt waarom men deze cdp zo jong wilt drinken. Oud (+15 jaar) is zij zoveel beter.
Idem voor goeie Bordeaux...
(11-08-2016 12:44 PM)vinejo schreef: [ -> ] (11-08-2016 12:34 PM)bowmore schreef: [ -> ] (06-07-2016 04:33 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Doch, het begon wat te vervelen na een tijdje - ik vrees dat we de wijn iets kouder moesten drinken.
Mathijs
En iets ouder Beaucastel heeft mij destijds van m'n sokken geblazen. Topwijn, maar de witte nog niet gedronken
Begrijp niet echt waarom men deze cdp zo jong wilt drinken. Oud (+15 jaar) is zij zoveel beter.
Idem voor goeie Bordeaux...
En zoveel andere "goede" rode wijnen. En verdwijnt de brett een beetje bij Beaucastel, want jong vind ik dat niet te doen.
(06-07-2016 06:59 PM)Mr Coone schreef: [ -> ] (06-07-2016 04:33 PM)TheWineVet schreef: [ -> ] (06-07-2016 12:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ] (05-07-2016 10:18 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Vanavond eens de Château de Beaucastel Blanc 2014 geprobeerd.
Kan me deels vinden in deze mooie analyse :
- Neus - ik had eerder gekookte asperges en dan ook abrikoos ( in blik op siroop ).
- Smaak - volgt de vettigheid in het glas en heeft een super lange afdronk.
Doch, het begon wat te vervelen na een tijdje - ik vrees dat we de wijn iets kouder moesten drinken.
Mathijs
En iets ouder Beaucastel heeft mij destijds van m'n sokken geblazen. Topwijn, maar de witte nog niet gedronken
Ik was van plan om deze bij de volgende Ebriosi mee te nemen, maar ik zal nog een paar jaartjes wachten dan ;-)
Hier en daar zijn er uitzonderingen in de wereld maar doorgaans kan een witte wijn beter jong gedronken worden en dat geldt ook voor Cd9.
Een jaar of misschien 2 jaar wachten kan een klein voordeel opleveren, de eerste 5 jaar zijn ze op hun best.
Grts.
Grts.
Coudoulet de Beaucastel 2011 : de witte
Fantastische neus en zo beloftevol voor het vervolg.
Maar dit werd wel een ontgoocheling. De smaak is weinig zeggend en heeft weinig te vertellen. Iets te vettig; te mollig en te ijl waardoor de fraîcheur zoek is.
Afdronk mooie zuren maar je gaat ook zoeken naar andere bestanddelen in dat soort wijn die ik niet vond.
Prijsklasse 20€ en dat is de helft te veel voor mij.
(12-03-2017 10:47 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Coudoulet de Beaucastel 2011 : de witte
Fantastische neus en zo beloftevol voor het vervolg.
Maar dit werd wel een ontgoocheling. De smaak is weinig zeggend en heeft weinig te vertellen. Iets te vettig; te mollig en te ijl waardoor de fraîcheur zoek is.
Afdronk mooie zuren maar je gaat ook zoeken naar andere bestanddelen in dat soort wijn die ik niet vond.
Prijsklasse 20€ en dat is de helft te veel voor mij.
Winevet sprak deze week van "melig" dacht ik, vond dit mooi verwoord.
Wellicht ook toepasselijk voor deze wijn.
(12-03-2017 11:05 PM)vinejo schreef: [ -> ] (12-03-2017 10:47 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Coudoulet de Beaucastel 2011 : de witte
Fantastische neus en zo beloftevol voor het vervolg.
Maar dit werd wel een ontgoocheling. De smaak is weinig zeggend en heeft weinig te vertellen. Iets te vettig; te mollig en te ijl waardoor de fraîcheur zoek is.
Afdronk mooie zuren maar je gaat ook zoeken naar andere bestanddelen in dat soort wijn die ik niet vond.
Prijsklasse 20€ en dat is de helft te veel voor mij.
Winevet sprak deze week van "melig" dacht ik, vond dit mooi verwoord.
Wellicht ook toepasselijk voor deze wijn.
Ik gebruikte voorbije week hier wel het woord " meelachtig" en langer geleden het woord " melig" ( voor mij synoniem)
Geen courante benaming in de wijntaal?
