Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Le Macchiole
23-04-2021, 12:24 PM
Bericht: #31
RE: La Macchiole
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

Ik zit helaas door mijn Bolgheri 2016 heen. Ik kan alleen maar beamen dit mooie en fluweelzachte wijnen zijn. P/K schat ik deze Bolgheri Rosso hoger in dan andere vergelijkbare wijnen in de streek die vaak 10 tot 15 euro duurder zijn.

Wat de Paleo betreft... kost toch al dik in de 70 euro dacht ik. Of je voor dat geld iets beter of even goed gaat vinden in BDX? Ik weet het niet, los van dit vind ik de Italiaanse neefjes gewoon lekkerder.
23-04-2021, 12:28 PM
Bericht: #32
RE: La Macchiole
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

De beste Italiaanse wijn die Jo ooit dronk was dus gemaakt van Franse druiven...
Anders gezegd: Jo houdt niet van Italiaanse wijn...nono

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
23-04-2021, 01:21 PM
Bericht: #33
RE: La Macchiole
(23-04-2021 12:28 PM)wvd schreef:  
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

De beste Italiaanse wijn die Jo ooit dronk was dus gemaakt van Franse druiven...
Anders gezegd: Jo houdt niet van Italiaanse wijn...nono

Werner, het zijn toch wel vaker deze Italiaanse neefjes van... die de weg wijzen naar "echte" Italianen. Ik greep vroeger ook sneller naar Italiaanse wijnen met "Franse" druiven. De echte appreciatie voor Sangiovese kwam daarna, die voor Nebbiolo nog niet zo lang geleden,...
23-04-2021, 03:03 PM
Bericht: #34
RE: La Macchiole
(23-04-2021 01:21 PM)Innesto schreef:  
(23-04-2021 12:28 PM)wvd schreef:  
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

De beste Italiaanse wijn die Jo ooit dronk was dus gemaakt van Franse druiven...
Anders gezegd: Jo houdt niet van Italiaanse wijn...nono

Werner, het zijn toch wel vaker deze Italiaanse neefjes van... die de weg wijzen naar "echte" Italianen. Ik greep vroeger ook sneller naar Italiaanse wijnen met "Franse" druiven. De echte appreciatie voor Sangiovese kwam daarna, die voor Nebbiolo nog niet zo lang geleden,...

Ja dat is wel opvallend.
Bij die Palio had ik echt zo t gevoel van...goh, belachelijk duur (bijna 80 euro bij Licata) maar ik zou er mss wel een flesje van kopen, is nog betaalbaar voor een folieke en je hebt een truly great wine in je glas.
Hetzelfde gevoel heb ik nog nooit gehad bij het drinken van een Brunello of Barolo. Al heel goede wijnen gedronken maar nog nooit om stil van te worden zoals bij deze Paleo.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-04-2021, 03:21 PM
Bericht: #35
RE: La Macchiole
(23-04-2021 08:11 AM)vinejo schreef:  Gisteren dankzij een wine influencer huhuh een staaltje van dit domein mogen ontdekken.
De Bolgheri s 15-16-18-19 waren bijzonder lekker, allen werkelijk fluweelzacht, alsof je een bol wol in de mond hebt. Maar wel met genoeg fraicheur, zeker niet zwaar op de hand. Ze waren allemaal goed maar de voorkeur ging toch naar de 2016.
Aan een goede 20 euro een mooie PQ vond ik.

Maar de klepper was natuurlijk de Paleo 2017.
Wat een wijn.
Ik durfde stellen dat pakweg een Figeac uit een topjaar wellicht zo zou smaken en aanvoelen. Eerder in deze topic vergeleek ook Roeland deze cuvee al met de allerbeste St Juliens.
96+, zowat de beste Italiaanse wijn die ik ooit dronk.

haha, ik heb inderdaad de kans gekregen om deze wijnen te mogen proeven en kan Jo alleen maar bijtreden. De Bolgheri's waren bijzonder zacht en fris. Ik vreesde op voorhand dat ik een grote steak ging nodig hebben na de tasting, maar niets van... Perfect beheerste tannines waardoor je geen 10 jaar moet wachten om deze wijnen te drinken.

De Paleo was werkelijk een klasse apart. Op dag 2 nog het laatste glaasje gedronken en de wijn was nog altijd even indrukwekkend als op dag 1!

Dat was het leuke gedeelte. Nu nog alles opschrijven voor op de blog Rolleyes

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: