Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tips voor Brugge en omstreken
26-10-2010, 07:48 PM
Bericht: #1
Tips voor Brugge en omstreken
Binnenkort ben ik op een maandagavond voor mijn werk in Oostkamp nabij Brugge. Nu zoek ik voor die avond een adres om iets leuks te eten met uiteraard een even zo leuk glas wijn.
Nu ben ik eens gaan googelen maar de enige twee wijnbars die ik in Brugge vind (Vineeto en Est) zijn op maandag dicht.

Heeft iemand restaurant suggesties waar je een goed glas wijn kan drinken want anders wordt het waarschijnlijk roomservice bellen (en zelf een fles wijn van thuis meenemen)?

Groet,
Olaf.
26-10-2010, 07:58 PM
Bericht: #2
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Karmeliet?
26-10-2010, 10:19 PM
Bericht: #3
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Hertog Jan

Wine is sunlight , held together by water !
26-10-2010, 10:58 PM
Bericht: #4
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Het mag voor een maandagavond wat eenvoudiger (en goedkoper) dan de Karmeliet of Hertog Jan.
27-10-2010, 08:17 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-10-2010 om 08:18 AM door Pat Leoville.)
Bericht: #5
RE: Tips voor Brugge en omstreken
De moeite is zeker ook Restaurant Patrick Devos. Je kan hier een menu met aangepaste wijnen nemen.
Maar is ook niet echt goedkoop.
Wel reserveren vooraf.
27-10-2010, 09:38 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-10-2010 om 10:48 AM door koen.)
Bericht: #6
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Goedkoper (beetje tochBig Grin) : A'qi of den Gouden Harynck (sympathieke gast)

Maar ben akkoord met Venne: Hertog Jan is top.

http://www.byo.be/hitlijst.asp?Start=0&O...etselect=0
27-10-2010, 12:25 PM
Bericht: #7
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Olaf,ga eens naar De Refter:zeer goede brasserie van Van Hecke.en leuke wijnen,oa ch des Tours aan een betaalbare prijs.reserveren.maandag is natuurlijk wel een ongelukkig gekozen dag..

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
27-10-2010, 02:02 PM
Bericht: #8
RE: Tips voor Brugge en omstreken
De Bottelier (http://www.debottelier.com) is een leuk adresje.
Restaurant annex wijnshop. Wijnprijs in restaurant is winkelprijs + 12,5€.
Mijnheer serveert, mevrouw doet de keuken.
Helaas ook op maandag gesloten Sad

La Tache (http://www.latache.be) is een iets duurder, maar zeer correct geprijsd restaurant, met heerlijke wijnkaart. Maandag open!! applaus
28-10-2010, 09:29 PM
Bericht: #9
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Dank voor de tips. Helaas zijn er nogal wat dicht op een ongelukkige maandag. Het wordt misschien wel La Tache.
31-10-2010, 07:05 PM
Bericht: #10
RE: Tips voor Brugge en omstreken
De Siphon in Damme
al generaties onklopbaar prijs /kwaliteit en een super wijnkaart die betaalbaar is. Bovendien is het wildseizoen.
Love it or hate it. Sommigen vinden het te druk (als je gaat tijdens 1ste shift wordt je wel eens opgejaagd, dus kiezen voor reservatie vanaf 19h30)
I love it !
reserveren is noodzakelijk tijdens jachtseizoen
14-11-2010, 08:00 PM
Bericht: #11
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Bedankt voor de tip ivm La Tâche. Ik heb er deze middag zeer smakelijk gegeten voor een goede prijs. En een flesje Branaire Ducru '97 (53 euro) geproefd: mooie neus met zwart fruit, truffel, hout en lekkere mond met een klein minpuntje: net iets te veel zuren. (88p) Er staan een aantal kelderresten op de kaart waar men 10 % korting op geeft. (Montrose '97 voor minder dan 100 euro o.a.)

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
14-11-2010, 09:06 PM
Bericht: #12
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(14-11-2010 08:00 PM)Matten schreef:  Bedankt voor de tip ivm La Tâche.