In deze wijn vond ik ook deze karaktertrek terug maar niet zo uitgesproken als in de Clos du Caillou Côtes-du-Rhône La Réserve blanc 2014 die ik vorige week dronk. (
http://www.vinejo.freebb.be/thread-279-p...l#pid71075 )
Deze smaakimpressie koppel ik aan de ervaring uit mijn jeugd met overrijpe
"Half oogst" appeltjes die dan nog weken in de kelder hadden gelegen.
(13-03-2017 01:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (12-03-2017 11:05 PM)vinejo schreef: [ -> ] (12-03-2017 10:47 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Coudoulet de Beaucastel 2011 : de witte
Fantastische neus en zo beloftevol voor het vervolg.
Maar dit werd wel een ontgoocheling. De smaak is weinig zeggend en heeft weinig te vertellen. Iets te vettig; te mollig en te ijl waardoor de fraîcheur zoek is.
Afdronk mooie zuren maar je gaat ook zoeken naar andere bestanddelen in dat soort wijn die ik niet vond.
Prijsklasse 20€ en dat is de helft te veel voor mij.
Winevet sprak deze week van "melig" dacht ik, vond dit mooi verwoord.
Wellicht ook toepasselijk voor deze wijn.
Ik gebruikte voorbije week hier wel het woord " meelachtig" en langer geleden het woord " melig" ( voor mij synoniem)
Geen courante benaming in de wijntaal?
In deze wijn vond ik ook deze karaktertrek terug maar niet zo uitgesproken als in de Clos du Caillou Côtes-du-Rhône La Réserve blanc 2014 die ik vorige week dronk. ( http://www.vinejo.freebb.be/thread-279-p...l#pid71075 )
Deze smaakimpressie koppel ik aan de ervaring uit mijn jeugd met overrijpe "Half oogst" appeltjes die dan nog weken in de kelder hadden gelegen.
Ja, t was blijkbaar niet Winevet maar jijzelf die dit had gebruikt
Vind ik een mooie omschrijving, maakt goed duidelijk wat er wordt bedoeld. Die appeltjes ook trouwens.
(13-03-2017 07:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ja, t was blijkbaar niet Winevet maar jijzelf die dit had gebruikt
Vind ik een mooie omschrijving, maakt goed duidelijk wat er wordt bedoeld. Die appeltjes ook trouwens.
Ik kon het mij niet direct herinneren. Wel een melige discussie, niet?
Coudoulet de Beaucastel 2009 (rouge)
Vanavond in het glas en hij is heerlijk op dronk op dit moment.
We dronken hem iets gekoeld (uit de kelder) en dat was prima zo! Mooie robijnrode kleur, prachtige neus. Heerlijk frisse wijn, spicy kruidigheid, peperig, mint, voldoende fruit en een middellange afdronk.
Erg lekker!
(24-04-2017 08:36 PM)Monique schreef: [ -> ]Coudoulet de Beaucastel 2009 (rouge)
Vanavond in het glas en hij is heerlijk op dronk op dit moment.
We dronken hem iets gekoeld (uit de kelder) en dat was prima zo! Mooie robijnrode kleur, prachtige neus. Heerlijk frisse wijn, spicy kruidigheid, peperig, mint, voldoende fruit en een middellange afdronk.
Erg lekker!
Coudoulet ontgoochelt nooit... goed idee om m wat frisser te drinken!
Coudoulet de Beaucastel 2007
De zoete, stroperige neus doet me denken aan stevige geëvolueerde Ch9's die ik eerder dronk als de Croix du Bois 2005 van Chapoutier of de Pignan 2005 van Reynaud, maar een stuk minder explosief, en dat is niet erg.
In de mond zijn er net genoeg zuurtjes om van deze Coudoulet een mooie, interessante Rhonewijn te maken. Die counteren het zoete voldoende om de wijn niet te zwaar, te vol en te vermoeiend te maken.
Blijft redelijk fijn, meer dan ik verwacht had. De 14,5% alc stoort niet.
Bloeit ook verder open naarmate hij langer open is.
91/100
Ik denk dat deze nu zowat op zijn top is en nog zeker een jaar of 5 zal blijven boeien.
