de 2004 eens aan het proeven : wat is me dat
gewoon bijlange nog niet drinkbaar, pure kindermoord, zeg zelfs maar babymoord, de scherpste zuren die ik ooit al gedronken heb, ik krijg er zelfs tranen van in mijn ogen, kwamen pas laat opzetten, en waren daardoor vrij verrassend, aanzet was heel zacht en dan plots "BANG" als je het niet meer verwacht, moeilijk om in te schatten waar dit naartoe zal gaan, RP heeft er vertrouwen in, hij geeft deze wijn een 95-score, ik zal binnen een jaar of 5 nog eens een flesje openen en het dan weten te zeggen
score gegeven van 90, maar was niet éénvoudig om hier een score aan te geven
Vond ik ook. Had dat al eens ergens gepost. Ons exemplaar kwam dan nog uit de kelder: veel te koud. Kon daar eerlijk gezegd weinig over melden..
zoals ik altijd zeg: italiaanse wijnen moet je tijd en lucht geven....
2004 in brunello is sowieso bijna altijd een kindermoord (ik drink niks onder de 10-12 jaar en dan nog)
(23-02-2011 11:14 PM)jazzper schreef: [ -> ]zoals ik altijd zeg: italiaanse wijnen moet je tijd en lucht geven....
2004 in brunello is sowieso bijna altijd een kindermoord (ik drink niks onder de 10-12 jaar en dan nog)
ik heb 6 flessen liggen, dan durf ik jong wel eens ééntje kraken om hem een beetje te kunnen inschatten, maar je hebt gelijk Brunello heeft zijn tijd nodig
Kris ik heb hem vorig weekend gedronken en ik had er ook veel meer van verwacht dan dat ik in het glas kreeg en zat zelfs even aan een "off-bottle" te denken. Zet er een groot vraagteken bij of dat nog wat gaat worden.
Michael Palij (MW)e en grote Italië specialist, vertelde me vorige week dat zijn ervaring met oudere Brunello's teleurstellend was en adviseerde ze niet te lang te laten liggen.
ik heb wel een goede ervaring gehad met Castello Banfi Brunello di Montalcino 1999, enkele maanden geleden gedronken en ik vond hem toen echt schitterend op dronk
die Il Poggione 2004 heb ik toch mijn twijfels bij of hij goed zal verouderen, die zuren zijn zo extreem dat het heeeeeeel lang zal duren vooraleer die wat zullen milderen, maar zal er tegen dan nog substantie in de wijn zitten is een grote vraag, echt een extreme wijn, ik heb al 2x andere Brunello 2004 gedronken onlangs en die waren toch al veel beter op dronk, nog te jong maar wel al mooi drinkbaar
Het gebrek aan neus en die zuren had ik ook bij mijn eerste fles, de tweede wat eerder uit de kelder gehaald en een uurke of twee gekarafeerd (heeft ie nodig) en vond dat de zuren heel wat minder streng overkwamen. Ik maak me niet echt zorgen, typisch jonge Brunello's ... needs more time.
(11-01-2011 10:38 AM)koen schreef: [ -> ]@ Carl
(22-11-2010 11:04 AM)koen schreef: [ -> ]Gisteren (22/11/2010) Il Poggione 2004, Brunello. Bij het openen kruiden en rood fruit, na een paar uur bescheiden aroma's vlezig/leder en een beetje zoethout. Is nog niet volledig open. In de mond heel zachte tannines (mis ze een beetje), kruidigheid en vrij hoog in de zuren. Heeft nog wat jaren kelder nodig. Een 95 van RP, ik hou het voorlopig meer bescheiden en ga voor een 88.
Heb hem deze keer gekarafeerd en hij kwam veel beter tot zijn recht (+ vorige keer onmiddellijk gedronken na aankoop en heb het al een paar keer meegemaakt dat wijn vlak na transport minder overkomt). De tanninnes en de typische Sangiovese zuurtjes zijn zeer mooi, aroma's zoals de vorige keer maar meer aanwezig ... is een wijn waar je blijft van ruiken. Leunt voor mij persoonlijk meer aan bij de klassieke Brunello. Deze keer een 91
95 points Parker's WA: "The 2004 Brunello di Montalcino is awesome. This finessed, regal Brunello flows onto the palate with seamless layers of perfumed fruit framed by silky, finessed tannins. The wine remains extremely primary at this stage, and its full range of aromas and flavors have yet to emerge, but the sheer pedigree of this Brunello is unmistakable. The elegant, refined finish lasts an eternity, and subtle notes of menthol, spices, licorice and leather add final notes of complexity. The estate's 2004 Brunello is a wine to buy and bury in the deepest corner of the cellar. Brunello is never inexpensive, but this is the real deal, and in relative terms, it is one of the world's great values in fine, cellar worthy wine. Incredibly, there are 18,000+ cases of the 2004 Brunello, so it should be fairly easy to source in various markets. The Brunello is made from four vineyards ranging from 250 to 400 meters in altitude, all in Sant Angelo in Colle. The wines from the various vineyards were aged separately in French oak casks prior to being assembled and bottled. Anticipated maturity: 2014-2034."