Met plezier... thumb
24-11-2010, 12:07 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-11-2010 om 12:08 AM door Olaf.)
Bericht: #13
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Dank voor de tip van La Tâche Marc.

Het restaurant is een pand uit 1952 wat vroeger eerder een woonhuis geweest zal zijn in Art-deco stijl. Het restaurant bestaat uit twee aparte delen en daardoor is het zelfs niet ongezellig als er weinig volk binnen zit zoals gisterenavond. De giga grote café bar is wel foei lelijk vooral als je zoals ik aan een tafel zit waar je achter de bar kan kijken.

De kaart bestaat uit een zestal voorgerechten en vijftal hoofdgerechten. Dessertkaart heb ik voorbij laten gaan. Er is ook een menu van 35€ met voor- en hoofgerecht (keuze uit telkens drie gerechten). Gezien de redelijke nabijheid van de zee ben ik voor twee visgerechten gegaan van het menu. De keuken is zo klassiek als het maar zijn kan en is twintig jaar stil blijven staan. Desalniettemin is de kwaliteit van datgene wat ik op mijn bord kreeg zeker wel in orde en goed afgesmaakt. Ook enkele amuses vooraf, niet erg inspirerend maar wel correct. Als ik kritisch zou kijken zou ik nog van alles kunnen bedenken maar dat doe ik niet want als ik naar de prijs/kwaliteit kijk is het totale plaatje wel goed.

Voor de wijnkaart zul je even de tijd moeten nemen. Een wijnkaart waar de wijnliefhebber mee uit de voeten kan. De Bordeauxliefhebber zal in zijn nopjes zijn. Veel oude jaargangen en veel keuze. Ik ben voor een specialleke gegaan namelijk de Chardonnay uit Arbois 1999 van Tissot (34€) die goed op temperatuur werd geschonken. Wijn was OK maar volgende keer toch een andere fles. De ongedronken helft van de fles netjes in een wijncadeau zakje meegekregen voor op het hotel.
Vriendelijke bediening, jammer van de vreselijke nep vlam in de openhaard.

Teruggaan zie ik zeker zitten en dan vooral om nog eens wat flessen van de wijnkaart te proberen. De wijnen van de kaart kunnen ook aangekocht worden om mee te nemen en daar hebben ze een aparte prijslijst voor, gewoon even naar vragen en je krijgt een lijstje mee.
24-11-2010, 06:56 PM
Bericht: #14
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Hey Olaf , Jacques Tissot ?
Een tijdje geleden de chd 98 van hem gedronken. De verkoper zei me dat de fles er waarschijnlijk dik over zou geweest zijn... ik denk dat hij de jura niet zo goed kende..:-)
Kwam een mooi glas wijn uit!

Wine is sunlight , held together by water !
24-11-2010, 07:20 PM
Bericht: #15
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Een correcte analyse, Olaf.
Ik heb nog nooit aan de bar gezeten daar.
De menu is waarschijnlijk ook al 20 jaar dezelfde, dus informeer je als je volgende keer terug gaat. Grote kans dat je dezelfde gerechten voorgeschoteld krijgt. Tongue
Op hun wijnkaart staan ook de Savenierres van Nicolas Joly! Een aanrader voor volgende keer, zeker bij een mooi visgerecht.
24-11-2010, 11:34 PM
Bericht: #16
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(24-11-2010 06:56 PM)Venne schreef:  Hey Olaf , Jacques Tissot ?
Een tijdje geleden de chd 98 van hem gedronken. De verkoper zei me dat de fles er waarschijnlijk dik over zou geweest zijn... ik denk dat hij de jura niet zo goed kende..:-)
Kwam een mooi glas wijn uit!

Ja het was Jacques Tissot Venne.
28-12-2010, 02:13 PM
Bericht: #17
RE: Tips voor Brugge en omstreken
absoluut est dichtbij de oude vismarkt! mooie kaart en veel wijnen zijn per glas verkrijgbaar
28-12-2010, 07:36 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-12-2010 om 07:38 PM door doc.)
Bericht: #18
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Vroeger vond ik die "wijnen per glas"- kaart toch niet zo indrukwekkend. Spreek voor enkele jaren geleden uit de beginperiode... Wel heerlijke gastvrouw !!!!

