wijnliefhebbers

Volledige versie: Westvleteren
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5
(04-11-2011 11:42 PM)gertt schreef: [ -> ]Vinejo; raar uw reactie; bier brouwen of wijn verbouwen is toch iets heel anders....

Gertt, ik denk dat 75 cl wijn maken niet duurder is dan 2 liter bier brouwen...?
(04-11-2011 11:42 PM)gertt schreef: [ -> ]brouwen of om 't even welke Trapist kost toch evenveel denk ik....waarom moeten dan die "arme" paters van Vleteren vier keer meer vragen voor hun produkt watte?
Er is toch ook wijn die 3 euro/fles en andere die 300 euro de fles kost...?
Mij lijkt bierbrouwen simpelder; niet afhankelijk van de oogst (het weer),....Als je de trapisten mag beschouwen als de premiers cru's dan zie ik niet in waarom die éne juist 4x meer moet kosten dan de anderen.banghead
Maar het is wel zo als je wenst te bestellen bij de abdij zelf dan zal je veel geduld moeten hebben. Telefonisch zijn ze maar enkele uren beschikbaar per dag. Het heeft mij de laatste keer 3 maanden gekost om een bestelling te plaatsen. Natuurlijk kun je altijd terecht 'in de vrede'-taverne rechtover de abdij' waar je tevens enkele flesjes kan kopen (ze hebben niet steeds alles in voorraad en wel duurder dan in de abdij).
Vanavond een (minimum) 5 jaar oude WestVleteren gedronken.
Evenaart het gevoel wat je hebt bij het degusteren van topwijnen.
Fantastische neus met chocolade en minerale toetsen. Romig, zacht en lang in de mond.
Prijs-kwaliteit beter dan elke wijn die ik ooit dronk...
Stoppen met trappist is een must en een waar plezier, drinkt wat door, beetje meer dorstlessend, en geeft extra punch, we moeten fier zijn op dit produkt van bij ons ...In SSS een traditie. I'm a believer. Slijpt het smaakpalet. Herinner de Chimay after party !!
(16-12-2011 01:08 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Stoppen met trappist is een must en een waar plezier, drinkt wat door, beetje meer dorstlessend, en geeft extra punch, we moeten fier zijn op dit produkt van bij ons ...In SSS een traditie. I'm a believer. Slijpt het smaakpalet. Herinner de Chimay after party !!

Inderdaad, heb een goed voorbeeld aan u genomen!
cheers
(16-12-2011 01:16 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-12-2011 01:08 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Stoppen met trappist is een must en een waar plezier, drinkt wat door, beetje meer dorstlessend, en geeft extra punch, we moeten fier zijn op dit produkt van bij ons ...In SSS een traditie. I'm a believer. Slijpt het smaakpalet. Herinner de Chimay after party !!

Inderdaad, heb een goed voorbeeld aan u genomen!
cheers

Never back down !!!
(16-12-2011 01:03 AM)vinejo schreef: [ -> ]Prijs-kwaliteit beter dan elke wijn die ik ooit dronk...

Voila, en dat vergeten velen onder ons wel eens...
Qua trappist sta ik vaak alleen met mijn voorkeur voor dubbele westmalle. De donkere, dus. Blauwe chimay en westvleteren vind ik te zoet, te dik en te zwaar.
Fijne bieren, maar niet echt mijn meug. En de hype rond westvleteren vind ik er, vangeluwenogantoe, een heel eind over.

Graag maak ik een uitzondering voor de occasionele orval, als het eens een keertje wat geparfumeerder mag zijn.

Maar voor mij dus: westmalle, droog, pittig, dorstlessend en met veel karakter.
En de tripel van Westmalle?
(16-12-2011 10:34 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Qua trappist sta ik vaak alleen met mijn voorkeur voor dubbele westmalle. De donkere, dus. Blauwe chimay en westvleteren vind ik te zoet, te dik en te zwaar.
Fijne bieren, maar niet echt mijn meug. En de hype rond westvleteren vind ik er, vangeluwenogantoe, een heel eind over.

Graag maak ik een uitzondering voor de occasionele orval, als het eens een keertje wat geparfumeerder mag zijn.

Maar voor mij dus: westmalle, droog, pittig, dorstlessend en met veel karakter.

Westmalle vind ik weinig complex. Kan niet tippen aan een Rochefort 10 bvb.
Chimay zou ik toch niet zoet noemen...?
- trippel van Westmalle is duidelijk een eleganter, subtieler bier dan de dubbele. Maar die laatste vind ik de tofste.

