25-01-2011, 11:52 PM
Heeft er iemand concrete ervaring met Joanin Bécot? Eventueel de 2006? Met als eigenares de dochter van Beausejour Bécot uit St-Emilion, Juliette als ik me niet vergis.
(08-09-2011 08:14 PM)Hugel schreef: [ -> ]toch ook serieus gestegen in prijs tijdens de wijnfestivals in Auchan:
de 2006 kocht ik daar nog aan 12.5
de 2008 aan 13.5 als ik mij niet vergis,
de 2009 nu aan 18.5!!
(08-09-2011 08:50 PM)vinejo schreef: [ -> ](08-09-2011 08:14 PM)Hugel schreef: [ -> ]toch ook serieus gestegen in prijs tijdens de wijnfestivals in Auchan:
de 2006 kocht ik daar nog aan 12.5
de 2008 aan 13.5 als ik mij niet vergis,
de 2009 nu aan 18.5!!
Ja, inderdaad, is ook de reden waarom ik de 2006 opentrok (tegen mijn principe in om momenteel jaargang 2006 te mijden) - wou eens proeven of ie dit waard is.
Ondertussen is de wijn wel bijzonder mooi open gekomen, in de neus dat typische Saint-Emilion fruitgebak (frambozen, besjes), een zeer opvallende maar fijne minerale touch (potloodslijpsel) en zelfs wat peper.
De mond is al wat zachter (met wat koffietoetsen) maar op het einde bijten zowel zuren als tannines redelijk door.
Ben nu wél overtuigd, dit komt goed, misschien zelfs héél goed.
Als ik in Auchan geraak neem ik sowieso een paar flesjes 09 mee.
(12-10-2011 10:58 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Dag 2:
De mineraliteit overheerst nog meer in de neus dan gisteren naast de punch cassis. Terug zwarte kersen met kruidige inslag en wat gebrande toetsen, koffie en bittertje in de mond. Zéér veelbelovend voor binnen enkele jaren (tannines en mooie zuurdrempel). Absoluut geslaagd ! Een alternatief voor de meerwaarde zoeker aan betaalbare prijzen in de Bdx 2009 (ik vind 20 euro hier toch meer dan de moeite).
(14-10-2011 02:41 PM)Matten schreef: [ -> ]Oké, wanneer doen we dat Doc ?
Citaat:Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve.
Citaat:Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015.
(26-05-2013 02:14 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Citaat:Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve.
Citaat:Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015.
De 2009 laat ik nog zeker 5 a 10 jaar in de kelder.
De 2010: zeker nog 10 jaar rust nodig in die kelder.
De 2002 begint nu top te worden.
De 2002 kocht ik aan minder dan 10 Euro.(koopje) ( aankooppunt: melkerij 1)
De 2009 en 2010 rond de 18 Euro. (aankooppunt : melkerij 2)
(26-05-2013 03:34 PM)Innesto schreef: [ -> ](26-05-2013 02:14 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Citaat:Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve.
Citaat:Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015.
De 2009 laat ik nog zeker 5 a 10 jaar in de kelder.
De 2010: zeker nog 10 jaar rust nodig in die kelder.
De 2002 begint nu top te worden.
De 2002 kocht ik aan minder dan 10 Euro.(koopje) ( aankooppunt: melkerij 1)
De 2009 en 2010 rond de 18 Euro. (aankooppunt : melkerij 2)
Mijn resterend 5-tal 2009 gaat ook schoon een aantal jaren blijven liggen waar ze nu liggen. Hoe schat je jaargang 2010 in Don?
(27-05-2013 12:39 PM)don quichotte schreef: [ -> ](26-05-2013 03:34 PM)Innesto schreef: [ -> ](26-05-2013 02:14 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Citaat:Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve.
Citaat:Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015.
De 2009 laat ik nog zeker 5 a 10 jaar in de kelder.
De 2010: zeker nog 10 jaar rust nodig in die kelder.
De 2002 begint nu top te worden.
De 2002 kocht ik aan minder dan 10 Euro.(koopje) ( aankooppunt: melkerij 1)
De 2009 en 2010 rond de 18 Euro. (aankooppunt : melkerij 2)
Mijn resterend 5-tal 2009 gaat ook schoon een aantal jaren blijven liggen waar ze nu liggen. Hoe schat je jaargang 2010 in Don?
Weet ik niet; heb de 2010 nog niet gedegusteerd.Maar als ik mijn ervaring aan de 2008 toets die ik verleden jaar dronk was deze nog in een zeer gesloten fase en heeft nog zeker 5 a 10 jaar nodig.
En aangezien ik de 2010 als een echt bewaarjaar beschouw verwacht ik meer dan 10 jaar nog voor hij op punt is.
