(02-02-2011 11:54 AM)Alex schreef: [ -> ] (31-01-2011 01:07 PM)Peter VdV schreef: [ -> ]Wijn sabreren? Hmm. Champagne dus!!!
wel dus... het ging hier hoofdzakelijk over het sabreren van magnumflessen van stille wijnen...
portomes gebruiken, fles schuin houden, schoon op de naad vasthouden en slaan maar
Ik weet niet of het hier op z'n plaats staat, maar kan je eigenlijk ergens zien hoeveel Magnums of groter er van een bepaalde wijn en jaargang geproduceerd zijn?
Of kan je dat enkel aan het domein zelf vragen? En antwoorden ze daar dan op?
Ik denk dat dit een beetje streekgebonden is, bij Bourgogne ga je het wel vaak zien, omdat het minuscule oplagen zijn in magnum, en in Spanje ben ik het toch ook al verschillende keren tegengekomen, maar voor bvb. Bordeaux, Beaujolais spot je het slechts een zeldzame keer.
(10-01-2019 09:56 PM)Kupers schreef: [ -> ]Ik denk dat dit een beetje streekgebonden is, bij Bourgogne ga je het wel vaak zien, omdat het minuscule oplagen zijn in magnum, en in Spanje ben ik het toch ook al verschillende keren tegengekomen, maar voor bvb. Bordeaux, Beaujolais spot je het slechts een zeldzame keer.
Ik het mijn vraag gestuurd naar het betreffende domein, eens benieuwd of ze hierop willen antwoorden.
Antwoord gekregen op mijn vraag bij Antinori:
"Regarding your question, this is the total number of Solaia 2015 bottles produced:
0,75L - 84.000
1,5L - 1.000
3L - 250
6L - 125 "
Moest het eens iemand van pas komen hier
(15-01-2019 08:01 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Antwoord gekregen op mijn vraag bij Antinori:
"Regarding your question, this is the total number of Solaia 2015 bottles produced:
0,75L - 84.000
1,5L - 1.000
3L - 250
6L - 125 "
Moest het eens iemand van pas komen hier
Ik heb pas interesse vanaf 9 liter