Buvez du vin et vivez joyeux !
17-10-2011, 12:02 PM
Bericht: #19
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/
17-10-2011, 08:35 PM
Bericht: #20
RE: Tips voor Brugge en omstreken
La tache vind ik persoonlijk ook een aanrader.... zeker met de goede wijnen die je er kan drinken. Trouwens, man en vrouw zijn beiden sommelier!
18-10-2011, 09:49 AM
Bericht: #21
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(17-10-2011 12:02 PM)bowmore schreef:  Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/

neen, het probleem met brugge is dat er op sterreniveau vanalles te doen is en een paar van de beste, meest verrassende resto's zitten in brugge maar onder dat niveau is het een beetje armoe troef soms (toeristentoestanden)

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
19-10-2011, 09:59 AM
Bericht: #22
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(18-10-2011 09:49 AM)jazzper schreef:  
(17-10-2011 12:02 PM)bowmore schreef:  Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/

neen, het probleem met brugge is dat er op sterreniveau vanalles te doen is en een paar van de beste, meest verrassende resto's zitten in brugge maar onder dat niveau is het een beetje armoe troef soms (toeristentoestanden)
Ik heb de meeste echt wel gedaan en dat voor sommige verschillende keren. Misschien zoek ik iets dat niet te vinden is in de huidige sterrenrestaurants. Dat kan. Ik vind de meeste sterrenrestaurants veredelde snoeptenten. Mijn keuken is meer deze van la cuisine des mousquetaires. En ik hou ook niet van sobere strakke inrichtingen. Dat is goed voor een werkplaats.
19-10-2011, 07:12 PM
Bericht: #23
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(19-10-2011 09:59 AM)bowmore schreef:  
(18-10-2011 09:49 AM)jazzper schreef:  
(17-10-2011 12:02 PM)bowmore schreef:  Ik ben Bruggeling en ik ga maar naar één restaurant meer. De Rock fort. Best de menu van de chef nemen anders is het wel duur. Gelegen juist naast de Karmeliet. Goede wijnen per glas te verkrijgen of je neemt gewoon een fles en er wordt geschat hoeveel je moet betalen als er nog in de fles zit. Nog nooit met mij gebeurt. Voor de rest vind ik de meeste restaurants in Brugge te duur en het niveau nogal sterk ondermaats.

http://www.rock-fort.be/

neen, het probleem met brugge is dat er op sterreniveau vanalles te doen is en een paar van de beste, meest verrassende resto's zitten in brugge maar onder dat niveau is het een beetje armoe troef soms (toeristentoestanden)
Ik heb de meeste echt wel gedaan en dat voor sommige verschillende keren. Misschien zoek ik iets dat niet te vinden is in de huidige sterrenrestaurants. Dat kan. Ik vind de meeste sterrenrestaurants veredelde snoeptenten. Mijn keuken is meer deze van la cuisine des mousquetaires. En ik hou ook niet van sobere strakke inrichtingen. Dat is goed voor een werkplaats.

des gouts et des couleurs...
bij mij het eten primeert en de inrichting kan mij weinig schelen :-)
jonkman, hertog jan, herborist etc maken toch fantastische dingen (maar hun wijn is te duur)... vroeger ging ik vaak naar du phare maar dat is naar het schijnt ook niet meer hetzelfde

champagne: in victory you deserve it, in defeat you need it (napoléon)
19-10-2011, 09:35 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-10-2011 om 09:37 PM door Mt.)
Bericht: #24
RE: Tips voor Brugge en omstreken
De Refter...
1 keer in Aneth geweest: zeer goed. Ik heb daar, geloof ik, betaalbare en goede wijn gedronken.
Is het echt zo slecht gesteld op het niveau onder de sterren?

