Handel in lege Grand Cru Classé flessen
In China is een levendige handel ontstaan in lege wijnflessen van met name de grote Grand Cru Classé wijnen uit Bordeaux. Restaurants worden met regelmaat benaderd of ze hun lege flessen willen verkopen. Fraudeurs betalen enkele honderden euro’s voor bijvoorbeeld een lege fles Château Lafite Rotschild. Vervolgens worden deze flessen opnieuw gevuld met goedkope wijn en voor grof geld doorverkocht. China heeft een team van 80 rechercheurs ingezet om deze verwerpelijke praktijk een halt toe te roepen.
Vandaag een hele dag les gehad van Fiona Morisson/Thienpont (MW) en die vertelde dat als ze proeverijen hebben in Azië van hun Le Pin wijn ze er nadien op staan, en hier ook zelf bij gaan staan kijken, dat de flessen vernietigd worden om te voorkomen dat er later fraude mee wordt gepleegd.
verklaart ook het hele hoge bod op een lege fles Petrus onlangs op ebay, was dik boven de 200 euro en de veiling was nog niet ten einde
het gaat niet de goeie richting uit met onze hobby, jammer
Dat plaatst een mens voor een dilemma uiteraard ... ik heb 2 lege flessen petrus liggen.
(19-01-2011 12:20 AM)Olaf schreef: [ -> ]Vandaag een hele dag les gehad van Fiona Morisson/Thienpont (MW) en die vertelde dat als ze proeverijen hebben in Azië van hun Le Pin wijn ze er nadien op staan, en hier ook zelf bij gaan staan kijken, dat de flessen vernietigd worden om te voorkomen dat er later fraude mee wordt gepleegd.
Schitterend! Ik zie Fiona al roepen: Destloy it! DESTLOY IT!
ik heb hier nog een goede voorraad oude flessen, bijhouden dus om later te verkopen en zelf grand cru classé's mee te kopen
@jazzper: toevallig niks van 1971 in aanbieding?
Tijdens mijn rondtocht in China heb ik toch een paar rode wijntjes gedronken die vrij goed waren. Terras, drukke toeristisch plein, zuid China: 4-5€ voor een fles
PQ unbeatable. Geen enkele fatsoenlijke witte daarentegen
iemand al Japanse Koshu gedronken? Lang getwijfelfd om het in te voeren. Maar er is al iemand in het Antwerpse die het doet
Revue du Vin de France lanceert Chinese editie
vrijdag 14 januari 2011 - (js) - La Revue du Vin de France (RVF), het bekendste Franse maandblad over wijn, lanceert deze lente een editie voor de Chinese markt. Dat meldt de Group Marie Claire, uitgever van de titel.
La Revue du Vin de France werd gesticht in 1927 en is het grootste Europese wijnblad en het derde in de wereld, na Decanter en Wine Spectator. Uitgever Jean-Paul Lubot zegt dat de Chinese wijnmarkt een “ware explosie” doormaakt en dat RVF daar moet op inspelen. De Chinese versie zal maandelijks verschijnen en ter plaatse gemaakt worden door Chinese journalisten. Een deel van de artikelen zullen uit de F’ranse versie van het blad worden overgenomen. Een ander deel van de Chinese RVF zal specifiek inspelen op de Chinese wijnmarkt en -consumptie. De Groupe Marie Claire werkt samen de grote Chinese uitgever SEEC Media Group die vooral bekend is van het economische magazine Caijing. SEEC werkt ook samen met andere buitenlandse uitgevers zoals Time, Mondadori en Ziff Davis en publiceert Chinese edities van bekende internationale titels zoals Capital Week en Sports Illustrated. De Chinese editie van RVF zal eind mei voorgesteld worden in de Chinese hoofdstad Peking, waar dit jaar voor het eerst een grote wijnbeurs wordt georganiseerd.
Chinezen en cijfers, aiaiai.....ik begin bang te krijgen dat de rijke chinees alles wat boven 18/20 gaat scoren in RVF per sé (lees: ongeacht de prijs) moeten hebben met alle gevolgen vandien voor de modale wijnliefhebber...of ben ik te pessimistisch?
Dit nieuws geeft me alvast ook een onbehaaglijk gevoel...
Vrees er ook voor en misschien wel sneller dan de meeste denken ... in China gaat alles snel. Kunnen alleen maar hopen dat ze zelf topwijnen beginnen te maken ... chauvinistisch zijn ze gelukkig ook.
Las het artikel waarover Olaf het heeft ook, en mijn onmiddellijke bedenking was, verdorie nu gaan ze zeker andere appellaties aanboren ook. Hopelijk blijven ze met hun tekkels van alles wat niet Bdx is! Subiets gaan de prijzen overal omhoog.... Toch leven ze daar op een economische zeepbel, 10.3% economische groei in 1 jaar, dat hou je niet vol!
er stond in de decanter van twee of drie maanden geleden een mooie lezersbrief van een engelsman: "... waarom zou ik nog van een streek houden die duidelijk niet meer van mij houdt, waarom zou ik nog aandacht schenken als ze mij geen aandacht schenken..."
er is fantastische wereldwijn, italiaanse, spaanse etc te scoren met dezelfde kwaliteit voor minder geld en genoeg voorraad
Bwa, ik blijf toch houden van Scarlett Johansson terwijl zij nog nooit van mij heeft gehoord en mocht ze mij kennen ook totaal niet in mij geïnteresseerd zou zijn...