(16-09-2017 07:05 PM)Bert schreef: [ -> ]Coudoulet de Beaucastel 2007
De zoete, stroperige neus doet me denken aan stevige geëvolueerde Ch9's die ik eerder dronk als de Croix du Bois 2005 van Chapoutier of de Pignan 2005 van Reynaud, maar een stuk minder explosief, en dat is niet erg.
In de mond zijn er net genoeg zuurtjes om van deze Coudoulet een mooie, interessante Rhonewijn te maken. Die counteren het zoete voldoende om de wijn niet te zwaar, te vol en te vermoeiend te maken.
Blijft redelijk fijn, meer dan ik verwacht had. De 14,5% alc stoort niet.
Bloeit ook verder open naarmate hij langer open is.
91/100
Ik denk dat deze nu zowat op zijn top is en nog zeker een jaar of 5 zal blijven boeien.
Al aan t oefenen voor volgende week..? ;-)
(16-09-2017 07:14 PM)vinejo schreef: [ -> ] (16-09-2017 07:05 PM)Bert schreef: [ -> ]Coudoulet de Beaucastel 2007
De zoete, stroperige neus doet me denken aan stevige geëvolueerde Ch9's die ik eerder dronk als de Croix du Bois 2005 van Chapoutier of de Pignan 2005 van Reynaud, maar een stuk minder explosief, en dat is niet erg.
In de mond zijn er net genoeg zuurtjes om van deze Coudoulet een mooie, interessante Rhonewijn te maken. Die counteren het zoete voldoende om de wijn niet te zwaar, te vol en te vermoeiend te maken.
Blijft redelijk fijn, meer dan ik verwacht had. De 14,5% alc stoort niet.
Bloeit ook verder open naarmate hij langer open is.
91/100
Ik denk dat deze nu zowat op zijn top is en nog zeker een jaar of 5 zal blijven boeien.
Al aan t oefenen voor volgende week..? ;-)
Ik had deze reactie verwacht
Ja dus; eerst even de mindere goden van 2007 aftoetsen
Vielles Vignes Roussanne 2015:
Vuursteen, ananas, mineraal, stevig en vettige toetsen.
De zuren zijn zeer aanwezig, heel boeiende wijn.
Gesteente, kruidigheid.
Nog een baby wel. 91+++
(10-10-2017 06:40 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vielles Vignes Roussanne 2015:
Vuursteen, ananas, mineraal, stevig en vettige toetsen.
De zuren zijn zeer aanwezig, heel boeiende wijn.
Gesteente, kruidigheid.
Nog een baby wel. 91+++
Lijkt me idd wel heel jong. Hoe was deze in vergelijking met de 2009? Koen of Mathijs?
(10-10-2017 08:27 PM)TheWineVet schreef: [ -> ] (10-10-2017 06:40 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vielles Vignes Roussanne 2015:
Vuursteen, ananas, mineraal, stevig en vettige toetsen.
De zuren zijn zeer aanwezig, heel boeiende wijn.
Gesteente, kruidigheid.
Nog een baby wel. 91+++
Lijkt me idd wel heel jong. Hoe was deze in vergelijking met de 2009? Koen of Mathijs?
De wijn was bijlange (nog) niet zo goed als de 2009.
De 2009 wierp je echt van je stoel, dat deed deze (nog) niet.
Ik had hem wel eerst geserveerd op een iets te warme temperatuur.
De hertasting na wat in de koelkast gezeten te hebben was een wereld van verschil.
Hier mijn nota's over deze wijn:
2) Château de Beaucastel Cuvée Roussanne Vieilles Vignes 2015 Châteauneuf du Pape
- oog: goudgeel, hoge viscositeit. Vettig in het glas
- neus: intense neus. Kruidig, fris en pompelmoes.
Na walsen: citrus en ananas
Na koeler serveren: extra toetsen van banaan en peer
- mond: zachte aanzet. Medium tot lage zuren.
Filmend en vettig in de mond met minerale toetsen, pompelmoes, citrus, ananas, honing, marsepein en nog wat bitter.
Na koud serveren: extra toetsen van banaan en passievrucht
Geserveerd op kamertemperatuur, na iets van 4-5 uur karaf.
Een volle witte wijn die toch beter tot z'n recht komt wanneer hij kouder geserveerd wordt. Fruit komt meer tot z'n recht en de wijn is completer Temperatuur speelt echt een enorme rol.
serveren aan 12°C
(11-10-2017 11:42 PM)Mr Coone schreef: [ -> ] (10-10-2017 08:27 PM)TheWineVet schreef: [ -> ] (10-10-2017 06:40 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Vielles Vignes Roussanne 2015:
Vuursteen, ananas, mineraal, stevig en vettige toetsen.
De zuren zijn zeer aanwezig, heel boeiende wijn.
Gesteente, kruidigheid.
Nog een baby wel. 91+++
Lijkt me idd wel heel jong. Hoe was deze in vergelijking met de 2009? Koen of Mathijs?
De wijn was bijlange (nog) niet zo goed als de 2009.
De 2009 wierp je echt van je stoel, dat deed deze (nog) niet.
Ik had hem wel eerst geserveerd op een iets te warme temperatuur.
De hertasting na wat in de koelkast gezeten te hebben was een wereld van verschil.
Hier mijn nota's over deze wijn:
2) Château de Beaucastel Cuvée Roussanne Vieilles Vignes 2015 Châteauneuf du Pape
- oog: goudgeel, hoge viscositeit. Vettig in het glas
- neus: intense neus. Kruidig, fris en pompelmoes.
Na walsen: citrus en ananas
Na koeler serveren: extra toetsen van banaan en peer
- mond: zachte aanzet. Medium tot lage zuren.
Filmend en vettig in de mond met minerale toetsen, pompelmoes, citrus, ananas, honing, marsepein en nog wat bitter.
Na koud serveren: extra toetsen van banaan en passievrucht
Geserveerd op kamertemperatuur, na iets van 4-5 uur karaf.
Een volle witte wijn die toch beter tot z'n recht komt wanneer hij kouder geserveerd wordt. Fruit komt meer tot z'n recht en de wijn is completer Temperatuur speelt echt een enorme rol.
serveren aan 12°C
! Wel lang in de karaf gelaten. Ik ben meer voorstander van een halve dag in de fles met een slok eruit. Dat is toch minder 'brut' en geeft heel mooie resultaten. Het geeft de wijn ook nog kans tijdens het proeven om in de fles te veranderen (en in het glas).
(12-10-2017 12:11 PM)Mr Coone schreef: [ -> ] (12-10-2017 08:26 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]! Wel lang in de karaf gelaten. Ik ben meer voorstander van een halve dag in de fles met een slok eruit. Dat is toch minder 'brut' en geeft heel mooie resultaten. Het geeft de wijn ook nog kans tijdens het proeven om in de fles te veranderen (en in het glas).
We blijven bijleren
Dat is hoe ik het door trial and error ondervind. Geen vacuvin, minder karaf als ik op voorhand weet dat ik ga drinken, ...
"Nooit voorheen kon men deze wijn in primeur aankopen, jaargang 2017 is de allereerste keer": dit krijg ik binnen via post, email...(Magnus, Thienpont...)
- Beaucastel CDP 59€
- Coudoulet 16€ (Magnum 32€)
2016 besteld maar toch twijfel of ik hier op in ga.
(08-10-2018 06:44 PM)jr02 schreef: [ -> ]"Nooit voorheen kon men deze wijn in primeur aankopen, jaargang 2017 is de allereerste keer": dit krijg ik binnen via post, email...(Magnus, Thienpont...)
- Beaucastel CDP 59€
- Coudoulet 32€
2016 besteld maar toch twijfel of ik hier op in ga.
en ook Vitis Vin
De Coudoulet is wel aan 16€ ipv 32€, jr02
(08-10-2018 07:05 PM)Bert schreef: [ -> ] (08-10-2018 06:44 PM)jr02 schreef: [ -> ]"Nooit voorheen kon men deze wijn in primeur aankopen, jaargang 2017 is de allereerste keer": dit krijg ik binnen via post, email...(Magnus, Thienpont...)
- Beaucastel CDP 59€
- Coudoulet 32€
2016 besteld maar toch twijfel of ik hier op in ga.
en ook Vitis Vin
De Coudoulet is wel aan 16€ ipv 32€, jr02
Inderdaad, recht gezet in mijn bericht
Normaal geen primeur meer voor mij maar dat ga ik wel bestellen zowel CDP als de Cdr