Casillero del Diablo
|
25-09-2011, 06:12 PM
Bericht: #1
|
|||
|
|||
Casillero del Diablo
Genoegzaam bekend, zowel bij de geïnformeerde wijnliefhebber als bij de toevallige wijndrinker (de wijn is verkrijgbaar in zowat elk restaurant in Zuid Amerika). Van de Concha y Toro stal, ook bekend van Don Melchor.
Ik kreeg een flesje "Cabernet sauvignon- syrah Reserva Privada" cadeau, onmiddellijk geopend De fles is mooi vorm gegeven, met een gegraveerd duiveltje dat je boos aankijkt. Een priemende blik die je bijna verplicht om de wijn goed te vinden. Nu , die blik is helemaal niet nodig. De wijn is gewoon goed. Oké, het aroma is typisch Chileens (cassis!), maar wordt gespekt door kruidige toetsen (peper en munt) die het geheel complexer maken. Ook in de mond herkennen we wat van de wolligheid die de wijnen van dit smalle land veelal kenmerkt, maar... wat heeft dit Chilisapje een mooie structuur van rijpe tannines, zacht fruit en fijne zuren! En een mooie afdronk met wat vanille erbovenop. Deze duivelse delicatesse doet me denken aan de Medalla Real van Santa Rita die jammer genoeg in Carrefour niet meer verkrijgbaar is. Misschien is ie zelfs nog iéts beter. 89/100 Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
25-09-2011, 10:37 PM
Bericht: #2
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
welk jaar was deze fles ?
ik heb nog een flesje daar van liggen (ook cadeau gekregen) dat ik voor t proberen eens laat liggen in mijn kelder, uit nieuwsgierigheid. Mijn ervaring tot nu toe met Chileense wijn is immers dat die allemaal bijzonder goed verouderen. |
|||
25-09-2011, 11:00 PM
Bericht: #3
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Oeps, jaargang vergeten vermelden, was de 2009.
En dat verouderen van Chileense wijnen daar ga ik 100% mee akkoord. Ze behouden ook veel langer hun fruit vind ik (niet zo snel tertiaire toetsen) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
16-12-2011, 10:24 PM
Bericht: #4
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Hebben ze die Cabernet - Syrah bij Delhaize?
In het algemeen wou ik toch even kwijt dat de combinatie CS-Syrah vaak zeer fraaie wijnen geeft. Ook b.v. in Australië. En ik vermoed, maar dat weet ik niet zeker, ook in Spanje. We weten ook dat Syrah uit de Noordelijke Rhône in eenvoudiger tijden zonder terughoudendheid werd gebruikt in Lafite hermitagé. De ideale versie van een Lafite-Rothschild uit een wat dun bordeauxjaar... Dat heet nu fraude, maar het moet destijds serieus wat flauwe cuves van de declassering gered hebben of toch minstens veel ontgoocheling bij de consument voorkomen hebben. Ook al was men toen nog ver van de 500 euro per fles in primeur... |
|||
17-03-2012, 03:40 PM
Bericht: #5
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
De 2009 staat nu in Delhaize voor 8,75 ipv 10,50 als je er zes van koopt.
Ik vind em zeer de moeite. Heb het p/q wel voor dit domein, de Cabernet Sauvignon en de Pinot Noir hiervan zijn ook niet slecht maar de reserva… . |
|||
18-03-2012, 01:19 PM
Bericht: #6
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Eigenlijk zelfs beter op dag 2. Branderigheid is wat minder. Mooie korf fruit, aangename balans. Voor dit geld veel kwaliteit ! Goeie tip.
Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
17-04-2012, 08:56 AM
Bericht: #7
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Deze thread indachtig en na de vaststelling dat onze wijnkelder een beetje te eenzijdig naar flessen evolueerde die eigenlijk te duur zijn voor een doordeweekse dag, kocht ik een testje van drie Carmenères en drie Cabernet Sauvignons 2010. Reserva, beide soorten aan 7,99 (geen kortingen, ik was weer eens te laat voor de voorjaarsactie).