(29-01-2011 12:19 PM)koen schreef: [ -> ]Vrees er ook voor en misschien wel sneller dan de meeste denken ... in China gaat alles snel. Kunnen alleen maar hopen dat ze zelf topwijnen beginnen te maken ... chauvinistisch zijn ze gelukkig ook.
Was in November bij tonnelerie Boutes in Bordeaux en tijdens de ronleiding waren ze vaten aan het laseren voor een Chinse wijn met de naam "Château (jawel) SunGod"
Herinner me in China ne cabernet "Great Wall" ... origineel zijn ze nie maar was nog één van de beteren die ik daar gedronken heb.
ze hebben weer een kasteel gekocht in Bordeaux
stopt om jullie hier toch druk in te maken. Er is:
1: niets wat je er aan kunt doen
2: zoveel meer te ontdekken in de wijnwereld
3: binnenkort een nieuwe hype die gaat komen voor de chinezen en ze zullen BDX beu zijn. Geef het 10 jaar en ze zullen zich focussen op Italië, Bourgogne of Nappa.
Dan zal BDX terug komen krabben en hebben wij andere leuke dingen gevonden.
Er is maar 1 ding dat kan gebeuren en dat is Europa die meer uitvoertaxen moet heffen als er wijnen buiten europa moeten worden geëxporteerd. Maar dat gaat nooit van zijn leven gebeuren omdat ze er te veel op verdienen en dat heffen zal de totale export van andere landen vernietigen.
Maak jullie klaar voor een second wave hoor. Landen als HongKong hebben hun accijnzen op wijnen afgeschaft omdat ze een grotere draaitafel voor bdx willen worden. Hoe meer dat je u er druk in maakt hoe slechter het is voor je tikker.
Ben benieuwd naar die "new wave", als het inderdaad Bourgogne wordt, zullen ze wel op enkele moeilijkheden stuiten om er hun weg in te vinden. Wat betreft die tikker, hulp is al onderweg !
(02-02-2011 05:22 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Ben benieuwd naar die "new wave", als het inderdaad Bourgogne wordt, zullen ze wel op enkele moeilijkheden stuiten om er hun weg in te vinden. Wat betreft die tikker, hulp is al onderweg !
bij de officieële proeverijen van de bourgogne zit het nu al vol met chinezen en ook in de bourgogne zijn ze zich al grotendeels op azië aan het richten...
soit goede bourgogne is toch zelden of nooit voor mijn portemonnee dus fuck it (vraag me wel af bij wat aziaten die wijn gaan drinken want bijna letterlijk niks van hun eten past bij die wijnen)
Hé, Jazz, heb er niet zoveel ervaring mee maar ik zou me nochtans perfect een pinot noir bij sommige Oosterse gerechten kunnen indenken... Of zit ik totaal verkeerd?
Als de Chinezen de chateau's kopen, goedkoop werkvolk importeren, wordt de wijn goedkoper
(02-02-2011 06:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hé, Jazz, heb er niet zoveel ervaring mee maar ik zou me nochtans perfect een pinot noir bij sommige Oosterse gerechten kunnen indenken... Of zit ik totaal verkeerd?
totnutoe nog maar twee juiste matches gehad: chambolle musigny en gevrey chambertin (aziatisch eten vraagt wat sterkere, gecorseerde wijnen of fruitbommen met toch de nodige tannines)
bij japanse keuken is het een ander verhaal natuurlijk daar past imho bourgogne fantastisch bij
idem dito voor wit trouwens
(02-02-2011 08:20 PM)jazzper schreef: [ -> ] (02-02-2011 06:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hé, Jazz, heb er niet zoveel ervaring mee maar ik zou me nochtans perfect een pinot noir bij sommige Oosterse gerechten kunnen indenken... Of zit ik totaal verkeerd?
totnutoe nog maar twee juiste matches gehad: chambolle musigny en gevrey chambertin (aziatisch eten vraagt wat sterkere, gecorseerde wijnen of fruitbommen met toch de nodige tannines)
bij japanse keuken is het een ander verhaal natuurlijk daar past imho bourgogne fantastisch bij
idem dito voor wit trouwens
is niet de bedoeling om een rosé te gaan vergelijken met een pinot noir. Maar er zijn veel rosé's die passen met pikkante aziatische gerechten. Juist omwillen van het fruitig en zacht karakter. Het eten laat de wijn een beetje opfleuren. Dus in mijns inziens zou het wel een goed mee kunnen passen. Krachtig eten met krachtige wijnen is denk ik niet de beste oplossing tenzij dat je het snel beu wilt worden? niet? Wat ik wel geleerd heb is dat witte wijnen op eik gerijpt super gaat met pikante gerechten. Het is precies alsof het pikant karakter van de wijn wat wegsmelt. Dus een goede kans voor de meursaults.
(02-02-2011 08:20 PM)jazzper schreef: [ -> ]totnutoe nog maar twee juiste matches gehad: chambolle musigny en gevrey chambertin (aziatisch eten vraagt wat sterkere, gecorseerde wijnen of fruitbommen met toch de nodige tannines)
Dronk in september een Ht-Médoc (Larose Trintaudon 2005 - een wat mij betreft makkelijk drinkbare, toegankelijke Bdx waarmee niks verkeerd is) bij Chinese (niet-pikante) schotels en leek me wonderlijk goed te gaan...