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
20-10-2011, 11:01 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-10-2011 om 11:07 AM door bowmore.)
Bericht: #25
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(19-10-2011 07:12 PM)jazzper schreef:  des gouts et des couleurs...
bij mij het eten primeert en de inrichting kan mij weinig schelen :-)
jonkman, hertog jan, herborist etc maken toch fantastische dingen (maar hun wijn is te duur)... vroeger ging ik vaak naar du phare maar dat is naar het schijnt ook niet meer hetzelfde

Hertog Jan, tweemaal geweest. Vond er bitter weinig aan en schandalig duur. Ook zeer hautaine bediening. Het is gewoon een keuken die de beste ingrediënten gebruikt met weinig fantasie. Indien je dan toch dat minimalisme wenst te bereiken met smaakexplosies, dien je toch wel meer bewerkingen uit te voeren en bovenal inventief te zijn. Vond ik niet terug. Indien je dergelijke keuken zoekt dan ben je beter af bij bijvoorbeeld Pieter Clement. Vroeger had je nog Ter Leepe in Zedelgem die ook van die bereidingen maakte aan 35€ voor een menu maar die heeft ook alles maal twee gedaan.

Herborist. Iedereen vond dat fantastisch terwijl het hoofdgerecht gewoon een stuk tarbot was dat in een smaakloze roomsaus werd opgediend. Kruiden van zijn eigen tuin terwijl de E40 zich op 50 meter afstand bevond.

Jonkman: hoofdgerecht: een stuk schorsvel op selder. Wansmakelijk.

En dat allemaal aan zeer dure prijzen.

Om niet teveel de indruk te geven dat ik uiterst negatief ben, kan ik wel een restaurant nog aanbevelen in Damme (Siphon is zijn pluimen ook kwijt, porties te klein en wijnen dramatisch de hoogte in, voor dergelijke keuken ben je beter af in Vijfwege Vlissegem met zeer betaalbare en goede wijnen)) De Lieve. Zeer lekker aan een evenwichtige prijs. Wijnen echter te duur.
20-10-2011, 12:23 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-10-2011 om 12:24 PM door Mt.)
Bericht: #26
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Over Hertog Jan ben ik het niet eens. Ben er ook twee keer geweest en dat vond ik top. Zeker inventief, bewerkelijke gangen. Ik struikelde wel 2 keer over het hoofdgerecht: twee keer eend uit Challans waar iets aan scheelde. (cuisson en de andere keer was de jus enorm zout) Voor een peperdure maaltijd kan dan niet. Al de rest was op het niveau dat men De Mangeleer toedicht..

Hoe denk je over De Refter?
Of Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge?

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
20-10-2011, 12:36 PM
Bericht: #27
RE: Tips voor Brugge en omstreken
Mijn positieve ervaringen in het Brugse

Hertog Jan: hebben daar schitterend gegeten en perfecte bediening (toen nog 1ster), een van de betere culinaire ervaringen. Zal ook wel van het menuutje afhangen. Vrienden van ons vonden de keuken (of sommige gerechtjes toch) voor "vergevorderden" :-)

A'Qi: vroegere patron van de Herborist. Een absolute aanrader en PQ top.

De Gouden Haerynck: wat klassieker maar perfecte smaakvolle gerechten en ne super sympathieke kok.

@Matten

Hostellerie Saint Nicolas: al een 3-4tal jaren geleden en was toen de moeite waard. Vond zijn menuutje toen beter dan die van de Goossens (een paar maanden ervoor gegeten) en aan de helft van de prijs. Van anderen wel al gehoord dat ie soms te ver in Bulli toestanden ging ... niet bij ons.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
20-10-2011, 12:48 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-10-2011 om 01:15 PM door bowmore.)
Bericht: #28
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(20-10-2011 12:23 PM)Matten schreef:  Over Hertog Jan ben ik het niet eens. Ben er ook twee keer geweest en dat vond ik top. Zeker inventief, bewerkelijke gangen. Ik struikelde wel 2 keer over het hoofdgerecht: twee keer eend uit Challans waar iets aan scheelde. (cuisson en de andere keer was de jus enorm zout) Voor een peperdure maaltijd kan dan niet. Al de rest was op het niveau dat men De Mangeleer toedicht..

Hoe denk je over De Refter?
Of Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge?

