16-02-2011, 09:52 AM
Ik had er een tijdje geleden iets over gelezen en gisteren kwam ik (in een Bio-winkel, of all places ;-) een paar flessen tegen van zijn "Premieres Vendanges" 2009.
Dat is dus een 100% Gamay die zo natuurlijk mogelijk wordt gevinifieerd (geen hout, niet geklaard, niet gefilterd en zonder zwavel).
Gisterenavond heb ik 'm dan maar ineens opengetrokken; In de neus, rijpe framboos, kersenlikeur en snoepjes (vind geen betere beschrijving), in de mond, kilo's sappig, rijp fruit, dat perfect in evenwicht wordt gehouden door knapperige zuren en alcohol-prikkeltjes in de afdronk.
Niet echt complex of zo, maar wel een heel zuivere, sappige, simpelweg lekkere wijn. Beste bewijs: binnen het uur was 3/4 van de fles eraan ;-)))
Rode Loire-wijnen kunnen mij meer en meer boeien !!!
Dat is dus een 100% Gamay die zo natuurlijk mogelijk wordt gevinifieerd (geen hout, niet geklaard, niet gefilterd en zonder zwavel).
Gisterenavond heb ik 'm dan maar ineens opengetrokken; In de neus, rijpe framboos, kersenlikeur en snoepjes (vind geen betere beschrijving), in de mond, kilo's sappig, rijp fruit, dat perfect in evenwicht wordt gehouden door knapperige zuren en alcohol-prikkeltjes in de afdronk.
Niet echt complex of zo, maar wel een heel zuivere, sappige, simpelweg lekkere wijn. Beste bewijs: binnen het uur was 3/4 van de fles eraan ;-)))
Rode Loire-wijnen kunnen mij meer en meer boeien !!!