- in dat laatste zinnetje zit trouwens de clou: "vind ik". Er worden natuurlijk geen slechte trappisten gemaakt in ons land, ik zal geen rochefort 10 wegjagen als hij aan mijn deur komt kloppen, en het is dus allemaal een kwestie van smaak. Tel daarbij het feit dat ik de meeste abdij-en trappistenbieren van het hoogste echelon sowieso te zoet vind en we zijn waar we moeten zijn: de dubbele westmalle is misschien niet de meest complexe trappist, maar het is "mijn" trappist. Mijn broer gaat dan weer voor de "groene" rochefort...
(17-12-2011 10:32 AM)Jordaens schreef: [ -> ]- trippel van Westmalle is duidelijk een eleganter, subtieler bier dan de dubbele. Maar die laatste vind ik de tofste.

Met die laatste ben ik nog niet op reis geweest, dus of dat de tofste is weet ik niet.... Nee, sorry Jordaens vergeef me m'n dwaze humor.
Ik dronk een paar jaar geleden een romige Westmalle dubbel van een jaar of 3 oud, heerlijk, ik was verkocht, werd geschonken op het eind van een receptie waar hoofdzakelijk Spaanse wijn werd geschonken. Fris man !
Een Chimay blanche van 't vat op een zomers terras in Chimay land is gewoon een must. Heerlijk bittere hop, onversneden plezier !!
Rochefort 8 of 10 na een paar jaar kelder is gewoon schitterend,....cheers
We moeten echt meer trappisten gaan drinken... vooral na enkele jaartjes kelderrust. P/Q altijd top !
Daarstraks 2 Duvels gedronken, wegens enkel keuze tussen Leffe, Jupiler, Duvel en boecht Cava.

Eerlijk gezegd heb ik het succes van Duvel nooit begrepen, in een land met zoveel heerlijke bieren. Geef mij maar Rochefort (de 8, de 10 is voor de meeste gelegenheden een beetje "té" bij mij), Chimay, Orval, Westmalle of een Palm Royale.
Ik ook niet zu, krijg daar altijd een kater van en doe daar raar dingen van.... d'r zit daar raar stuff in... afblijven geblazen.
Toch ook nog even de Rodenbach Vintage belichten, de 07 is zeer lekker, 09 nu nog af en toe in Colruyt, echt kopen waard !
Dat kan ik alleen maar beamen. Eén van de beste bieren die ik ooit heb gedronken.
Vorig weekend het genoegen gehad een 8 en een 12 te mogen drinken.
Allebei blind geschonken in een reeks met verder nog Rochefort 8, Chimay blauw, Kempisch Vuur (lijkt me wel een mooi biertje voor een welbepaald forumlid Wink ) en Troubadour.
Hoe goed deze laatste twee ook mogen zijn, ze vielen allebei uit de toon naast de trappisten. Het verschil (door iedereen blind eruit gehaald) zit m niet zozeer in de neus maar vooral in de mond. Trappist blijft langer fris en dooft niet uit in de mond zoals bvb t kempisch vuur wel nogal snel deed... (sic)

Met wat hulp van superspecialist St Canarus (die na 5 minuten bij elk bier de juiste naam kon plaatsen) zijn we er allen in geslaagd de bieren te herkennen.
Kwalitatief schoten de twee WV er bovenuit (tot onze grote spijt eigenlijk, in het besef dat we die bier bijna niet kunnen drinken). Vooral de honingtoets was opvallend, beide bieren waren makkelijk te linken.
Op de derde plaats kregen we de Rochefort, met zijn typisch kruidige neus en complexe mond (het verhaal over de nitrieten zal ik hier best niet vertellen.. )
Vierde dus Chimay, die wat gewoontjes leek bij de drie andere bieren.

ge moet dat eens doen, zo n blindbierproeverij, echt plezant.. (twee flesjes per bier voor vier man is genoeg, dus voor t budget moet je t niet laten)
(22-02-2012 06:57 PM)vinejo schreef: [ -> ]Vorig weekend het genoegen gehad een 8 en een 12 te mogen drinken.
Allebei blind geschonken in een reeks met verder nog Rochefort 8, Chimay blauw, Kempisch Vuur (lijkt me wel een mooi biertje voor een welbepaald forumlid Wink ) en Troubadour.
Hoe goed deze laatste twee ook mogen zijn, ze vielen allebei uit de toon naast de trappisten. Het verschil (door iedereen blind eruit gehaald) zit m niet zozeer in de neus maar vooral in de mond. Trappist blijft langer fris en dooft niet uit in de mond zoals bvb t kempisch vuur wel nogal snel deed... (sic)