De CS vond ik een beetje karakterloos. Wat je wel meer hebt met Chili: 't is eigenlijk wel goed, maar je weet niet juist waarom. Voor Chileense Carmenère heb ik het sowieso al en deze is lekker. Pittig, wringt in het begin zelfs een beetje tegen en vraagt misschien één of twee jaar kelder alvorens helemaal klaar te zijn. Donker robijnrood, zeer geconcentreerd, Chileense neus met wat vlier, maar ook veel gestoofd fruit en kruiden. Heel vol in de mond en met in de afdronk nog iets nadrukkelijker dat bittertje dat ook merlot zo typeert. 13,5% alcohol, wat vandaag de dag zeer redelijk is. Kortom, alweer een Q/P succes uit de nieuwe wereld. |
|||
07-10-2012, 09:58 PM
Bericht: #8
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(25-09-2011 06:12 PM)vinejo schreef: Genoegzaam bekend, zowel bij de geïnformeerde wijnliefhebber als bij de toevallige wijndrinker (de wijn is verkrijgbaar in zowat elk restaurant in Zuid Amerika). Van de Concha y Toro stal, ook bekend van Don Melchor. Flesje van open, 100% bevestiging van deze TN. Let op, geen lichtvoetige wijn, maar in kleine doses is dit heel mooi. Gekocht aan 30% korting, dus aan 7 euro - PQ nogal straf! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
07-10-2012, 10:47 PM
Bericht: #9
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(07-10-2012 09:58 PM)vinejo schreef:Cassilero del diablo is gewoon een goed wijnhuis. Wat ik me al vaak afgevraagd heb, waarom smaken veel van die Chilenen, ongeacht het druivenras, naar cassis en cassislikeur? Kan het met de gisten te maken hebben? Heel vreemd en voor mij althans geen positieve zaak. Wie weet hier het fijne van?(25-09-2011 06:12 PM)vinejo schreef: Genoegzaam bekend, zowel bij de geïnformeerde wijnliefhebber als bij de toevallige wijndrinker (de wijn is verkrijgbaar in zowat elk restaurant in Zuid Amerika). Van de Concha y Toro stal, ook bekend van Don Melchor. |
|||
07-10-2012, 10:56 PM
Bericht: #10
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(07-10-2012 10:47 PM)de populist schreef: Wat ik me al vaak afgevraagd heb, waarom smaken veel van die Chilenen, ongeacht het druivenras, naar cassis en cassislikeur? Kan het met de gisten te maken hebben? Heel vreemd en voor mij althans geen positieve zaak. Wie weet hier het fijne van? Ik heb me deze vraag ook al verscheidene keren gesteld, t is echt ongeacht het druivenras zoals je zegt. Hoewel de sauvignon blanc het wat minder heeft Nee, serieus, lijkt me ook niet echt iets dat te verklaren is door puur biologische factoren... trouwens idem met vele Zuid Afrikanen (inotiol) en Australiërs (eucalyptus) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
08-10-2012, 03:36 PM
Bericht: #11
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
"trouwens idem met vele Zuid Afrikanen (inotiol) en Australiërs (eucalyptus)
[/quote]" Bij Z-Afrikaanse wijnen en ook in Australië proef ik het verschil tussen de druivenrassen gemakkelijker, da's toch iets dat ik vooral bij Chilenen heb, in rood. Misschien heb ik nog niet genoeg Chilenen gedronken. Vaak bijzonder sappige, expliciete wijnen waar zeker een publiek voor is. Ze springen eruit in degustaties. Minder mijn ding. |
|||
08-07-2013, 02:00 PM
Bericht: #12
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Chardonnay Brut. Ik had me aan een zeer fruitige iets te zoete schuimwijn verwacht. Dit bleek echter niet zo te zijn. Het fruit is niet exotisch maar is discreter. Het is een elegante schuimwijn met voldoende zuren. Een eerste glas doet je naar een tweede verlangen. Vergeleken met te wrange of te zoete goedkope cava's waarvan 1 glas al meer dan genoeg is en die geen honger opwekken maar de maag dempen is deze zeker van een hoger niveau. Mooi gedaan! En ... met de huidige 1 kopen + 1 gratis actie bij Delhaize ideaal als erg betaalbaar aperitief voor een groot gezelschap waarbij je zelf kan meegenieten.