Aha, misschien dat ik de 2010 voor mijn zoon kan kopen dan
Na 30 jaar zal hij toch al wel wijn lusten hopelijk.
ik heb ongeveer dezelfde timing als RP : ik ga in 2016 nog eens flesje proeven, alles daarvoor lijkt me kindermoord, de mooie afdronk geeft wel hoop naar de toekomst toe
vraag me niet hoe het mogelijk is, maar die zuren zijn vandaag nog agressiever en bijtender dan gisteren
overheersen nu zelfs de afdronk
vandaag eindelijk een klein beetje drinkbaar, de zuren zijn iets genuaceerder, wel nog steeds heel sterk aanwezig, maar wel drinkbaar, ik ben echt benieuwd hoe deze wijn zal evolueren, die RP95 lijkt me wel te hoog gegrepen, maar ik ben niet per sé negatief gestemd over de evolutie
time will tell
ik had nog een restje overgelaten voor vandaag en tot mijn grote vreugde kan ik melden dat ik vandaag Brunello heb gedronken ipv zuren
komt dus wel goed met deze wijn, mijn volgende post over deze wijn mag je ergens in 2016 verwachten
iemand de 5+1 op de 2005 bij Grandry gepakt?
Ik heb getwijfeld, maar mijn ervaring met 1 flesje van de '04 heeft de doorslag gegeven. Vreemde wijn was dat (zie vorige post) en nu gaat het over een minder jaar. Niet overtuigd.. Geen slechte prijs nochtans. Ik denk dat de Badia a Passignano '01 (Antinori) meer mijn ding zal zijn
.
Il Poggione 2004
Bij het ontkurken een proevertje gedronken, eerste impressies strak, stroef. Na een drietaluurtjes luchten is ie een stuk verder, het rode fruit komt meer op de voorgrond, zure kersjes, mooie kruidigheid. In de mond ontdek je eerst behoorlijk wat zuurtjes en dan een licht uitdrogend gevoel (herinner ik me niet van bij vorige flessen) en een licht aangenaam bittertje in de afdronk. Zit nog niet helemaal correct ... wachten maar zekers.
Dag drie, mondgevoel heel wat beter, beter verweven maar kan hier nog altijd geen topscore aan geven. 89
Rosso di Montalcino DOC 2010
Rosso di Montalcino het prijsvriendelijkere kleine broertje van... maar naar mijn mening in vele gevallen vaak toch wat teleurstellend. Niets van dat bij deze jaargang 2010 van Il Poggione.
Geen zwaargewicht, vlak na openen wel wat alcohol in de neus. Voor de rest fruitig vooral kersen na wat lucht vond ik deze Rosso zowel qua kleur als smaak iets donkerder worden met meer zwart fruit. Voldoende fris, fijne tannines en een zuivere afdronk. Ben eens benieuwd hoe hij na een nachtje op de kast straks uit de strijd komt.
Geen complexe wijn of een uit het glas swingende fruitbom maar gewoon een lekkere en correct geprijsde (11,90-) Rosso di Montalcino voor bij de pasta.
Rosso di Montalcino DOC 2010
Eentje van mijn proefdoosje met enkele "Rosso's" die ik vorig jaar bestelde bij Superiore. Om met de deur in huis te vallen: beduidend minder dan de Rosso di Montalcino 2009 van Uccelliera die ik afgelopen week proefde. Weinig complexe neus, kersen en wat aardse tonen in de verte. In de mond hetzelfde verhaal. Weinig complex, eenzijdig fruitig, alcohol, wederom wat aardse elementen. Oké, maar ook niet meer dan dat. Ik haal deze Rosso di Montalcino alvast niet meer in huis.