Met wat hulp van superspecialist St Canarus (die na 5 minuten bij elk bier de juiste naam kon plaatsen) zijn we er allen in geslaagd de bieren te herkennen.
Kwalitatief schoten de twee WV er bovenuit (tot onze grote spijt eigenlijk, in het besef dat we die bier bijna niet kunnen drinken). Vooral de honingtoets was opvallend, beide bieren waren makkelijk te linken.
Op de derde plaats kregen we de Rochefort, met zijn typisch kruidige neus en complexe mond (het verhaal over de nitrieten zal ik hier best niet vertellen.. )
Vierde dus Chimay, die wat gewoontjes leek bij de drie andere bieren.

ge moet dat eens doen, zo n blindbierproeverij, echt plezant.. (twee flesjes per bier voor vier man is genoeg, dus voor t budget moet je t niet laten)

Awel, da's dus wat ik persoonlijk ook vind. WV toch net iets beter dan de rest. Maar gevolgd door Rochefort. Al moet ik ook zeggen dat de laatste keer dat ik WV dronk, dat mij niet zo erg beviel. Zwaar, zoet. Mijn interesse was snel over.
Zet 's wat Struise Brouwers naast West-Vleteren , benieuwd ? St Amatus, Pannepot...mmmmm.
Hoeft niet eens naast West Vleteren te zijn, Doc. Doe gewoon eens de test met Rochefort of zelfs Westmalle... Lijkt me zeer interessant: vinden we een bier dat de vergelijking aan kan..?
Toevallig gisteren enkele proefflessen van de Struise Brouwers in m'n kar gegooid. Zal de test doen. Wel niet met WV, want niet in huis en nog nooit gedronken, maar met Rochefort en/of Sint-Bernardus.
(22-02-2012 10:32 PM)33S schreef: [ -> ]Toevallig gisteren enkele proefflessen van de Struise Brouwers in m'n kar gegooid. Zal de test doen. Wel niet met WV, want niet in huis en nog nooit gedronken, maar met Rochefort en/of Sint-Bernardus.

Aha, ben benieuwd naar je bevindingen. Blind proeven hé! Wink
(22-02-2012 10:37 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-02-2012 10:32 PM)33S schreef: [ -> ]Toevallig gisteren enkele proefflessen van de Struise Brouwers in m'n kar gegooid. Zal de test doen. Wel niet met WV, want niet in huis en nog nooit gedronken, maar met Rochefort en/of Sint-Bernardus.

Aha, ben benieuwd naar je bevindingen. Blind proeven hé! Wink

Wel vermelden welke DSB je er naast zette...kijk uit naar je verslagje cheers
Gisteren nog een Pannepeut 2006 gedronken, deze kan gerust naast een WV staan. Ook de Pannepot 07 is nu héérlijk maar iets meer reglisse dan de peut. In hun jeugd is dit mss wat storend voor sommigen. Sjieke brouwers trouwens:-)
Black Albert op leeftijd blijft mijn favoriet.
Even een Zita bierke in het glas gedaan:-)
Ne Westvleteren 12 van een jaar of 5 oud.. jawadde, content dat ik er toch enkele heb kunnen bewaren.
Tres complex geworden, alle extremen zijn afgevlakt. Vooral de mond is super geworden!
Ha! Zalig...
Bij mij een St Bernardus Abt 12 op dit moment. Een jongske. De tweelingbroer van Westvleteren 12. Maar toch verschillend hoor... Zéér lekker, maar W-Vl is de top.
En nu een Black Albert van 5 jaar, nog beter!:-)
(02-06-2012 12:08 AM)Venne schreef: [ -> ]En nu een Black Albert van 5 jaar, nog beter!:-)

De volgenden dat ge pakt wordt waarsch nog beter Smile
tzal voor morgenavond zijn... morgen druk dagske:-)
Dit topic eigenlijk net ontdekt...
Gisteren de gelegenheid gehad om alle W-Vleters eens te kunnen proeven. Voor mij springt de 8 er toch uit, meer frisheid dan de 12. De 12 is voor mij een zalig degustief bier is wegens zijn volle romigheid maar de 8 spreekt me het meeste aan. De blonde blijft een zeer lekker biertje maar was voor mij de minste (deze wel als laatste gedronken, was misschien geen goed idee). Deze laatste dronk wat moeilijker weg dan de 2 vorige.
De vergelijking van de Abt12 kan ik begrijpen maar de W-Vl 12 is toch net iets complexer.
Ik heb er nog een paar liggen, die gaan effe rusten :-)

ps, ik las hier iets van de Struise Brouwers? Philippe is een collega van me :-) Moet hun biertjes nog wel eens proeven. Kga em eens vragen een degustatie pakketje mee naar het werk te brengen!
Pagina's: 1 2 3 4 5
Koppelingen