Probeer eens Pieter Clement in Oost-Vleteren. Toch wel een duidelijk ander niveau wanneer je dergelijke keuken verkiest waarbij ze een boekje moeten opratelen om je duidelijk te maken wat je zal eten. Het toppunt dat ik ooit heb meegemaakt was in Mol in het restaurant 't Zilte. Iedereen vol lof terwijl ze amper wisten wat ze aten. Ik vind dat hemeltergend en decadent.

De refter ga ik niet binnen daar het me inderdaad als een refter overkomt. Elverdinge heb ik wel al goede kritieken gehoord doch nog niet geweest. Juist gekeken naar hun prijzen en daar zal ik waarschijnlijk ook niet meer naar toe gaan. Voor een heel wat mindere prijs, ken ik genoeg restaurants die kwaliteit bieden. Ik betaal geen +100€ meer. Dat is veel te duur en onverantwoord voor het gebodene.
20-10-2011, 02:28 PM
Bericht: #29
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(20-10-2011 12:36 PM)koen schreef:  @Matten

Hostellerie Saint Nicolas: al een 3-4tal jaren geleden en was toen de moeite waard. Vond zijn menuutje toen beter dan die van de Goossens (een paar maanden ervoor gegeten) en aan de helft van de prijs. Van anderen wel al gehoord dat ie soms te ver in Bulli toestanden ging ... niet bij ons.

Yep, ik ben er dit jaar nog geweest. Die prijs-kwaliteit op het niveau van zaken met 2 sterren zal je moeilijk elders vinden. Van El Bulli weinig te merken. En als hij een hoogstandje brengt, dan altijd in functie van het product of het gerecht. Mooie porties, zeer goede keuken. Alleen de kunst aan de muur mag je eigenlijk geen kunst noemen.

@Bowmore: Ik zou toch eens De Refter uitproberen. Zeer goede brasseriekeuken en prijs-kwaliteit. Het interieur vind ik smaakvol en ongedwongen. Château des Tours staat er op de wijnkaart, om maar iets te zeggen. Trouwens, volgens mij, afgaand op je commentaren, zou jij een liefhebber van de keuken van Van Hecke moeten zijn. En dat brengt De Refter, en betaalbaar. (35 euro voor 3 gangen)

Ik hoor ook zeer goede dingen over De Kruidenmolen in Klemskerke.

"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry)
20-10-2011, 09:30 PM
Bericht: #30
RE: Tips voor Brugge en omstreken
(20-10-2011 02:28 PM)Matten schreef:  
(20-10-2011 12:36 PM)koen schreef:  @Matten

Hostellerie Saint Nicolas: al een 3-4tal jaren geleden en was toen de moeite waard. Vond zijn menuutje toen beter dan die van de Goossens (een paar maanden ervoor gegeten) en aan de helft van de prijs. Van anderen wel al gehoord dat ie soms te ver in Bulli toestanden ging ... niet bij ons.

Yep, ik ben er dit jaar nog geweest. Die prijs-kwaliteit op het niveau van zaken met 2 sterren zal je moeilijk elders vinden. Van El Bulli weinig te merken. En als hij een hoogstandje brengt, dan altijd in functie van het product of het gerecht. Mooie porties, zeer goede keuken. Alleen de kunst aan de muur mag je eigenlijk geen kunst noemen.

@Bowmore: Ik zou toch eens De Refter uitproberen. Zeer goede brasseriekeuken en prijs-kwaliteit. Het interieur vind ik smaakvol en ongedwongen. Château des Tours staat er op de wijnkaart, om maar iets te zeggen. Trouwens, volgens mij, afgaand op je commentaren, zou jij een liefhebber van de keuken van Van Hecke moeten zijn. En dat brengt De Refter, en betaalbaar. (35 euro voor 3 gangen)

Ik hoor ook zeer goede dingen over De Kruidenmolen in Klemskerke.

Ok ik probeer dat dan voor een lunch. Probeer dan ook eens De Lieve en vergelijk dat eens naar prijs-kwaliteit. Ik vind dat daar veel te weinig belang aan wordt gehecht tegenwoordig. Misschien ben ik wel te oud en te veel gewoon van vroeger waar je voor een goede 1000 BEF royaal kon eten en dingen als een kom kaviaar nog eens voor je neus werden gezet met wat beschuitjes.


Ga naar locatie: