wijnliefhebbers

Volledige versie: wijnzot gezocht :)
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
we hadden met 10 wijnfreaks afgesproken om eens een topflessen tasting te houden naar aanleiding van het hoerechance-topic op het forum > we hadden het idee om eens ons eigen hoerechance moment te maken Big Grin

door omstandigheden is er iemand afgevallen, er is dus een plaatsje vrij

opzet van de blinde tasting : breng een fles op dronk mee van een 100-tal euro (ik heb al wat scores gezien : het is om van te duizelen)

gaat nu zondag om 14.30h door bij mij thuis in Munkzwalm-city

stuur me maar PB indien interesse Smile
zot, zotter, zotst ... 't geluk is aan de zotten
volgende keer wil ik wel meedoen :-)[/i]
excuses Kris dat ik moet afvallen...echt buiten mijn wil om en ben niet in de positie dat nog te veranderen... dju toch !

Alex

stuur je fles maar op, no problemo Wink
(13-01-2011 05:15 PM)Jan VG schreef: [ -> ]excuses Kris dat ik moet afvallen...echt buiten mijn wil om en ben niet in de positie dat nog te veranderen... dju toch !

no probs, kan gebeuren Smile

het watertanden na het lezen van de TN's zul je er wel moeten bijnemen zondagavond Wink
ik ben nu al aan 't watertanden zonder enige TN Slurp
als er maar niet teveel water is! :-)
(13-01-2011 05:39 PM)Venne schreef: [ -> ]als er maar niet teveel water is! :-)

de Zwalmbeek staat hoog : maar een nat pak heb je er toch wel voor over hoop ik? Big Grin
beter nu dan zondag ... hoop dat 't water dan al een beetje weggetrokken is (zowel in mijn mond als in de Zwalmbeek)
(13-01-2011 05:44 PM)koen schreef: [ -> ]beter nu dan zondag ... hoop dat 't water dan al een beetje weggetrokken is (zowel in mijn mond als in de Zwalmbeek)

Bij jullie zo erg dan ? Heb een en ander opgevangen in nieuws !
Ikke van Hoeilaart boven op den berg, 't is Kris G die zijn botten moet aandoen. Maar zondag moet ik daar ergens in de buurt van de Zwalmbeek zijn Wink en als dat verwaterd .... t' eerste gebod van elke wijnliefhebber: geen water bij de wijn [Afbeelding: party-smiley-7500.gif]
er is nog steeds één plaatsje vrij Wink
Iedereen denkt hier waarschijnlijk: "ik zou wel willen, maar ik heb geen fles van 100 euro" Big Grin
Had ik ook niet ... maar ken ondertussen wel een paar adreskes
Ik heb zo het gevoel dat het begrip "met uw zatte botten" wel eens een andere dimensie zou kunnen krijgen. Ik breng sowieso mijn kaplaarzen mee ! Go go !

http://www.youtube.com/watch?v=nVWLhtXlYRE
met 9 wordt natuurlijk ook heel leuk, maar ik wil zeker nog een forum-lid de kans geven om deze unieke tasting mee te maken, er is dus nog steeds 1 plaatsje vrij

(er is zeker een oplossing te vinden voor diegene die thuis geen fles van 100 euro op dronk heeft liggen Wink ik was eerst van plan om nen RP96 te schenken, maar ik heb nog iets beters gevonden...)
(15-01-2011 04:06 PM)Kris G schreef: [ -> ]ik was eerst van plan om nen RP96 te schenken, maar ik heb nog iets beters gevonden...)

nen RP uit 1996 da kan ni slecht zijn.woeha
La Rose-Pourret (Saint-Emilion) uit 1996 is het nie nono
blijven zoeken... Wink
[Afbeelding: 012.jpg]

we gaan live verslaggeving doen van de tasting Big Grin
1e wijn : Evangile 1997 : 91,9
2e wijn : Pichon-Baron 1989 : 94,2
3e wijn : Vina El Pison 1995 : 96,0
4e wijn : Wild Duck Creek Estate Heathcote Duck Muck 2000 : 92,1
5e wijn : LLC 1998 : 93,3
6e wijn : VCC 1996 : 93,8
7e wijn : Angélus 1995 : 93,0
8e wijn : Pago de los Capellanes El Picon 2004 : 92,7
9e wijn : Sassicaia 2007 : 91,4

we zijn tot de conclusie gekomen dat onze punten 1,5 tot 2 te laag liggen gemiddeld
Evangile was een opwarmerke I suppose ? Big Grin
(16-01-2011 06:32 PM)vinejo schreef: [ -> ]Evangile was een opwarmerke I suppose ? Big Grin

Wat mij verbaast is dat de Château L'Evangile nog altijd zo'n hoge score heeft gehaald en blijft halen bij de kenners.Huh

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de 97 nooit heb gedronken maar wel een aantal jaargangen uit de jaren zeventig, tachtig en de 1992. ( Staat sindsdien op mijn black list)
Ik heb deze altijd veel te duur gevonden en hebben me niet kunnen bekoren als sommige andere veel goedkopere Pomerols ( bv Clos du Clocher)
De l’Evangiles die ik dronk misten elegantie en verfijndheid na ettelijke jaren kelderverblijf.

Was dit een blinde proeverij?

Is de l’Evangile sterk verandert in de jaren 90 en na 2000?
(16-01-2011 03:52 PM)Kris G schreef: [ -> ]6e wijn : VCC 1996 : 93,4

Oe? En de flessen moesten toch 100€ per stuk kosten? Big Grin
't Is daar een beetje stil gevallen precies

[Afbeelding: drunk-men.jpg]
Evangelie was top. Wat ondergewaardeerd omdat em als eerste kwam.
En een VCC zal waarschijnlijk minder kosten als em in een zweethut gelegen heeft... So what, hij was zeeeer lekker!
als afsluiters ook nog :

Branas Grand Poujeaux 2008
La Mauriane 2008
> beide heel mooi en natuurlijk niet de kwaliteit van de 9 toppers, maar hielden toch stand, dus een mooie prestatie

Gualdo Al Luco 2001
> supertoscaner, was eigenlijk beter dan de Sas 2007, natuurlijk ook beter op dronk, wat wel de hoofdreden zal geweest zijn van het betere voorkomen

en nu eens de TN's posten Wink
de scores zijn nog lichtjes aangepast, maar de punten waren niet het belangrijkste, we zaten wel bijna altijd heel dicht bij elkaar met onze scores, mooie prestatie

we hadden wat moeite om een bovengrens aan de score te vast te leggen : de 1e Spaanse wijn zat echt heel dicht tegen de perfectie, dus een 95-score is waarschijnlijk echt wel zijn ondergrens, maar op dat moment deed de score er niet zo veel toe : meer genieten en verwondering van zo'n toppper Big Grin

de scores zijn ondertussen aangepast en geven al een beter beeld
de TN's :

* Evangile 1997 : deze Pomerol had een fantastische neus, tertiaire toetsen, rijp fruit, peper, viel klein beetje weg in de afdronk, beetje jammer dat die niet de kwaliteit kon bieden van de neus, maar natuurlijk wel top, en waarschijnlijk met iets te weinig O2 gedronken, wat meer tijd zou hem misschien nog wat beter hebben gemaakt

* Pichon-Baron 1989 : enorme materie, vlezig, werd veel te jong geschat en kan er nog een tijdje tegen, ik heb hem wel fout geserveerd, ik had moeten karaferen, maar ik had wat schrik om met platte wijn te eindigen, was gezien de aanwezige materie geen risico voor maar dat weet je niet op voorhand natuurlijk, nu maar half uur O2 gegeven op fles, werd echt met iedere slok beter, tja niks aan te doen, ik vond het een heel klein beetje spijtig dat hij niet zijn max rendement heeft kunnen tonen, maar was een schitterende ervaring en een ode aan oude bdx die eigenlijk nog piepjong was

* Vina El Pison 1995 : WOTN zonder enige twijfel, door iedereen ook zo beloont met de score, 100% Tempranillo uit het Baskenland, geen blockbuster wijn, moest het hebben van zijn elegante en complexiteit, geen enkel onderdeel : neus, midden-pallet en afdronk was iets op aan te merken, voor mij een wijn die naar perfectie neigt (perfectie is misschien niet het beste woord maar ik denk dat je ondertussen al door hebt dat dit meer dan lekker was), was de laatste verkoopbare fles in België, ervaring om nooit meer te vergeten