De 2009 plan ik vroeger te drinken.( +/- 5 jaar?)
(26-05-2013 01:40 PM)Innesto schreef: [ -> ]Château Joanin Bécot 2009
Na enige tijd nog eens zin in een Bordeaux... daar ik na jaargang 2005 Bordeaux, om voor de hand liggende redenen links liet liggen, tot ik mij opnieuw liet verleiden tot de fel bejubelde jaargang 2009 was het wikken en wegen wat ik zou opentrekken.
De keuze viel uiteindelijk op de Château Joanin Bécot 2009. Volgens Colruyt en een ooit haast lyrische heer Bloeykens op dronk met nog wat reserve. Volgens B&D alsook Bernard Burtschy best nog een half jaartje wachten en liefst pas ontkurken na 2015. Ik hoef je zeker niet te vertellen wie het waarschijnlijk bij het rechte eind heeft...
Direct na openen vrij tot zeer gesloten. In de mond licht bitter. Direct voor een uurtje of twee de karaf in. Ook na een zuurstofkuurtje niet al te uitbundig in de neus. Bosvruchten, kersen, peper en vrij mineralig. In de mond overtuigender dan in de neus: zacht en soepel, zeker geen krachtpatser, donker fruit, fris en een bittertje op het eind, zachte tannines die misschien nog niet helemaal versmolten zijn.
Aangename en lekkere wijn maar op dit moment voor mij ook niet echt top. Benieuwd hoe dit evolueert binnen enkele jaartjes, maar aan 21 euro is mijns inziens de grens van een gerechtvaardigde p/k toch stilaan overschreden, althans voor wat je anno 2013 in het glas krijgt.
(08-09-2011 08:50 PM)vinejo schreef: [ -> ](08-09-2011 08:14 PM)Hugel schreef: [ -> ]toch ook serieus gestegen in prijs tijdens de wijnfestivals in Auchan:
de 2006 kocht ik daar nog aan 12.5
de 2008 aan 13.5 als ik mij niet vergis,
de 2009 nu aan 18.5!!
Ja, inderdaad, is ook de reden waarom ik de 2006 opentrok (tegen mijn principe in om momenteel jaargang 2006 te mijden) - wou eens proeven of ie dit waard is.
Ondertussen is de wijn wel bijzonder mooi open gekomen, in de neus dat typische Saint-Emilion fruitgebak (frambozen, besjes), een zeer opvallende maar fijne minerale touch (potloodslijpsel) en zelfs wat peper.
De mond is al wat zachter (met wat koffietoetsen) maar op het einde bijten zowel zuren als tannines redelijk door.
Ben nu wél overtuigd, dit komt goed, misschien zelfs héél goed.
Als ik in Auchan geraak neem ik sowieso een paar flesjes 09 mee.
(14-02-2015 06:15 PM)vinejo schreef: [ -> ](08-09-2011 08:50 PM)vinejo schreef: [ -> ](08-09-2011 08:14 PM)Hugel schreef: [ -> ]toch ook serieus gestegen in prijs tijdens de wijnfestivals in Auchan:
de 2006 kocht ik daar nog aan 12.5
de 2008 aan 13.5 als ik mij niet vergis,
de 2009 nu aan 18.5!!
Ja, inderdaad, is ook de reden waarom ik de 2006 opentrok (tegen mijn principe in om momenteel jaargang 2006 te mijden) - wou eens proeven of ie dit waard is.
Ondertussen is de wijn wel bijzonder mooi open gekomen, in de neus dat typische Saint-Emilion fruitgebak (frambozen, besjes), een zeer opvallende maar fijne minerale touch (potloodslijpsel) en zelfs wat peper.
De mond is al wat zachter (met wat koffietoetsen) maar op het einde bijten zowel zuren als tannines redelijk door.
Ben nu wél overtuigd, dit komt goed, misschien zelfs héél goed.
Als ik in Auchan geraak neem ik sowieso een paar flesjes 09 mee.
Voor Valentijn een wijn uitgekozen met roze capsule.
De 2006 Joanin Bécot.
Eerste neus: boter, boter en boter. Veel boter dus. Beetje té veel boter eigenlijk.
Bij een tweede snuif heb ik amandelkoekjes.
Een derde snuif: rijpe braambessen.
Vierde snuif: potloodpunt, jawel.
Dit wordt beter met de snuif.
Plots ook cacao en tabak.
Snel een slok.
Zet zacht aan, dan een harder middenstuk, smelt naar t einde toe in de mond.
Rokerig in de afdronk.
Benieuwd wat dit geeft bij de zelfgemaakte pizzas van M&M