|
|||
09-12-2013, 09:11 PM
Bericht: #13
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Riserva Privada 2011
op dag 1 loopt deze wijn goed naar binnen zonder er erg in te hebben. Goed gemaakt, zacht, veel fruit, en rond. Het is echter pas op dag 2 dat ik deze wijn meer begin te appreciëren. Het is ook op dag 2 dat de cabernet er echt begint uit te komen, met meer koffie en chocolade. Dat zat er op dag 1 niet echt in, waardoor de wijn voor mij wat anoniem over kwam. Mooie tannines ook, zoals ik ze graag heb, een beetje droog trekken na glas 2, maar niet te veel. Gewoon even laten zien dat ze er zijn, niet te opdringerig. Rijp fruit ook, cassis, kers. Misschien wat te veel gepolijst? Wat te gemakkelijk? Laat het mij zo zeggen : eens de fles open is, kan je er niet meer af blijven. Wanneer ze nog toe is, neem ik een ander. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
11-05-2014, 10:22 PM
Bericht: #14
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
CS reserva 2012
Bijzonder intense neus, en een waarin je toch wel vrij veel terug vindt : kruidigheid is het eerste wat mij opvalt, laurier, iets groenigs ook. Drop, wat tabak. Pas na walsen meer fruit, cassis vooral. Eigenlijk zou ik deze neus niet spontaan als complex beschrijven, maar objectief gezien haal je hier echt wel veel verschillende dingen uit. Mooi. Fruitige aanzet, meer fruit in de mond dan in de neus, minder complex ook dan de neus. Rijp zwart fruit, bramen, maar niet vermoeiend door de zuren die de wijn mooi in evenwicht houden en op het einde nog even doorstoten. Zachte tannines, weinig merkbaar eigenlijk. Ondanks de jeugdigheid van deze wijn, nu al perfect drinkbaar. Geen heel mondvullend gevoel, eerder medium body. Vooral fruitgedreven, maar met een mooie kruidigheid. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
14-05-2014, 10:25 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-05-2014 om 10:34 PM door Benz.)
Bericht: #15
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Reserva Privada:
Een wijn die ook ik steeds in huis heb, P/K zeer mooie wijn, sterke neus, wijn met veel karakter, kruiden en vanille en een mooie afdronk 89. Een wijn die ik vooral als beginnend wijnliefhebber enorm lekker vond, net zoals alle andere Chileense wijnen die er bij elke degustatie meteen uitsprongen! Vind hem nog steeds lekker zolang je er niet te veel moet van drinken hetgeen je altijd een beetje hebt met wijnen die er in degustaties bovenuit steken (ik toch)! Ben ondertussen veel meer gaan houden van rondere, evenwichtige, soepele,zachtere wijnen (grote oude Bordeaux wijnen ). Toch heb ik hem nog steeds in huis om af en toe eens lekker een glaasje van weg te drinken samen met de vrouw die hem ook best lekker vind, ook als je bezoek hebt valt hij steeds goed in de smaak. Save water drink wine! |
|||
14-05-2014, 10:54 PM
Bericht: #16
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(14-05-2014 10:25 PM)Benz schreef: Reserva Privada: Merk je bij deze wijn ook grote verschillen tussen de jaargangen of is de smaak eerder gestandariseerd te noemen? "The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City |
|||
14-05-2014, 11:23 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-05-2014 om 10:18 AM door Benz.)
Bericht: #17
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(14-05-2014 10:54 PM)carl schreef:(14-05-2014 10:25 PM)Benz schreef: Reserva Privada: Ik merk bij deze wijn niet zo veel verschil in de jaargangen dan B.V. ik wel soms met andere wijnen heb, vind hem iedere jaargang zeer sterk op elkaar gelijken. Maar wie ben ik om dit echt te bevestigen heb nooit cursus of lessen i.v.m. wijn gevolgd zoals andere grote kenners hier op het forum. Al wat ik weet over wijn heb ik zelf ervaren door heel veel verschillende wijnen te drinken en te proeven en door veel boeken te lezen over wijn en b.v. ook door dit forum Save water drink wine! |
|||
26-08-2014, 07:25 PM
Bericht: #18
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Ik drink momenteel een vanavond gekregen en 30min gekoelde 2011 van de reserve privada cabernet syrah. Eerlijk gezegd zou ik het zelf niet kopen, maar dit blijkt onterecht... Erg vlotte wijn, sappige overrijpe cassis, vanilletoetsen en respectabele afdronk. Steek dit blind in een proeverij en ik sta niet in voor de gevolgen. Puur drinkplezier maar wellicht vermoeiend na een paar glazen (maar zover ben ik nog niet)
http://www.vinejo.freebb.be/images/smilies/set1/tt2.gif |
|||
26-09-2014, 10:42 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-09-2014 om 10:53 PM door Benz.)
Bericht: #19
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Vanavond de Reserva Privada 2012 in het glas. Wat een prachtige neus! Drinkt goed weg en word steeds beter naargelang hij even in het glas zit, cassis, kruiden, mooie tannines die niet storen, redelijk veel vanille toetsen (hout) franse Eik waardoor hij ook nog vrij jong overkomt (is ook nog jong)! mooie afdronk ook. Is een wijn die ik steeds in huis heb en ben blij dat ik er weer wat heb van ingeslagen. P/Q gewoon TOP zeker aan -30%! Na een paar glazen wel vermoeiend maar dat weten we al langer als vandaag, de rest hou ik met veel plezier voor morgen
Save water drink wine! |
|||
15-11-2014, 10:15 PM
Bericht: #20
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Viognier Reserva 2013
deze middag gedronken bij de gebraden kip met appelmoes, dagelijkse kost maar zeker geen dagelijkse wijn. Verse ananas in de neus, abrikoos in de mond, mooie zuren die alles zeer fris houden, en een vanille toets die extra gelaagdheid heeft. Mocht ik niet beter weten, zou ik op riesling gokken. Tegen de avond komen er meer typische viognier toetsen naar boven : peer en witte bloesem. Maar nog steeds mooi fris door de zuren. Dit is toch wel een zeer lekkere wijn. Vol, maar niet vermoeiend. Nogmaals het bewijs dat deze mensen weten hoe ze wijn moeten maken. Ik kan dit aan iedereen aanraden! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
16-11-2014, 08:19 AM
Bericht: #21
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(15-11-2014 10:15 PM)Olivier schreef: Viognier Reserva 2013 Is dit ook verkrijgbaar in Delhaize ? Dronk hier ooit eens een wijn van weet niet meer de welke... |
|||
16-11-2014, 08:21 AM
Bericht: #22
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(16-11-2014 08:19 AM)gertjeuh schreef:(15-11-2014 10:15 PM)Olivier schreef: Viognier Reserva 2013 Indeed! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
16-11-2014, 08:23 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-11-2014 om 10:10 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #23
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(16-11-2014 08:21 AM)Olivier schreef:(16-11-2014 08:19 AM)gertjeuh schreef:(15-11-2014 10:15 PM)Olivier schreef: Viognier Reserva 2013 En dat voor 6,99 euro ! Edit: het was de merlot die ik dronk en eigenlijk geen foute wijn maar zeker niets speciaals aan . Jaargang herinner ik me niet meer . |
|||
25-11-2014, 09:55 PM
Bericht: #24
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(16-11-2014 08:23 AM)gertjeuh schreef:(16-11-2014 08:21 AM)Olivier schreef:(16-11-2014 08:19 AM)gertjeuh schreef:(15-11-2014 10:15 PM)Olivier schreef: Viognier Reserva 2013 de viognier staat op dit moment weer -30% in delhaize aan 6,99. P/K aanrader! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
27-02-2015, 05:35 PM
Bericht: #25
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(17-03-2012 03:40 PM)MicHtical schreef: De 2009 staat nu in Delhaize voor 8,75 ipv 10,50 als je er zes van koopt. Just de pinot noir 2013 geopend en even geproefd. En dit is inderdaad zijn prijs waardig ... Wel heel miniem aan zuren en die zijn net nodig bij deze om het toch wat spannend te houden . |
|||
21-03-2015, 10:00 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-03-2015 om 10:46 PM door Benz.)
Bericht: #26
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
Casillero del Diablo Reserva Privada 2012 in het glas. Wijn meteen na het openen in het glas. Robijnrode kleur. Zeer mooie neus van zwart fruit, donkere chocolade wat vanille en ook een beetje hout. In de mond mooie volle wijn met zeer mooie tannines. En een prachtige lange afdronk!! Een wijn die ik al jaren in huis heb en nooit ontgoocheld, P/K absolute TOPPER! 90+
Save water drink wine! |
|||
22-03-2015, 08:48 AM
Bericht: #27
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(21-03-2015 10:00 PM)Benz schreef: Casillero del Diablo Reserva Privada 2012 in het glas. Wijn meteen na het openen in het glas. Robijnrode kleur. Zeer mooie neus van zwart fruit, donkere chocolade wat vanille en ook een beetje hout. In de mond mooie volle wijn met zeer mooie tannines. En een prachtige lange afdronk!! Een wijn die ik al jaren in huis heb en nooit ontgoocheld, P/K absolute TOPPER! 90+ Even vragen hebt u de 2013 van deze al kunnen proberen ? |
|||
22-03-2015, 09:55 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-03-2015 om 11:16 AM door Benz.)
Bericht: #28
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(22-03-2015 08:48 AM)gertjeuh schreef:(21-03-2015 10:00 PM)Benz schreef: Casillero del Diablo Reserva Privada 2012 in het glas. Wijn meteen na het openen in het glas. Robijnrode kleur. Zeer mooie neus van zwart fruit, donkere chocolade wat vanille en ook een beetje hout. In de mond mooie volle wijn met zeer mooie tannines. En een prachtige lange afdronk!! Een wijn die ik al jaren in huis heb en nooit ontgoocheld, P/K absolute TOPPER! 90+ Neen deze heb ik niet liggen en nog niet kunnen proeven Save water drink wine! |
|||
22-03-2015, 10:49 PM
Bericht: #29
|
|||
|
|||
RE: Casillero del Diablo
(22-03-2015 09:55 AM)Benz schreef:(22-03-2015 08:48 AM)gertjeuh schreef:(21-03-2015 10:00 PM)Benz schreef: Casillero del Diablo Reserva Privada 2012 in het glas. Wijn meteen na het openen in het glas. Robijnrode kleur. Zeer mooie neus van zwart fruit, donkere chocolade wat vanille en ook een beetje hout. In de mond mooie volle wijn met zeer mooie tannines. En een prachtige lange afdronk!! Een wijn die ik al jaren in huis heb en nooit ontgoocheld, P/K absolute TOPPER! 90+ Hier eentje liggen Maar beetje schrik dat het wat te vroeg zou zijn om al open te maken . |
|||
06-04-2015, 08:21 PM
Bericht: #30
|
|||
|
|||
Don Melchor 1997
Mijn schoonbroer haalde deze fles boven met de woorden' Jammer, dat was zo n goede wijn maar de laatste die ik dronk was erover...
Aha, denk ik dan, dat zal toch wel meevallen (als liefhebber van oudere wijnen). Opentrekken dus. Dju. Erover indeed. Wel nog wat eucalyptus-munttoetsen maar weinig meer(jawel, dat typische oude dode bladeren van wijnen die over tijd zijn). Ook in de mond onsamenhangend. Ontgoochelend voor een wijn die al meerdere malen de top 10 van WS beste wijnen haalde... Snel de Lynch Bages van hetzelfde jaar openen... Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
|