Il Poggione Brunello 2004
direct bij dag twee beginnen
dag 1 kun je altijd hier even kijken
http://www.vinejo.freebb.be/thread-3277.html
Ja het kleur , Tis dus ne rode wijn
Toch wel een speciaal kleurke.
Nog niet veel wijnen gedronken die er zo uitzien.
Rood mee een klutske geel en zo bekomt u het kleur.
De benaming van dit rood is me vreemd
.
Genoeg gekeken ernaar .
Heel veel in de neus kon ik niet thuis plaatsen. Wel dezelfde typerend geur als gisteren . Vinogan omschreef het als een "stink" geurtje.
Bij het proeven is het een volle wijn toch die wel aangenaam binnen vloeit.
Het is niet te zwaar om door te drinken .
Ik bemerk heel klein beetje tabak zuren die zeker al in balans zijn .
en dan het fruit die komt opsteken , kersen klein beetje aan de zure kant .
Storend , helemaal niet ! vrij boeiende afdronk ook de vriendschappelijk schermutseling tussen het "frisse" zure en fruitige.
90+ en morgen nog eens proberen !
ik begin er meer en meer van overtuigt te geraken dat Brunello echt heel veel tijd nodig heeft, zeker dit exemplaar dat heel hoog in zuren zit, binnen een 5-tal jaar nog eens proberen
(26-03-2014 01:34 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]ook de vriendschappelijk schermutseling tussen het "frisse" zure en fruitige.
Mooi!
de 2008 in Gent zien staan 39,95 €, toch even aan de winkelier gezegd aan welke prijs ik die koop
dat ze nu wat duurder zijn dan een Duitse webshop kan ik inkomen (daar blijkbaar geen accijnzen en ook wel lagere BTW), volgens die winkelier was het illegaal om wijn uit het buitenland te laten overkomen buiten de douane om, Tacos biedt deze wijn trouwens wel aan 30 €, ik heb er wel een Italiaans streekproduct gekocht maar hem toch ook gezegd dat ik er nooit een fles wijn zal kopen (wijn lag er trouwens te warm ook)
Kaaswinkel in een autovrije straat?
(14-12-2014 11:40 PM)Lieven2 schreef: [ -> ]Kaaswinkel in een autovrije straat?
nope
in de buurt van de Koestraat : kleine winkel met Italiaanse specialiteiten : vnl pasta en drank, ik vond 40 € er echt over, en dat ook even beleefd duidelijk gemaakt
ook nog eens bij Colin binnen gesprongen : triestig aanbod voor een echte wijnwinkel
(24-02-2011 06:13 PM)33S schreef: [ -> ]Aha, misschien dat ik de 2010 voor mijn zoon kan kopen dan Na 30 jaar zal hij toch al wel wijn lusten hopelijk.
Iemand de 2010 'Il Poggione' gekocht? Blijkbaar in de smaak gevallen bij Parker, die hem 98 pnt gaf. Bij Grandy, in 12u uitverkocht. (40€)
Stond vorige week nog even in aanbieding op Superiore, dacht aan 37 euro, maar niet toegehapt.
Soit, ik laat me de kop niet zot maken, heb al enkele andere mooie sangiovesewijnen uit 2010 in huis gehaald.
(08-03-2015 09:07 PM)jr02 schreef: [ -> ]Iemand de 2010 'Il Poggione' gekocht? Blijkbaar in de smaak gevallen bij Parker, die hem 98 pnt gaf. Bij Grandy, in 12u uitverkocht. (40€)
Die valt elk jaar in de smaak bij parker
(08-03-2015 09:35 PM)33S schreef: [ -> ]Soit, ik laat me de kop niet zot maken, heb al enkele andere mooie sangiovesewijnen uit 2010 in huis gehaald.
Idem
al veel Brunello van Il Poggione liggen, ik heb ook gepast, wel nog wat te weinig top uit 2010 liggen, zelfs nog maar één Brunello
Toch maar een flesje gekocht, staat in promo op xtrawine samen met nog andere interessante wijnen, o.a.:
Dipoli Voglar Alto Adige Sauvignon 2011 € 13.87
Les Cretes Valle d'Aosta Petite Arvine 2013 € 10.53
Pra Staforte Soave Classico 2011 € 14.64
La Monacesca Verdicchio di Matellica Riserva Mirum 2012 € 15.56
Il Poggione Brunello di Montalcino 2010 € 35.14