* Wild Duck Creek Estate Heathcote Duck Muck 2000 : eerst wat info van op hun website :
In 1994, David, due to a more than abundant crop, had filled the winery with grapes, fermenting in anything that didn’t leak. This meant leaving 4 rows of shiraz unpicked in our ‘Original Vineyard’.
As luck would have it, David forgot that these grapes were out there until discovering them 3 weeks after vintage had finished. The grapes were still in remarkably good condition, albeit a little over ripe. A good friend and fellow shiraz lover, David McKee, was down helping out around the winery and suggested that they pick the grapes and make a wine. So they went 50/50 in a new American oak barrel, and forgot about it for 2 years. At a moment when David Anderson wasn’t looking, David McKee wrote Duck’s Muck on the barrel (Duck being D. A’s nickname), and the rest is history.
To make Duck Muck, special growing conditions are necessary to produce high sugar concentrations coupled with high natural grape acids, a phenomenon the opposite to what should happen. The grapes are picked from our 'Original Vineyard' at between 16 and 17 Baume, and between 7 and 8.5g/L natural acid.
Duck Muck is an opulent and lustful wine of power, concentration, structure and balance. Matured in 100% new French and American oak hogsheads for 24 months. Approximately 1500 bottles produced.
> heel, heel speciaal : die neus kon je zelfs bijna niet beschrijven : blies je van je stoel, gaat richting Parker stijl en is een echte blockbuster, voor de liefhebbers van eens iets totaal anders zeker het proberen waard, maar aan tafel vonden we hem P/K toch aan de dure kant

* Léoville Las Cases 1998 : grafiet, evenwicht, lange afdronk en terug op bekender terrein, zal er zeker nog een tijdje tegen kunnen, elegante wijn

* Vieux Château Certan 1996 : schitterende neus en mooie zuren en afdronk, mocht het midden pallet hetzelfde niveau hebben gegeven een absolute topper, maar daar viel hij een heel klein beetje weg, maar echt een prachtwijn en een heel pak beter dan hun 1995

* Angélus 1995 : was moeilijke oefening : links of rechts? duidelijk minder hoog in zuren, veel materie en extractie, rijpe stijl, wat ons deed opmerken dat er in Saint-Emilion een enorm verschil bestaat tussen de verschillende stijlen

* Pago de los Capellanes El Picon 2004 : misschien wel de moeilijkste zoektocht van de namiddag, maar Venne en Kris zaten snel op het goede spoor, het was voor velen toch een verrassing dat dit een Spaanse wijn was, neus viel een beetje tegen, enorm midden pallet, krachtig en toch elegant (mooie combinatie), had duidelijk veel zon gekregen

* Sassicaia 2007 : al tijdje gekarafeerd, maar toch moeilijk om er door te komen, dat had natuurlijk alles met de leeftijd te maken, was heel zacht maar miste een beetje kracht, was nog een geheel nieuw pallet en dus zeker interessant, benieuwd wat die binnen een 10-tal jaar zal geven

toevoegingen en/of correcties van de tasters zijn zeker welkom : het is maar een samenvatting hé

en opmerkingen van niet-tasters zijn natuurlijk ook welkom Smile
Kris, niet veel aan toe te voegen. 't Was een schitterende tasting en inderdaad ik ben er nu nog meer van overtuigd dat we een beetje te voorzichtig met onze punten van start gegaan zijn. Voor mij persoonlijk mogen er gerust 2 punten bij, en aan de andere tasters thanks for sharing these beauties.

Ter aanvulling: de juiste naam van den Aussie de Wild Duck Creek Shiraz Duck Muck, hun topwijn, toch een "klein" verschilleke
scores eens vgl met CT en we hebben blijkbaar onze tasting-job goe gedaan : heel weinig verschil, enkel VCC 1996 zit op CT merkelijk lager en Angélus wordt op CT iets beter beloond, ik denk dat onze punten na de kleine aanpassing nu redelijk OK zitten
(17-01-2011 01:04 AM)Kris G schreef: [ -> ]we hebben blijkbaar onze tasting-job goe gedaan

tuurlijk ... alles netjes opgedronken Slurp

Alex

(17-01-2011 01:08 AM)koen schreef: [ -> ]
(17-01-2011 01:04 AM)Kris G schreef: [ -> ]we hebben blijkbaar onze tasting-job goe gedaan

tuurlijk ... alles netjes opgedronken Slurp

en gemorst Wink (sry kris)
Pagina's: 1 2 3
Koppelingen