Prieto Pariente, Castilla y Léon
|
11-02-2024, 05:50 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Prieto Pariente, Castilla y Léon
Wat info van op de site van LaBuenaVida:
Citaat:Project van Ignacio en Martina Pariente, derde generatie wijnbouwers. Hun grootvader José Pariente gaf zijn naam aan de wijn die hun moeder Marivi maakt in Rueda. Het is deze laatste, de Viognier 2020 die ik dit weekend in het glas had. Stokken van 25 jaar oud, fermentatie voor een deel in inox, een deel in beton en een deel in foudres (500l). Zes maanden op de lies. 12,5% alcohol. In het glas zeer licht van kleur, witgeel. Frisse neus met veel limoen, wat groene appel, peer, wit steenfruit en een florale toets. Helemaal niet te vergelijken met de uitbundigheid van sommige viogniers, ik zou zelfs nooit aan viognier denken bij deze neus. In de mond veel vinnige zuren en vooral toetsen van citrusfruit. Heel strak en fris, maar jammer genoeg blijft het daar ook bij, want ondanks de opvoeding op de lies mis ik volume en enige rondeur. Dit vertaalt zich in een teleurstellende finale met een afdronk die uit weinig meer bestaat dan wat nazinderende zuurtjes. Atypische viognier, maar geen winnaar voor mij. |
|||
11-02-2024, 07:22 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Prieto Pariente, Castilla y Léon
(11-02-2024 05:50 PM)redacteur schreef: Wat info van op de site van LaBuenaVida: Viognier is normaal vrij laag in zuren en hoog in alcohol. Het feit dat dat hier omgekeerd is, wijst erop dat ze wellicht zeer vroeg geoogst hebben om fraicheur te behouden. En daarbij zullen de aroma’s niet genoeg ontwikkeld zijn. Goede bedoelingen, maar ja, het is het resultaat in het glas dat telt. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
|